Šta je novo?

Asus EAH4670 DI 512MB

cannabis

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2008
Poena
304
Asus EAH4670 DI 512MB....

kosta 90e..

Tehnički detalji
Graphics Engine ATI Radeon HD 4670
Bus Standard PCI Express 2.0
Video Memory DDR3 512MB
Engine Clock 750 MHz
Memory Clock 2008 MHz ( 1004 MHz DDR3 )
Memory Interface 128-bit
CRT Max Resolution 2048 x 1536
DVI Max Resolution 2560 x 1600
D-Sub Output Yes x 1
DVI Output Yes x 1 (DVI-I)
HDMI Output Yes x 1
HDCP Support Yes

dali ova kartica vrijedi ovih para...?? ili da uzmem neku drugu??

Zavisi od igre, al' o tome govorim, ne daju mu se pare da bi' umesto mnogo štucanja dobio malo manje štucanja, a podešavanja za idealan framerate moram srozati u svakom slučaju :d e kad se se setim dobre stare Ti4200...

Danas se za "male" pare moze naci 8800GT po oglasima. To je po meni neki minimum. Sve ispod toga nema smisla kupovati.

Na primer Dead Space na max u 1680*1050 4670 gura sa 60-70FPS-a
Underworld na max sa 8xAA ima oko 30-40 FPS-a, i ni najmanje ne shtuca, shto nije slucaj sa 4850 na kojoj sam imao dosta problema i igricu sam odigrao na 4670
GRID max 8xAA 30-40FPS-a
PURE 60 FPS-a (mislim da je limitirana na 60 jer na obe grafe imam toliko)
Ovo je na visti x64 (DX10)
Malo me mrzi da na oba kompa instaliram vishe istih igrica pa da okacim slikice i vidite da uopshte nije velika razlika u FPS-u pod istim shtelovanjima.
Ako sam ikada bacio pare shto se racunara tice to je za 4850, jer je duplo skuplja od 4670, a ni priblizno duplo bolja, a uz to ni Crysis ne moze da radi na njoj u MAX (a i dere se ko da nije normalna):(

Na primer Dead Space na max u 1680*1050 4670 gura sa 60-70FPS-a
Underworld na max sa 8xAA ima oko 30-40 FPS-a, i ni najmanje ne shtuca, shto nije slucaj sa 4850 na kojoj sam imao dosta problema i igricu sam odigrao na 4670
GRID max 8xAA 30-40FPS-a
PURE 60 FPS-a (mislim da je limitirana na 60 jer na obe grafe imam toliko)
Ovo je na visti x64 (DX10)
Malo me mrzi da na oba kompa instaliram vishe istih igrica pa da okacim slikice i vidite da uopshte nije velika razlika u FPS-u pod istim shtelovanjima.
Ako sam ikada bacio pare shto se racunara tice to je za 4850, jer je duplo skuplja od 4670, a ni priblizno duplo bolja, a uz to ni Crysis ne moze da radi na njoj u MAX (a i dere se ko da nije normalna):(

To nije do grafe, nego do drajvera.

Meni na primer kao počinje da treba nova grafička, jedan od kandidata mi je 4670, al' mi je jako glupo da puknem pare da bi mi umesto u 20FPS štucala u 40 :d

Uuu, sad ga i ti pretera. Mnooogo lepse radi na 40fps nego na 20. A ako tebi fps ni u jednom trenutku ne sme da padne ispod 60, nijedna graficka te nece zadovoljiti. :p

Mene baš zanima koje to nove igre rade na 60+ fps sa pristojnim setovanjima u 16×10 i sa kojim hardware-om?

Mene baš zanima koje to nove igre rade na 60+ fps sa pristojnim setovanjima u 16×10 i sa kojim hardware-om?

Pa izgleda sa ovim radetom 4670? Slusajuci ove nebuloze ovdje, zakljucuje se da je ona brza i od GTX280:wall:

He HE He...Ne znam...4670 jeste jako dobra karta i opet sam je uzeo iako se ne igram...Generalno ovo je odlicna graficka za one koji se ne igraju i vole RPG i Strategije da odigraju sa vremena na vreme...

U FPS gde je svaki frejm bitan verovatno ne zelite da vam se desi drop pri kriticnim situacijama...Onda obicno strada mish i tastatura i eto 2000din....Tako dva puta i bolje da ste uzeli skuplju kartu...

Elem ono sto sam primetio je to da 4670 odlicno drzi taj minimalan framerate u igrama koje ja igram a krece se oko 35-40...Podesavanja su maksimalan u rezoluciji 1680 ali nikad ne ukljucujme AA i AF jer jednostavno ja to ne vidim :) :)...

Znaci 4670 je trenutno neki bestbuy sto se tice gaming performansi/potrosnje(jer vam ne vuce iz dzepa dodatnih 50e za napajanje a pritom i ne cvikate ako slucajno povuce ko ove godzile u 200W sekciji) / velicine(opet ne iziskuje prevelika kucista i guzvanje i stedi kesh) / a i tempertatura...

Minus strana koju ja vidim jeste jedino buka koju proizvode stock modeli nekih proizvodjaca

Nazad
Vrh Dno