Šta je novo?

Asus En6600le/td

shakal007

Slavan
Učlanjen(a)
09.03.2006
Poena
304
Nikada nisam mogao da protumacim ove ASUSove oznake E mislim da je od Extrem, N NVidia chip , ali me buni LE mislim da je u pitanju slabije izdanje ali nisam sigura, takodje iTD ne znam sta je, pa zato pomognite akao znate. Takodje me interesuje i u cemu se ogleda oslabljenej u vidu oznake LE, i na kraju kavo je vase misljenje za ovu karticu ako imate nekog iskustva

Oslabljena je sato sto ima 4 pipeline-a manje(od mogucih 8),koji se potencijalno mogu otkljucati,a ako je u pitanju 256Mb model onda su verovatno i klokovi spusteni.
TD je od TV/DVI,koliko znam.
Misljenje?
Radije uzmi obican 6600 ili naravno 6600GT ako imas para. :wave:

Uzmes RivaTuner instaliras ga 😛 ,
Low Level system settings>NVStrap Driver>Install>Allow Enabling Hardware Masked Units...
Posto ne otkljucavas 4 fizicki odvojena pipe-a,vec jedan QuadPipe,vidi da li ti se isplati da rizikujes posto postoji sansa da ti se ne otvori i onda bas i nisi mnogo postigao....

bojsa je napisao(la):
Posto ne otkljucavas 4 fizicki odvojena pipe-a,vec jedan QuadPipe,vidi da li ti se isplati da rizikujes posto postoji sansa da ti se ne otvori i onda bas i nisi mnogo postigao....
Koji rizik je u pitanju? Da li može doći do oštećenja, ili samo u najgorem slučaju neće uspjeti da ih otključa i sve će biti kao da nije ni pokušavao to da radi?

Da li je i sada praksa kao i ranije da kartice sa više memorije dolaze sa sporijom memorijom? Koliko je default memorije za 6600GT, 128 MB ili 256 MB? Ako je 128 MB, da li onda (svi) primjerci sa 256 MB imaju sporiju memoriju?

@Vader

1.Ne ne moze nista kartici da se desi,ali ako se ne otkljuca onda si dobio prilicno sporu
kartu,odnosno sakatu verziju prave kartice(kao i kod svakog SE,LE...modela) .

2.Sto se tice 6600GT-a za AGP mu je defult 500/900,a kod PCI-E 500/1000,mada ima i odstupanja i od toga (500/1000 za Gigabyte-ov AGP model...).
Za 256Mb 6600GT propisane vrednosti su iste,ali mislim da ima i modela koji rade na 500/800,ali nisam siguran.Ovo drugo vazi samo za 6600GT.

Poslednja izmena:
bojsa je napisao(la):
1.Ne ne moze nista kartici da se desi,ali ako se ne otkljuca onda si dobio prilicno sporu
kartu,odnosno sakatu verziju prave kartice
Znači u najgorem slučaju dobiješ potpuno istu kartu kao što je bila prije nego što si pokušao da je "otključaš".

Može li se 6600GT AGP "otključavati"?
I koji 6600GT za AGP su najbolji, od kojih proizvođača?

@Vader
Nisam siguran da uopste ima sta da se otkljuca na 6600GT.
Bolje neki od poznatijih proizvodjaca.
Ne znam koliko garancije daju proizvodjaci ali ja bi svakako uzeo onu koja je ima vise.

shakal007 je napisao(la):
U slucaju da ne uspe otkljucavnje da li se moze pokusati ponovo

Pa,zasto bi pokusao ponovo ako ti ta 4 Pipeline ne rade?
Ja sam i naglasio potencijalno,zato sto je moguce da su iskljuceni i da rade ili su iskljuceni i ne rade.

Poslednja izmena:
Vader je napisao(la):
Može li se 6600GT AGP "otključavati"?
I koji 6600GT za AGP su najbolji, od kojih proizvođača?

Nema sta,kod nje rade svih 8...
Ovo je bila prica o 6600LE,koji je po meni nista drugo do preimenovani 6200(bez TC ili sta vec...)

Odlicne,pogotovo GoldenSample serija...

Bolje od 6200,6600Le,radi na propisanim klokovima i gainward,odlican 6600...

Nazad
Vrh Dno