Šta je novo?

Asus Fonepad Note (6'')

• Začetnik teme Začetnik teme Laki.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Msm da je ovo trebalo da ide u ``Mobilni telefoni-Android``.. Ipak je prvenstveno tel..

Msm da je ovo trebalo da ide u ``Mobilni telefoni-Android``.. Ipak je prvenstveno tel..

Ako ti ovo smatraš telefonom... Našao sam ga na phonearena u announced tablets, isto sam video da se z ultra nalazi u tabletima...
Ja mislim da treba da postoji posebna kategorija "fableti (5'' - 6'')".

Poslednja izmena:
Zna li neko kada ce da se pojavi kod nas?

Pa naravno da neće da bude 350€... Ta cena je na gsmarena, tamo je i s4 490€. Ali kažem, biće oko 500€ po mojim procenama i ako s4 koji je kod nas 85000 podelim sa 490 to je 173,5. I onda 173,5x350= 60000din. (500€) 😀 A za 500€ je koliko ja vidim sve dobro sem grafike i kamere MOŽDA.
A mi smo izvan sveta?? 🙂 😀
XD

Poslednja izmena:
Ja pa trazim ili cekam mesecima neki phablet ili telefon-tablet ali za sada uzalud a ovaj bi mi bas odgovarao. Ima kod nas onaj fonepad ali ko za nesrecu bez zadnje kamere.

Ja pa trazim ili cekam mesecima neki phablet ili telefon-tablet ali za sada uzalud a ovaj bi mi bas odgovarao. Ima kod nas onaj fonepad ali ko za nesrecu bez zadnje kamere.

Preporučujem ti da ipak sačekaš za ovaj. Jer 6'' već može da se koristi ugodno kao kamera a kao što vidiš ovde će biti dosta dobra kamera (možda kao na note 1). I + ti je bolji za razgovor jer je manji, još ti to što je manji ekran neće smetati zbog veće rezolucije. I još stylus i 2GB RAM-a... Iskreno, ne bih razmišljao uopšte, ako ćeš za mesec dana imati 500€ a želiš fablet ovo ti je odlično...

Preporučujem ti da ipak sačekaš za ovaj. Jer 6'' već može da se koristi ugodno kao kamera a kao što vidiš ovde će biti dosta dobra kamera (možda kao na note 1). I + ti je bolji za razgovor jer je manji, još ti to što je manji ekran neće smetati zbog veće rezolucije. I još stylus i 2GB RAM-a... Iskreno, ne bih razmišljao uopšte, ako ćeš za mesec dana imati 500€ a želiš fablet ovo ti je odlično...

Bice manje od 500e, moja procena 420e 🙂 U inostranstvu ce vrlo brzo da padne na 300e polovan star nesto malo, e tu ga ja lovim i cekam.. 🙂 Stvarno mi se bas bas svidja telefon, ili tablet kako ocete phablet mi zvuci tupavo.. 🙁 Jos ako ga munu u ponudu ovi nasi hokshtapleri od operatera, pfff...

Ne vidim da na GSM areni pise 350. Ima onih 7 sveznjeva novca,a oni su sto rece Promaster blize da pojedinacno vrede 60 , a ne 50 Eura. NI 420 Nije malo kada sadasnja verzija kosta oko 210 , a ovaj ne vredi duplo nikako. Veca rezolucija, i 1 GB ram vise, dobro i bolji Atom, al to nikako ne vredi duplo.

http://www.laptopsdirect.co.uk/Asus...Gray_7_Android_4.1_ME371MG-1B038A/version.asp

Rodjo, malo si pomesao, ovo je uredjaj od 6incha i konkurent je Sam Note-u.. Onaj od 7 koji si ti okacio je konkurent galaxy tab-u.. 🙂

Bice manje od 500e, moja procena 420e 🙂 U inostranstvu ce vrlo brzo da padne na 300e polovan star nesto malo, e tu ga ja lovim i cekam.. 🙂 Stvarno mi se bas bas svidja telefon, ili tablet kako ocete phablet mi zvuci tupavo.. 🙁 Jos ako ga munu u ponudu ovi nasi hokshtapleri od operatera, pfff...

A da ga umesto phablet zoves fonepad ? 😀 Meni to zvuci najlogicnije...

Rodjo, malo si pomesao, ovo je uredjaj od 6incha i konkurent je Sam Note-u.. Onaj od 7 koji si ti okacio je konkurent galaxy tab-u.. 🙂

Moze on da konkurise kome hoce i Ipad-u , nije u tome poenta, ovoga sto sam pisao , vec da ne vredi duplo. Ako neko smatra da vredi neka kupuje. Slobodna volja na delu, ne brani niko nikome kako da razbacuje svoj novac.

Nije ti dobro stanoviste sa kog gledas na sve to.. Odredjeni uredjaj ne dobija cenu po tome koliko je on blizak nekom drugom iz druge kategorije, vec koliko je dobar u svojoj klasi..

Konkretno za ovaj model glupo je da stave cenu kao za Note II, jer Note ima vec neku reputaciju iza sebe, i u toj dilemi kupac bi sigurno presudio u korist Note-a..

Ali evo ti neke osnovne razlike i samim tim ces videti sto je skuplji, ali ti kazem da ima i potpuno isti hw kao i Fonepad 7, ovaj od 6 incha bi bio skuplji od njega ili bi imao istu cenu, samo zbog klase gde se takmici

1. Fonepad 6 vs Fonepad 7 - rezolucija, ekran, mozda i najskuplja stavka u celoj prici.
2. Ram: 2 vs 1, nije neka skupa stavka, ali marketing i kategorisanje ga odma svrstavaju malo iznad ovog modela..
3. Kamera: 8 vs 3.2 . . .
4. Procesor na Fonepad 6 nije bas tako zanemarljivo bolji, stedljiviji je, to je onaj iz Lenovo K900, koji ima bolje rezultate od octa exynosa, a kazu ljudi da jako lepo radi
5. Grafika je drugacija, tj bolja za nijansu..

Ipak sad gledam nesto i cini mi se da ipak postoji mogucnost da ovo i kosta malo vise od 350e, ali prihvatljivo vise, sto je sasvim korektno..

Poslednja izmena:

Dosta blizu 🙂

biće cena 47790 rsd = 415 EUR recimo.
Na žalost, u Srbiji je carina na telefone 5%, i PDV 20%, zato nešto viša cena...

Nazad
Vrh Dno