Šta je novo?

Asus G serija

manve

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
7700X Corsair H150I Elite Capellix
Matična ploča
Asus ROG STRIX X670E- E GAMING
RAM
2x16GB G.SKILL F5 6000HZ CL30
GPU
6900 XT
Storage
Kingstone SKC3000 2TB
Zvuk
Bose QC 35 II
PSU
Seasonic Focus Gold 1000W
Kućište
Asus GT501
Monitor
Gigabyte M32U
Miš & tastatura
Corsair Vengeance K70 + Logitech G600
Pristup internetu
  1. Optički internet
Moguce da se topic kvalifikuje i za deo foruma 'gde da kupim'. S obzirom da podforum 'laptopovi' posecuje i predstavnik Asusa za nase trziste mislim da je ovo bolja lokacija za pravi odgovor.

Pre nekoliko nedelja, mozda i mesec dana je iz ponude Emmi-ja nestala G serija Asusa. Prosle nedelje su je sklonili i sa sajta Gigatrona.
Sta se desava sa gaming serijom Asusa?

Verovatno je stara serija rasprodata, pa se čekaju naslednici.
Tako da ako planiraš da pazariš neki, budi strpljiv. Sigurno ih nisu povukli iz prodaje.

Moguce, ipak neki info baziran na necem realnom bez nagadjanja bi bio super.

Hvala za info.

To! Pratim po stranim forumima price oko g750 neko vreme, ovo je prvi put kod nas nesto :D

Lenovo gaming laptopovi idu sa SLI konfiguracijom sto uvek preskacem. Dodatno, hladjenje i buka se ne mogu porediti s Asusom.
Suska se oko g750 vec dva meseca, pojavio se model i na Asus support download listi, al nista konkretno jos nema nigde, cak ni preorder.

Lenovo gaming laptopovi idu sa SLI konfiguracijom sto uvek preskacem. Dodatno, hladjenje i buka se ne mogu porediti s Asusom.
Suska se oko g750 vec dva meseca, pojavio se model i na Asus support download listi, al nista konkretno jos nema nigde, cak ni preorder.

Pa biće za najviše 2 nedelje kod nas. Dva modela.

G750JX-T4073 ... Haswell i7-4702HQ, 8GB (3xfree slots), 1TB (1 free slot), 17" FHD non-glare, GTX770 3GB, no OS
G750JX-CV050H .... Haswell i7-4702HQ, 24GB (1xfree slot), 256 SSD + 1TB HDD, BluRay ReWriter, 17" 3D FHD, GTX770 3GB, 3d Glasses, Gamer Mouse, Gamer Bag, Windows 8

Prodavanje magle...Haswell apsolutno nista ne donosi u odnosu na Ivi Bridge(bolja intel integrusa je disejblovana na asus gejmerskim serijama, a i da nije koji ce ti na takvom laptopu), memorija isto ostala na 1600MHz, ekran isti, grafika rebrand Keplere tj samo su umesto 6 stavili 7 i to je sve. Sto se tice dizajna to je individualno, moj utisak je da je greksa sto su izbacili gumiranu palmrest, imao sam i laptopove cele od Al i sad G55 koji ima gumirani palmrest i neuporedivo je bolji gumirani. Dizajn mi je ruznjikav, kao da su uzeli dizajn G46 i upotrebili ga kao model za celu "novu" seriju.

Lenovo zaobici, asus ima puno bolje hladjenje, manju buku, lenovo podrsku skoro i da nema, a asusova je najbolja, lenovo pati od decijih bolesti, tipa touchpad poludi iz cista mira - ako neko pita sta ce mi, ne treba ni meni koristim mis, ali necu da mi na novom laptopu u 2013. ne radi nesto tako prosto kao touchpad, sta onda pomisliti kako su odradili druge komplikovanije sisteme...

Poslednja izmena:
Pa ako bi imao sa cim da ih uporedis ovde i nisu toliko strava...pogledaj malo specs i izradu Alienware i MSI gaming serije, po US cenama po mogucstvu.
Pogledaj i http://us.toshiba.com/computers/laptops/qosmio/X870, mozda i neki Shljamsung. ROG je dobar al nije najbolji, samo je kod nas na zalost takav
izbor sa takvim cenama. Pored svega ovoga napolju ima da se kupe gaming laptopovi od manje poznatih proizvodjaca sa specs u rangu svih ostalih ali sa
boljom cenom.

Danas videh ima ROG G75VW, i7, 8GB, 1TB, GTX660 na NewEgg-u 925$...

Ja imam G55 i7, 8GB, 240GB SSD, GTX660m i moj je savet da se ide na GTX670MX tj sledecu jacu Kepler grafiku, nikako GTX670 ona je Fermi i jedva da je jaca od 660. GTX660 je odlicna karta i lepo rade sve igre, npr Crysis 3 radi na medium-high 1080p oko 30-35FPS

Inace ROG laptopovi jesu najbolji nema to veze s nama, Alianware je jedini s kojima se mogu porediti. MSI gejmerska serija i dalje ima nekih ozbiljunih nedostataka, a drugi su ipak klasa dole...

