Šta je novo?

Asus G74 na 2 HDMI

Dominator08

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
320
Pozdrav ljudi,

imam Asusov G74 (koji u sebi ima 1 D-SUB i 1 HDMI izlaz) a trebalo bi da ga povežem na dva monitora digitalnim putem. Potrebno mi je, ne da imam simultani prikaz iste slike, već da desktop podelim na dva dela - dva zasebna desktopa.
Da li postoji nešto što bi mi omogućilo to što meni treba? Znam da postoje HDMI spliteri koji prikazuju istu sliku na više monitora, ali dakle meni treba posebna slika tako da mi spliter ne pomaže..
Drugo, sad vidim na jednom sajtu da GTX560M (koja je u mom G74) ima max rez. 2560 x 1600, jel bi mi to bilo dovoljno za 2x24'' monitora?

1. Obican adapter DSUB>HDMI ce ti zavrsiti posao.
2. Radice bez problema, taj limit se odnosi na jedan video izlaz..

Pa i nije to bas obican adapter, sve sto ide sa analognog na digitalni je neobicno (skupo). Kod nas ces naci samo aktivne konvertere koji traze struju i krecu se oko 50E... Bar ja drugo nisam nasao.

HDMI na DVI adapter i onda DVI na D-SUB. Kosta sveukupno 500 din.

Pretpostavljam da ću izgubiti na kvalitetu slike ako ga budem povezivao preko DSUB putem tih adaptera? Zato sam napisao da bih hteo da povežem oba monitora digitalnim putem ako je ikako moguće.. mislim da će to biti baš primetno obzirom da će monitori stajati jedan do drugog 🙂
Možda nisam u pravu, ne znam?

Nazad
Vrh Dno