Šta je novo?

Asus Eee Pad MeMO ME370T - Tegra 3 249$

Prokka

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2002
Poena
619
IMG_3335_large_verge_medium_landscape.jpg

-7-inch Android tablet
-1280 x 800 resolution
- quad-core Tegra 3 SoC
- $249.

http://www.theverge.com/2012/1/9/2695314/asus-eee-pad-memo-me370T-tegra-3-price
http://androidcommunity.com/asus-eee-pad-7-inch-tablet-official-quad-core-and-ics-for-only-249-20120109/

Odlican! E ovo je best buy.
Da vidimo sad sta ce Lenovo, Archos i ostali da rade...

Ako bude po ovoj ceni, apsolutni pobednik. ali, nesto sumnjam. :)

Koliko videh ovo još nije finalni dizajn i moguće su promene. Takođe nigde nisam video da ima kameru sa prednje strane. Nvidia je najavila još prošle godine da će raditi na tome da se spusti cena tableta. Inače tablet je najavljen za Q2 ove godine.

Pa pise Q2. Od aprila kontam.

Цена ми делује превише добро да би било истинито :p
Samsung Galaxy Tab 7.7 ће чини ми се коштати 400$ или више, а има условно говорећи слабији хардвер.

Evo i sa zvanicnog Nvidia bloga
Asus Tegra 3 Tablet at $249
Dressed in a trademark short-sleeve black shirt, Jen-Hsun noted that tablets have already been morphing to meet different, specialized, needs.
Sony’s unique Tablet P, featuring a folding design with dual 5.5-inch screens, has found a core following in Japan. Designers like pen-input tablets, such as the Lenovo IdeaPad. And in China, seven-inch tablets are the rage.
That’s likely to be a key market for a new Tegra 3-based seven-incher announced at the press conference by Asus CEO Jerry Shen, who also came to the stage. He said the Ice Cream Sandwich tablet, the Asus ME370T, will sell for $249, which evoked a burst of applause from the crowd.

Цена ми делује превише добро да би било истинито :p
Samsung Galaxy Tab 7.7 ће чини ми се коштати 400$ или више, а има условно говорећи слабији хардвер.

Ako cemo iskreno apsolutno svaki Samsungov tablet je debelo precenjen! Tek ce sada oni malo da se "uspanice" i da menjaju neke stvari, videces.
Na stranu njihov prvi tablet, ali i ovaj 10.1 ili kako vec je preskup uredjaj do koga nije mogao svako da dodje, ok mislim da ima 3G to je plus ali ipak je bio preskup i nijedan Samsungov tablet me nije privukao jer cena prosto odbija.

Mislim da je ovo odlican potez i zaista svaka cast za Nvidia-u i Asus, resili su da pociste konkurenciju.

Poslednja izmena:
Pitanje je kakav ekran ugrađuju u ovaj tablet. Ako je to onaj IPS panel kao što ima Transformer ovo će biti jako popularan tablet.

Ako ova cena bude ostala kada se pojavi u prodaji (i u $ i u €) tablet će biti popularan bez obzira na tip displeja.
Samo da se pojavi pre smaka sveta :d

Ako ekran ne bude totalan krsh, bice jako zanimljiv model. Koliko sam razumeo, Galaxy Tab 7.7 treba da se pojavi za 550 ili 600$ (ne secam se tacno), a 7.0 Plus je sada dostupan za 400 (Huawei Mediapad je oko 380).

Samsung prodaje precenjene uredjaje, ali 250$ je uh! Jedina logika kojom moze da postigne tu cenu, koju ja vidim, je sa 3G modulom i preko operatera... Inace je debelo premalo... Nadam se da gresim :D

Vala sa ovom cenom nece moci da navasu uredjaja koliko ce se prodati. Svaka cast asusu

Asus je provereni pozitivac. Da nije bilo netbuka laptopi nikada ne bi koštali koliko danas koštaju.

Nadam se da će i ovog puta napraviti nešto slično i spustiti cenu tableta ispod 400$.

Mislim na ove "skupe" od deset inči.

