Šta je novo?

Asus EEE Pad Transformer

i moj je takav, ali ne primecuje se pri normalnom radu

Znaci da je vecina takva, a ja sam vec razmisljao da ga nosim na reklamaciju. Da li je neko uspeo da kod nas nadje neku finu torbicu za tablet?

Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk

ja sam narucio neki stand preko ebaya. Evo linka

Ja nemam dock ali planiram daad narucim uskoro na ebayu. Kad Ga uzmem verovatno cu ga nositi samo na neka duza putovanja.

Ja sam našao sjajnu futrolu za desetoinčne netbukove, koja je koštala 600 RSD. Sa torbicama je teže, zbog Transformerovih proporcija. Sve što sam našao, prekratko je za jedno dva santima.

E sad baš nemoj da im kažeš, u inat... :d

Nego jel neko uspeo da namesti podršku za naša slova (ne mislim na ćirilicu, već na latinična ć, č, š, đ, ž)? I kakva je šansa da harverska tastatura podrži ta slova???

U Gigatronu u Ušću. Marka je Xwave. Futrola je odlična, premda nije klasična futrola. Rajsferšlus ide oko tri stranice pravougaonika, ako sam dobro opisao. Tu sam kupio i veoma zgodnu torbu za laptop, koja ima i pregradu za netbuk/tablet.

E sad baš nemoj da im kažeš, u inat... :d

Nego jel neko uspeo da namesti podršku za naša slova (ne mislim na ćirilicu, već na latinična ć, č, š, đ, ž)? I kakva je šansa da harverska tastatura podrži ta slova???

Mislim da to zavisi od Google-a. MOžda ova vest znači da će sad biti podržano:

8.6.5.9 Release note:

Fixed Compass Calibration pop out notice
Add “Android Compatibility mode” (ASUS Only): Run apps with resolutions not yet supported with the latest Android update
[Setting]>[Application]>[Manage Application]> select the AP which has resolution issue on Android latest update > go into APP menu >select [Android Compatibility Mode]
Improve Wifi connection lost: improve Android 3.2 random wifi lost
Improve browser random force close
Fixed File Browsing bug
Fixed browser word key-in latency
Add touchpad pointer style option : option to select mouse cursor and mouse like touch pad direction
[Setting]>[Language & Input] >[Touch Pointer Style]
Support Wifi Ad-Hoc mode
Mobile Dock version 0213 available
More language support: Bulgaria, Croatian, Lithuanian, Latvian, Romansh , Romanian, Slovak, Serbian, Ukrainian

Meni je tablet sinoć skinuo neki apdejt za tastaturu. Još nisam proverio o čemu se radi.

Inače, futrola je Canyon a torba Xwave.

Nego jel neko root-ovao ovu makinu??? I još nešto, kad se posle root-a instalira oficijalni update, da li se gubi root?

Blago tebi... Ajde javi i ti neke svoje utiske. :)
Uzeo si ga sa tastaturom ili bez?
I obrati pažnju da li i ti imaš problem sa light bleed issue-om, to mu dodje kao neko isijavanje u donjem desnom i donjem levom uglu. Na crnoj podlozi se baš vidi.
Navodno noviji modeli nemaju taj problem, ali je pitanje koliko su stari modeli koji su dostupni kod nas na tržištu.

Taj problem je izrazen na svakom tableu koji sam ja video do sada... Jos nisu izgleda najbolje resili ekrane na tabletima.
I ipad ima taj problem, galaxy, xoom ...

A jeli??? Onda se izvinjavam, ja sam razumeo da je to problem sa konkretno ovim tabletom (samo sa njim).
Ostajem pri ostalim mojim pitanjima... :)

Ja cak zamalo moj odneo u servis ali kako vidim na skoro svim transformerima kao i vecini drugih javlja se ovaj problem, mada me interesuje da li ovo spada ipak pod garanciju?

Spada. Gomila ipadova je zamenjena u USA zbog tog problema, ali ispostavilo se da vecina tableta ima taj problem, neki vise izrazen, neki manje.

Samo je pitanje da li ce ovi nasi da prihvate reklamaciju ili bi se morala traziti pomoc neke od nadleznih sluzbi ili organizacija?

Blago tebi... Ajde javi i ti neke svoje utiske. :)
Uzeo si ga sa tastaturom ili bez?
I obrati pažnju da li i ti imaš problem sa light bleed issue-om, to mu dodje kao neko isijavanje u donjem desnom i donjem levom uglu. Na crnoj podlozi se baš vidi.
Navodno noviji modeli nemaju taj problem, ali je pitanje koliko su stari modeli koji su dostupni kod nas na tržištu.