Poslednja izmena:
Ja imam G55 i7, 8GB, 240GB SSD, GTX660m i moj je savet da se ide na GTX670MX tj sledecu jacu Kepler grafiku, nikako GTX670 ona je Fermi i jedva da je jaca od 660. GTX660 je odlicna karta i lepo rade sve igre, npr Crysis 3 radi na medium-high 1080p oko 30-35FPS

Inace ROG laptopovi jesu najbolji nema to veze s nama, Alianware je jedini s kojima se mogu porediti. MSI gejmerska serija i dalje ima nekih ozbiljunih nedostataka, a drugi su ipak klasa dole...

Imao sam prilike da radim na 2 ROG-a *jednog trenutno imam, 2 Alienware-a, 2 Qosmia, i na jednom MSI - sve gejmerske masine. Moje misljenje je (a i vecine ljudi u US, ako se pogleda po gejmerskim krugovima) da je broj 1
Alienware naravno da su razlike u nekim slucajevima akademske u odnosu na ROG (recimo bolje hladjenje na nekim modelima). Tu ne smes da zaboravis i jedno 9god prednosti u odnosu na ROG u izradi high-end masina.
MSI poslednjih par godina dobija sve moguce nagrade za G seriju, drugu god zaredom na CES-u kupi nagradu, 4x od PCMAG i jos 20tak ozbiljnih sajtova, novina. MSI ima sve lepe stvari Stellseries tastaturu, Killer wifi -
kao i Alienware, sve ostalo svi imaju manje vise isto ali uvek nudi malo vise za istu cenu (diskutabilno u US kad dodju popusti za sve i svasta). MSI kod nas ima ocajnu reputaciju uglavnom zbog obicnih modela i podrske,
tamo negde su ove G masine potpuno druga zver.

http://www.msimobile.com/level2_productlist.aspx?id=6&order=arrival&page=all

Qosmio masine su odlicne izrade, nikad nisam shvatio sta su hteli da postignu koketiranjem izmedju gejmerskih i highend business masina osim da neko "zine" kad vidi crvene plamenove i subwoofer ali
su odlicnog kvaliteta, izrada im je zbog tog koketiranja uvek "skripala" u smislu glossy tastatura, tacpeda i palmrest-a. HW obicno vrhunski ali po modelima nikad nema toliko opcija koliko kod pravih
gejmerskih masina. Odlicno hladjenje i kontrola temp.

Alianware sam samo video i cackao na kratko u radnji u Oslu i odusevio me. Za MSI ne pricam zbog slabijih serija da je losiji, prijatelj ima njihovu highend masinu mislim da je 17'', dobio ga je kao radni laptop - radi kao menager jednoj gejmerskoj ekipi iz evrope. Ekran je ispod proseka(mada on koristi monitor), masina je bucna i pri opterecenju i pojeidni delovi se poprilicno zagrevaju tako da toplota nije prijatna pri upotrebi, a SS tastatura uopste nema wow efekat. On koristi i eksterni monitor i tastaturu(mehanicku SS) i misa, sve dobija od sponzora...

Qosmio, jednostavno nije taj rang, nema taj kvalitet izrade i materijale.

Nisam imao prilike da vidim uzivo Sager gejming laptopove, ali vidim da su na glasu i ceni, mozda mi to bude sledeci laptop...ili neki AW

Poslednja izmena:
Kao sto je predstavnik Asusa na forumu najavio, pojavili su se na stanju g75 i g55 u nasim firmama.
U ostatku sveta se pojavio G750 u prodaji juce sa 765M grafikom, 770m i 780 se ocekuju na stanju za mesec dana. http://www.gentechpc.com/search.asp?sp=Asus+G750
Potvrdjen je prestanak proizvodnje 15'' ROGa tako da ce i nasi morati da pocnu da uvoze g46 hteli-ne hteli.
Alienware je predstavio modele za 2013. http://forum.notebookreview.com/alienware/720272-2013-alienware-notebooks-revealed.html

Lose ti deluje:D
Prvo to je polovan comp.
Grafika nije gaming.
Stari je model.
Sa newegga ne mozes da kupis bez americke kartice i dodatno traze poklapanje billing i shipping adrese sa usa teritorije.

ma nije polovan da ga je neko ubivao nego refurbished - na neweggu ti je to kad ga neko uzme i vrati ga u roku od petnaest dana, ili kad ima ogrebotine ili ostecenja usled transporta
a grafika je gaming :type: poslednji put kad sam proveravao GTX660m je terao i BF3 i Crysis :whip:
jeste stari model (u penziji od pre par dana) ali za te pare - cini mi se da je dobra kupovina
sto se tice ostalog - to je sredjeno, samo jos nisam probao sa PayPal-a da kupim na NewEgg-u, jel si mozda probao?

Pa moze da bude nov ili polovan. Ne postoji kategorija 'malo polovan'. Devojka je ili trudna ili nije. Nema 10% trudna :D

660M je smesna kartica za 770m i 780m.

Newegg zahteva poklapanje adrese prijavljenje u banci kada je izvadjena kartica i shipping adrese. Ne znam kako funkcionise u slucaju paypala, da li nekako dodju do korisnikove banke.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno