Šta je novo?

Asus EAH4830 problem

MSlavko82

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2007
Poena
304
Kao sto rekoh u naslovu, imam problem sa Asusovom HD4830 grafickom. Radi ona super, a i prilicno je hladna, ne prelazi 80 C nikad, brza... ali me ventilator na njoj dovodi do ludila. Cvili, struze, grebe, lupa i sve tako ukrug. Odvratno je bucan, ali kada pocne da struze onda stvarno postaje neprijatno... 🙂 Koliko sam video na internetu vecina "srecnih" kupaca ove kartice ima isti (ili jos gori) problem sa ventilatorom, pa se pitam da li je moguce jednostavno promeniti prokletnika?

Ako je moguce zameniti (samo) ventilator, ne i ceo hladnjak, koji i kakav ventilator treba da stavim na karticu?

reklamiraj karticu i resio si problem...za sada struze,a jednom ce i da stane taj cooler

Ali hladna ne prelazi 80c !?!?!

Najbolje reshenje je pasivni kuler sa jednom ili chak dve 12-ice, ali kada se to podvuche na papiru, mogao si da uzmesh bolju kartu tako da ne znam koliko ti se to isplati...

Ne igram crysis, a 80c je svakako daleko od termina hladno.

Ili provetri kucjishte ili menjaj kuler, nema trecjeg...

ja sam jos prvog dana resio problem na mom asus 4830 tako sto sam skinuo kulercic koji se vrlo jednostavno skida, i preko njegovog fabrickog alu hladnjaka stavio 2 9ke. radi sasvim pristojno sto se tice temp, klokovana na 730/2070 ne ide preko 75 u furmarku, znaci u igrama i dosta manje. u isto vreme je i super tiha.
pozz

Identican problem mi se javio samo 3 dana od kupovine karte. Kuler je izradjen od veoma tanke, tvrde i lomljive (citaj nekvalitetne) plastike koja se navlaci preko aluminjumskih rebara, a koja podrhtava kada se kuler okrece, a time i pravi ono nepodnozljivo drndanje. Salji kartu na reklamaciju ili joj prikaci dve 8ce ili 9ke, kao sto smo petarboj i ja uradili. 🙂

Da, primetio sam, kako su samo postavili onaj ventilator dobro je i da radi. Prosto covek zazali za starim dobrim srafovima...:lupko: Dobro, znaci 8-ce joj ne ginu. Hvala!

Nazad
Vrh Dno