Uzeo sam tablet bez tastature. Sto se tice ekrana, kako ja gledam ne vidim ovde nikakav bleed ili ne znam to da uocim - cak ni pri nekim vestackim uslovima: u mrklom mraku gledam galeriju sa tamnom slikom, ekran na 100%..
Inace IPS ekrani savrseno rade na cak 40% osvetljenja pri neprirodnom svetlu (tj. unutra).

Moj model je iz USA, lepo se apdejtovao ovde na 3.2 Android i najnoviji ASUS softver i meni za sad radi super.

Malo vise o njemu kad ga dobro iznjakam :d

Samo je pitanje da li ce ovi nasi da prihvate reklamaciju ili bi se morala traziti pomoc neke od nadleznih sluzbi ili organizacija?

Garancije kod nas su dosta skrnave.. sto se bleed-a tice to za monitore ne vazi, pa sumnjam da ce na tablete primeniti.

Zar ti bas toliko smeta? Drzis ekran na 40-50% osvetljenja i probijati dole?

Malo sam bunario po raznim forumima i ispostavilo se da ipad 2 i transformer imaju baš izražene probleme sa light bleed-om.
Pojavi se problem i sa drugim tabletima kao što reče DaPimp, ali u manjoj meri, tj. tek po koji uređaj ima problem s tim, dok na ova dva pomenuta modela skoro svaki.
Izgleda je light bleed mnogo izraženiji kod IPS ekrana. Nisam stručnjak pa neću da lupam, ali takav sam utisak stekao.
U drugim zemnjama garancija pokriva to, ali se dešavalo da ljudi zamene za drugi uređaj koji ima mnogo gore probijanje svetlosti nego onaj prvi koji su imali.
U principu je jako mali broj onih kojima to pretstavlja ozbiljan problem, tj. da im je tablet neupotrebljiv zbog toga, uglavnom je to jedva primetno probijanje.
E sad, ono što mene zanima, a što nisam uspeo da pročitam do sada jeste da li se taj problem vremenom pogoršava?

Meni je osvetljenje na auto od kad sam primetio ovo probijanje svetlosti ne smeta pri radu ali mene uzasno nervira, kod mene cak i pri ovom osvetljenju u mracnoj prostoriji se primecuje. Kad je osvetljenje na 100% a crna pozadina tada se ovo probijanje primecuje i na desnoj ivici skoro celom duzinon mada ne tako intezivno kao na donjoj stani, s obzirom da kada sam ovo primeto bas sam obracao paznju, isijavanje desne strane do sinoc nisam primetio tako da se meni cini da problem postaje sve gori. Upravo sam svukao zakon o zastiti potrosaca da se upoznam sa mojim pravima u slucaju da se problem jos pogorsa. Trenutno nisam pri nekom boljem fotoaparatu ali kad budem pokusacu ovih dana da uslikam problem pa cu okaciti sliku.

Meni je transformer na 40%, pošto ga pre svega koristim za čitanje preko kindl appa. Pozadina je nameštena na crnu - i ne primećujem nikakvo probijanje svetlosti.

Doduše, moram priznati da je po kvalitetu izrade lošiji od ajPeda. Ekran je veličanstven, ali ona plastika oko ekrana čini mi se da već pokazuje znake labavosti.

Meni je veci problem sto ne moze da sam pusta x.264 MKV fajlove sa ac3 zvukom :crash:

E pa sad baš... Još da ima i 7.1 zvučnike u sebi jel??? :d
Meni se ovaj tablet baš sviđa i mislim da bi mi odgovarao po svemu, ali me sada žešće plaši to probijanje svetlosti, ne znam koliki je to problem i koliko smeta.
Ajde pomagajte, ili me odgovarajte od kupovine ili me nagovarajte na kupovinu... :D
I šta bi na kraju, mogu li naša domaća slova (ili se taj update još nije ni pojavio)?

Ne smeta puno (ako smanjis intenzitet osvetljenja skoro da se i ne primecuje), inace kod mene zahvata otprilike 4-5cm oko sredine ekrana uz donju ivicu. Sa novim update-om imas i preveden ceo android na srpski (ako ti je tako lakse) i uz pomoc third-party app-ova imas i nasu tastaturu (i cirilicu i latinicu).
Transformer je odlican po svemu sto se moze ocekivati od uredjaja ove vrste i ....
Ako ti je potrebno ovako nesto, samo napred i pravac prodavnica :)

poz

Poslednja izmena:
1:0 za kupovinu. Hvala za info o tastaturi, to mi je dosta bitno. Nego postoji li mogucnost da hardverska tastarura podrzi nasa slova? Ili sad vec preterujem?

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Vrh Dno