Šta je novo?

Asus EAH4670 DI 512MB

cannabis

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2008
Poena
304
Asus EAH4670 DI 512MB....

kosta 90e..

Tehnički detalji
Graphics Engine ATI Radeon HD 4670
Bus Standard PCI Express 2.0
Video Memory DDR3 512MB
Engine Clock 750 MHz
Memory Clock 2008 MHz ( 1004 MHz DDR3 )
Memory Interface 128-bit
CRT Max Resolution 2048 x 1536
DVI Max Resolution 2560 x 1600
D-Sub Output Yes x 1
DVI Output Yes x 1 (DVI-I)
HDMI Output Yes x 1
HDCP Support Yes

dali ova kartica vrijedi ovih para...?? ili da uzmem neku drugu??

ne nVidia i ne polovno, samo ati dolazi u obzir zbog koniguracije koju imam AMD-ATI !a INTEL-nVIDIA

tako to ide ...i maticna mi vise voli ati !!

pa bilo bi super kad bi imao 10.000dingera za 4830...a pogledaj i ovaj XpertVision ATI 3870, 512MB, DDR3 za 7000

80e uzmi Sapphire ako vec idesh na 4670 jer ima bolje default klokove od tog Asusa(ne znam ali sto se svi kace za taj Asus :) )

Prednost tog Asusa je HDMI i kvalitetno hlađenje (koje je preporučljivo staviti na potenciometar jer je po defaultu glasno). Osim toga, kartica je po referentnom dizajnu.
Da li to vrijedi tih para? To je već upitno.

Sapphire po običaju ima smeće od hladnjaka u toj klasi koji se dosta čuje u load-u. Kontrola preko CCCa radi, ali je tih minimalnih 20% opet preglasno. Ja sam, iz tog razloga, na svoj Sapphire stavio Accelero S2. Zapravo me najviše privukla upravo mogućnost pasivnog hlađenja, S2 je bio uvjet za kupnju grafičke.

Poslednja izmena:
Priznajem HDMI nisam video...Mislim da onda taj Asus i nije losh...E sad sto kazesh cena je malo nepovoljna(uostalom sve kod Asusa je takvo mada uglavnom opravdava cenu(makar kod ploca))

tako ti je ovde kod mene u banaljuci ...cjene su katastrofa a izbor je stvarno mali..mozda oko 50 razliciti vrsta ali 35 vrsta je sve low-end graficke a i one su skupe..pa nemam bolji izbor nego tu asusovu da uzmem ..jest da mi se malo nesvidja sto je 128-bitna .volio bih i ja da je 256-bit.
ali ljudi kazu da se moze mjerit sa 9500gt i da je cak bolja od nje malkice joj fali da bude kao 9600gt

Poslednja izmena:
Hah 4670 je u nekim situacijama jaci i od 3850 sa 512 rama a kamoli od 9500GT...Tu je negde sa 9600GSO tako da nemoj da te buni 128bitna magistrala imao sam kartu i odlicna je jer jako dobro drzi minimalni framerate...Sta hocu da kazem

3850 512ddr3 moze da ide i FPS do 70 u nekim igrama ali isto tako i da ljusne na neigrivo oko 15
4670 512ddr3 ne dodje do FPS 70 ali isto tako ni ne pada na neigrivo uvek se vrti oko 30-40 (garant je optimizovana ili mozda sto je nasvirana taktovima nemam pojma ali poenta je da odlicno radi cak i za rezolucije 1680)

Govorim o Fallout 3 i o Oblivionu koje sam stigao da igram sa 4670

jonesba vidim da imas iskustva sa tom karticaom, i sad kad si mi rekao da se nebrinem sto je 128-bitna ,pao mi je kamen sa srca i mnogo sam sretan zbog toga sto je kartica makar bolja od 9500gt..eh jos me samo zanima kakve su ti temperature bile ako mozes da se sjetis.HVALA TI PUNO!

Imas Xpertvision 9600GSO za 173 KM u Sarajevu, firma salje postom (placas postaru).

jonesba vidim da imas iskustva sa tom karticaom, i sad kad si mi rekao da se nebrinem sto je 128-bitna ,pao mi je kamen sa srca i mnogo sam sretan zbog toga sto je kartica makar bolja od 9500gt..eh jos me samo zanima kakve su ti temperature bile ako mozes da se sjetis.HVALA TI PUNO!

To shto je 128 bit-na se ne oseca ni najmanje, sve igrice novih naslova (sem Crysis-a) gura na MAX u 1680*1050 bez ikakvih problema. Temperatura se krece od 27 do 48 stepeni.
Imam Gigabyte model, nadam se da sam bar malo pomogao :)

pa i ovde je cena oko ~90E

Znam, nego on je BL, opet mu je blize Sarajevo nego BG. A bolja mu je 9600GSO nego taj Ati.

I onaj ko kaze da mu igre lete na 4670 ili na 9600GSO znaj da laze ko pas! Ako hoces da se posteno igras, ne uzimaj nista ispod 9800GT (8800GT). To neka ti bude neki minimum. Ustekaj jos malo, pa kupi pravu stvar, da se ne zavaravas sa 4670.

Poslednja izmena:
gotovo je sad vec sam je kupio..hehe ..evo igram crysis na 1280x960 sve na max ..nista nesteka .sve ide kako treba temp je do sad bila najvise 43...

gotovo je sad vec sam je kupio..hehe ..evo igram crysis na 1280x960 sve na max ..nista nesteka .sve ide kako treba temp je do sad bila najvise 43...

