Šta je novo?

ASUS Fonepad 7 ME175CG

Pitanje za asus srbiju,kad ce se pojaviti kod nas ASUS Fonepad 7 FE375CXG,posto ga je IT svet testirao a za izvor navodi asus.rs,tj da je uredjaj ustupio asus?

Šta je moguće da uradimo mi (poznavaoci hardvera) kao potencijalni kupci svesni stanja na našem tržištu i izbora?
Greota je i za nas i za vas da budemo uskraćeni za takav uređaj po takvoj ceni...

Pojavice se ali za jedno godinu dana od pojave uredjaja na svetskom trzistu i kad zastari pa da se rasproda na nasem trzistu.Verovatno ce biti slican scenario kao i sa ZenPhone modelima koji ce se pojaviti kod nas za kasnjenem od godinu dana,tj kad zastari hardver. Mozemo samo da se pomirimo sa cinjenicom kakvo nam je trziste i da uzimamo npr Gigabyte modele koji su hardverski po specifikacijama slicni ali po kvalitetu daleko,ali oni prate svetsko trziste,to je barem moje misljenje.

Šta je moguće da uradimo mi (poznavaoci hardvera) kao potencijalni kupci svesni stanja na našem tržištu i izbora?
Greota je i za nas i za vas da budemo uskraćeni za takav uređaj po takvoj ceni...

Uzeo sam fonepad 7 fe170cg i za sada sam zadovoljan. Imam male zamerke na ekran, kao da je nekako ispran (pogotovu ako se stavi osvetljenje na najjace) i uglovi gledanja nisu bas najbolji, kao da nije ips ekran. Rezolucija takodje nije najsjajnija, ali koliko para toliko muzike, mozda cak i malo vise muzike. Nego kad sam se odlucivao da li cu ili ne da ga uzmem jedna od stvari koja je presudila bilo je to sto sam na zvanicnom asusovom sajtu video da je dostupan 4.4 kitkat za ovaj model. Medjutim meni i dalje nista ne prijavljuje. Prosao je samo jedan mali update od 20-ak mb za stabilnost i nisa vise, ni traga od kitkat-a. Zna li neko kako da ga updateujem? Da li da ga povezem sa kompom i skinem neke drajvere pa da probam ili da cekam ota i dalje?

Ok za ekran. Nisam znao, ali sam pretpostvljao da nije ips. Steta, to mi vise smeta nego rezolucija. Nego zna li neko nesto u vezi kitkt-a za fe170cg?

sta mislite, kolika ce cena biti za ASUS Fonepad 7 FE375CXG kod nas?
vredi li ga cekati ili da pazarim ME175CG-1B008A za 21.690,00 RSD

Distributeri su malo stidljivi po pitanju ovog modela :)
Evo pitanja za vas. Kako vam se cine ove cene i sta bi radije kupili:
FE375CXG - 1280x800; 8GB; Intel Z3530 1,3 GHz; Kamere 0.3/2 MP za oko 26.000 dinara ili
FE375CG - 1280x800; 16GB; Intel Z3560 1,86 GHz; Kamere 2/5 MP za oko 30.000 dinara

Iskreno ni jedan zbog cene za FE375CXG je previse,a FE375CG kad bi kostao kao FE375CXG tj oko 26.000 bilo bi ok.Definitivno distributeri teraju ljude od asusa sa ovim potezima,ja od istog odustajem.

Poslednja izmena:
Nisam hteo da otvaram novu temu, pošto su jako slični tableti. Radi se o ME372CG isto 7 inča ali onaj što ima 2 stereo zvučnika napred. Problem se javlja od kako mi je stigao update na 5.0, (oko 500 mb) i posle instalacije počeo da se glupira u vidu treptanja ekrana. tj kao da se iznova otvaraju dok npr igram neku igru ili čitam novine preko aplikacije. Da li neko zna o čemu se radi i kako da popravim ovo?

izlazi Lollypop za ME175CG sutra:

"Please be informed that we will release ME175CG MR13 Lollipop image V6.3.6 WW to end users on 3/31."

Da li pod garancijom spada update (npr na 5.0) pod uslovom da taj isti 5.0 pravi probleme u radu. Update mi je došao over the air što bi se reklo, i jako često mi se restartuju aplikacije, trepti ekran...?

Jedan manji broj korisnika ima problem sa najnovijom verzijom firmware-a za ME175. Resenje je u pripremi, ali ne znam tacno kad ce biti spremno. Ako su problemi ucestali mozete uredjaj poslati u servis.

Pa jeste učestalo, nije da ne može da se radi i gleda, ali nije baš prijatno da ekran stalno trepti. Ako će update doći uskoro, ne znam da li ima smisla čekati ili dati u servis na downgrade.

Jedan manji broj korisnika ima problem sa najnovijom verzijom firmware-a za ME175. Resenje je u pripremi, ali ne znam tacno kad ce biti spremno. Ako su problemi ucestali mozete uredjaj poslati u servis.

Da Li ima zainteresovanih vlasnika ovog taba za zamenu za Toshiba Encore WT-102?

Nazad
Vrh Dno