Šta je novo?

asus eee pc password zakljucan?

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
klinka od drugarice ubacila password u asus eee pc 7", ali nema pojma koji je. kad ga upalim, sistem krene da se dize, neki asusov sistem, verovatno neki linux, i kad digne trazi password. probao sam da udem u bios da mu aktiviram OS instalation, ali nece ni sa F@ u bios, ni sa F9 da krene na factory settings....nego odmah krene da dize sistem. neki predlog, kako ovo resiti?

thx

Linux? Ako znaš root password (u šta sumnjam), loguj se kao root. Ako je root nalog taj za koji se ne zna šifra, trebaće ti neka live distribucija da sa nje butuješ, pa popraviš stanje.

ma nemam pojma koji je pass, a ne zna ni klinka sta je ukucala.....

Ovde pogledaj za bios:
http://www.ehow.com/how_7379450_remove-password-linux-eee-pc.html
Za root pasword probaj (ovo sam pronašao na internetu, nisam probao):
http://www.smoothblog.co.uk/2011/07/26/reset-password-asus-eeepc/
ili ovo:
1. Start the machine
2. Press and hold the Shift key to get the grub menu
3. Press "e" to edit the boot command line
3. Add init=/bin/bash to the command line
4. Exit the edit mode and press b to boot the system
5. Launch the command passwd YOURUSERNAMEHERE and type in a new password, the cursor will not move or show anything you type in, but this is normal behavior, just type it in nonetheless
6. Type reboot to reboot the machine.

problem mi je sto dok pokusavam na uvodnom ekranu da stisnem f2 ili f9 po onom uputstvu, nista se ne desava..... samo mi je jednom odreagovao na esc tipku i pokazao boot.... a kad dodje do ukucuvanja passworda, tu reaguje tastatura i prima slova.... nemam pojma sta da radim.... da probam sa usb tastaturom pa f9?

bilo je do tastature..... gornji red, gde su F tasteri, ESC.... izgleda ne radi.... stavio usb tastaturu, sa F2 usao u bios, enablirao OS installation, i sa F9 uradio factory settings..... i vise nema passworda, klinki ionako nije bilo bitno sta je na kompu....

Nazad
Vrh Dno