Šta je novo?

ASUS F5RL-AP248 notebook - koji DVD drive ima?

Tumbling Dice

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2008
Poena
304
Problem, gore pomenuti notebook ne prepoznaje DVD drajv. U BIOS-u nema podataka o CD-DVD dive-u samo hard disk, normalno ni WIN XP ne vidi drive. Live Ubuntu ga vidi i javlja da je to model "HL-LT-S" a program ATAPI CD-ROM Drive Identify 2.22 javlja:
Model number....................... HL-D\-[T(D^DZAM OSI-\28N( ( ( ( ( ( ( (
Serial number...................... KZ989CN3<18 ( ( ( (
Firmware revision.................. _R82( (

Da li neko zna koji se model i kog proizvođača ugrađuje u ovaj ASUS da probam da update-ujem Firmware. Bilo koja druga ideja je dobrodošla.

Poslao sam mail ASUS support-u pre dva dana i još uvek ništa. Toliko o supportu.

Poslednja izmena:
Nisi me dobro razumeo. DVD se ne vidi ni iz BIOS-a ni iz WinXP-a. Kad tražim novi hardware iz OS-a on ništa ne prijavi. Tako da mislim da nikakvi OS drajveri nemogu to da reše.

Sumnjam na Firmware zato što nepostoji model HL-LT-S ili HL-D\-[T kako ja nalazim na DVD drajvu već HT-DT-ST ali ih ima mnogo pa neznam koji je od njih.

Pronašao sam da se radi o Hitachi-LG modelu HL-DT-ST DVDRAM GSA-T20N WR02 ali mi to nije pomoglo mnogo jer jedini firmware koji sam našao radi iz Windowsa a isti ne vidi drajv. Ako neko ima nekakvu ideju ?

=================================
CUSTOMER Service
Thank you for contacting LG Electronic

Poštovani,

Hvala što ste kontaktirali LG Electronics.

Modeli GR-P227HTQV i GR-P227HVQV su malo slični i nemaju mnogo funkcija . Model GR- P227HSXVima neke dodatne funkcije na primer Miracle Zone i No plumbing - voda i led bez priključka na vodovodnu mrežu.

S poštovanjem,
LG Electronics
=================================

Neznam kako ovo da shvatim.

za moderatora

da li ova tema može da se prebaci u
Hard diskovi, SSD, optički uređaji...
pošto očigledno nema više veze sa ASUSom.

Nazad
Vrh Dno