Za tu rezoluciju je ok. Nemaju svi istp misljenje sto se tice optimalnog fps-a;)

Poslednja izmena:
Mozda i oni lazu kao psi?
Igram se na 1680*1050 kao shto sam i napisao, to tvoje "mozda" je i problem, znaci samo nagadjash i bez nekih "dokaza" lupetash. Vidim bash si se natestirao 4670 pa nam pricash iz iskustva...
Imam u drugom kompu 4850, ovo pricam jer mi nije bitna razlika od 20 FPS-a izmedju ove dve kartice, jer u igricama na istim podeshavanjima rade totpuno jednako tecno, sem Crysis-a!!!!
EDIT: U svakom slucaju covek je kupio shta mu odgovara i glupo je vishe ici u ot.

Poslednja izmena:
Može neko reći šta hoće, rv730 je daleko bolje izbalansirani chip od rv670, a memorijski kontroler je na HD4000 potpuno redizajniran. Sve u svemu 128-bita ne predstavlja nedostatak u odnosu na HD3800.
Po svemu sudeći 128-bit će ostati i sa novim rv740, ovog puta vjerojatno sa GDDR5 memarom.

a graficka je prava evo igram na njoj vec 2 dana i sve je ok. igram assassins creed sve na max i nista nezastaje ,isto igram NFS Undercover sve na max ,crysis isto na max ..ma sve fercera...

preporucio bi je svakome ko trazi graficku u tom rangu,kartica se nezagrijava puno najvise je bila na 56 c* kad sam igrao crysis na max-u.

To shto je 128 bit-na se ne oseca ni najmanje, sve igrice novih naslova (sem Crysis-a) gura na MAX u 1680*1050 bez ikakvih problema. Temperatura se krece od 27 do 48 stepeni.
Imam Gigabyte model, nadam se da sam bar malo pomogao :)

Ja imam Asus 4670 512Mb i MSI 9600GT 1 Gb, nisam neki gamer ali odigram nekad neku vožnju i PES.
Moj zaključak je da 4670 ne leti u igrama, osim ako nije u pitanju 19" monitor, za primer igra gde se primetno vidi razlika je CM Dirt.
Ja nebih išao na manje od 9600GT, ako ništa neuporedivo je tiša.
Opet sa druge strane ko ima 19" monitor i slabo napajanje i ne namerava uskoro da ih menja, 4670 je idealna karta sa kojom može lepo da se igra.

Ja imam Asus 4670 512Mb i MSI 9600GT 1 Gb, nisam neki gamer ali odigram nekad neku vožnju i PES.
Moj zaključak je da 4670 ne leti u igrama, osim ako nije u pitanju 19" monitor, za primer igra gde se primetno vidi razlika je CM Dirt.
Ja nebih išao na manje od 9600GT, ako ništa neuporedivo je tiša.
Opet sa druge strane ko ima 19" monitor i slabo napajanje i ne namerava uskoro da ih menja, 4670 je idealna karta sa kojom može lepo da se igra.
Niko nije rekao da "leti" samo kazem da rade igre na 22' u max (bez AA) sve sem Crysisa koji ne moze ni 4850 da izgura sa upaljenim AA, shto znaci da ni 9600 nema shta tu da trazi...
Da stoji da je 9600GT jacha karta od 4670, ali koliko se secam poredili smo je sa 9600GSO

Poslednja izmena:
Potvrđujem sve pohvale 4670-ici. Kada sam je kupovao, bila je dilema oko nje i 3850, ali sam ipak nju odabrao. Igre rade lepo na 1600x1200 (CRT), ali spuštam rezoluciju zbog refresh ratea monitora. Crysis naravno "malo" štuca na maksimumu, ali sve ostalo radi bez većih problema. Kartica je trebalo da mi bude prelazno rešenje, dok se ne skupe pare za nešto bolje, ali mislim da ću je zadržati malo duže. Jeste malo bučnija pri opterećenju, ali tada je i zvuk sa zvučnika/slušalica glasan, pa je baš i ne čujem.

Potvrđujem sve pohvale 4670-ici. Kada sam je kupovao, bila je dilema oko nje i 3850, ali sam ipak nju odabrao. Igre rade lepo na 1600x1200 (CRT), ali spuštam rezoluciju zbog refresh ratea monitora. Crysis naravno "malo" štuca na maksimumu, ali sve ostalo radi bez većih problema. Kartica je trebalo da mi bude prelazno rešenje, dok se ne skupe pare za nešto bolje, ali mislim da ću je zadržati malo duže. Jeste malo bučnija pri opterećenju, ali tada je i zvuk sa zvučnika/slušalica glasan, pa je baš i ne čujem.

Ma sta kazes, stuca??? Nemoguce!

Post #14 procitaj ponovo (ako treba i vishe puta) i prestani da u svakoj temi glumish "negativca" PLEASE :)
Bojim se da je čovek nažalost svojim sarkazmom u pravu. Sve ispod 60FPS je štucanje. Meni na primer kao počinje da treba nova grafička, jedan od kandidata mi je 4670, al' mi je jako glupo da puknem pare da bi mi umesto u 20FPS štucala u 40 :d

Bojim se da je čovek nažalost svojim sarkazmom u pravu. Sve ispod 60FPS je štucanje. Meni na primer kao počinje da treba nova grafička, jedan od kandidata mi je 4670, al' mi je jako glupo da puknem pare da bi mi umesto u 20FPS štucala u 40 :d

4670 na max podesavanjima u 1680*1050 nece preci 25fps-a

Nazad
Vrh Dno