Ako ova cena bude ostala kada se pojavi u prodaji (i u $ i u €) tablet će biti popularan bez obzira na tip displeja.
Samo da se pojavi pre smaka sveta :d
I ako bude koštao 300e, a bude imao pristojnu bateriju (ovo je rak rana mnogih 7mica) kupujem ga jer mi se prelazi na sedmicu, malo je tesno sa 5" :p

Sa snimaka mi se ekran čini veoma dobar tj. sličan onom sa starijeg većeg brata i verujem da je zaista IPS kao što kažu da jeste :)
Ako ekran ne bude totalan krsh, bice jako zanimljiv model. Koliko sam razumeo, Galaxy Tab 7.7 treba da se pojavi za 550 ili 600$ (ne secam se tacno), a 7.0 Plus je sada dostupan za 400 (Huawei Mediapad je oko 380).

Samsung prodaje precenjene uredjaje, ali 250$ je uh! Jedina logika kojom moze da postigne tu cenu, koju ja vidim, je sa 3G modulom i preko operatera... Inace je debelo premalo... Nadam se da gresim :D
Koja divljanja sa cenama, mora neko da "prvi trepne" u obaranju cena. S obzirom na popularnost, eko sistem i celokupnu vrednost Apple branda smešno je što hoće da se bore sa iPadom, a drže jače cene... Po meni je logično da sedmice koštaju manje od desetki i nadam se da se ovde neće stvoriti situacija kao kod laptopove gde se za ultraportable 12"-14" plaća više nego za veće modele, sitiuacija koja se i nije nešto mnogo promenilo ako zanemarimo pojavljivanje netbook segmenta na tržištu.

Poslednja izmena:
Adame, koji 5" uredjaj koristis???
Očekivao sam ovakvo pitanje jer su petice tako retke :p

Samsung Galaxy S Wi-Fi 5.0 poznatiji kao Galaxy Player 5. Ima apsolutno isti hardver kao GT P-1000 i Galaxy S samo što ekran ima 5". iPod touch killer :-devil-:

Jedva si cekao da te neko pita kako bi se pohvalio.. :p

Znam koji je video sam ga jos kada je prvi put izasao u Parizu, lepa spravica, samooo di mu je 3G... :( Bio bi bomba, sa malo manjom cenom od Note, zbog slabijeg hardware-a, a opet mnogima bi bilo i to dovoljno...

Eh sad jos i 3g i malo veca dojagonala.....odlican je on i takav kad se uzme u obzir kad se pojavio i za koju cenu.

TT

@adam
Da li si koristio neki 7" tablet na duzi vremenski period?
Koristim Dell Streak 5, i nameravam da ga prodam i uzmem nesto vece, ali me pomalo plasi tezina od 400 i kusur grama na tabletima te velicine...

lepa spravica, samooo di mu je 3G... :( Bio bi bomba, sa malo manjom cenom od Note, zbog slabijeg hardware-a, a opet mnogima bi bilo i to dovoljno...
Polovni Dell Streak? :)

@adam
Da li si koristio neki 7" tablet na duzi vremenski period?
Koristim Dell Streak 5, i nameravam da ga prodam i uzmem nesto vece, ali me pomalo plasi tezina od 400 i kusur grama na tabletima te velicine...
Mesec dana 7micu i do skoro jednu 8micu. Prenosivost je itekako na strani 5ice. Kako te služi Streak?

Iskreno sam prezadovoljan(da ne racunam kiks kada mi je puklo staklo u cosku letos,ali je bas u cosku pa ga i ne primetim).
Problem je sto u kuci imam jedan komp pa mi devojka surfuje, gleda serije, youtube i ostale zezalice na Dellu.
Za to dell jeste super, lagan je i daje jedno privatno iskustvo i udobnost pa sam razmsljao posto se ukazala prilika da dobavim Kindle Fire da uzmem nesto vece, ali se plasim tezine.
PS. imao sam u rukama Prestigio od 7", ali to je bilo na jedan dan a i tada je vise vremena proveo na krevetu nego bas u rukama, zato i pitam :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno