Šta je novo?

ASUS EN210_HDMI problem

Tomas73

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2007
Poena
319
Kupih EN210 SILENT/DI/512MD2(LP) i nikako ne mogu da namestim
HDMI izlaz na karti da radi.
Preko DVI je vezan monitor a preko HDMI pokušavam da povežem Panasonic
plazma televizor.
U NVidia control panelu uredno prepozna TV ali nema slike(crn ekran).
Pokušao sam sa najnovijim driverima za grafiku, pa kasnije i sa onim koji se nude
na Asus-ovom site-u;
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=BFv6m0Y3Ht7BMzUn&templete=2
Kabl za HDMI je provereno dobar jer sa Radeona 5850 normalno radi.
Ploča je Asus P5KPL-AM.
CPU je intel e5200.
1GB ram-a.
Kartu sam probao i u drugoj mašini i situacija je identična što me navodi na pomisao da je HDMI izlaz neispravan.
Buni me to što prepoznaje TV ali nema slike pa mi liči na softverski problem.
Integruša na ploči je disable ali mislim da to ne bi trebalo da ima uticaja na HDMI na diskretnoj grafici.
Karta je nova, juče kupljena u Hellas-u.
asus-p5kpl-am-ps-mother-board.jpg
P_500.jpg

Poslednja izmena:
Meni takodje na grafickoj nece da radi tv a prepozna mi ali kada prikljucim na plocu onda mi radi ... koristim windows 7 i pojavi mi se novi monitor tako ga prepoznaje windows i kad prebacim na njega onda mi radi tv... Googlo sam ali nisam usepo da nadjem nista o tome , ali mislim da je nesto do softwera posto je i moja karta nova uzeo sam je pre 2 3 meseca..

U nvidia control panelu imas podesavanja moras to lepo da podesis.... ja sam doduse ima o problema sa obicnim tv outom, ali sam cackao i proradilo....

Proveri rezoluciju u Nvidia panelu koja ide na TV jer on verovatno prikazuje crn ekran ako dobija vecu rezoluciju.
Prebaci na Clone mod i podesi rezoluciju monitora 1280x720 50Hz i vidi ima li slike na TV.
Ako ti NVidia driver nudi i DualView rezim onda bi trebao da automatski ide na TV njegova rezolucija, ali proveri je da nije neka druga.

Prethodno proveri za tvoju plazmu koja je rezolucija, mnoge rade čini mi se na 1024x720 pa stavi tu rez. u Nvidia driveru.

Poslednja izmena:
Na kraju se ipak ispostavilo da je HDMI na karti neispravan.
Karta je zamenjena novom i sad šljaka ok.
Jedini problem je što štuca sa .mkv ripovima od 20Gb kada je uključena CUDA preko Core AVC-a, sa MadVr-om što je i očekivani scenario.
I da, još jedna stvar koja smeta je nemogućnost overscan opcije sa NVidia driverima.
Slika na plazmi kada je extended nije full screen ali kada se prevuče player sve je ok. Ovo realno i nije neki problem jer ću računar
koristiti kao HTPC, znači samo na plazmi kao single desktop, a u to slučaju sve radi kako treba.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno