Šta je novo?

Asus EAH3850 Problem!

Stiletto

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2008
Poena
320
Moja oprema  
Steam
https://steamcommunity.com/id/Stiletto86/
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
Cao, Kupio sam pre par dana novu Asusovu EAH3850/g i nemogu da je nateram da radi. Tj kad je ubacim u PC i pokusam da ukljucim komp nista se nedesava na monitoru, samo stoji crno, cuje se ostali hardware i radi cooler od graficke al nista od slike, to je bilo ocekivano prvi dan jel sam imao Chieftekovo napajanje od 360W, tako da sam sutra dan otisao i kupio Codegen od 500w (nisam imao budzet da uzimam dobra napajanja a citao sam da je Codegen najbolji od kungfu i da bi trebao da je ok)
Uglavnom kad sam ubacio novo napajanje sa grafickom je sve isto, e sad vidim da ona ima izlaz za dodatno napajanje koje se racva na 2 strane i 2 identicna "dzeka" ista onakva ko za npr cd rom i slicno.
Pokusao sam da je spojim samo na 1 prvo i opet nista samo kuler radi, kasnije isti proces sa oba al bez promena jednostavno se nista nedesava.
Da li ja radim nesto pogresno (nadam se) il graficka nije ispravna?
Inace da dodam neznam da li to ima neke veze atm na systemu koristim nVidia karticu sa instaliranim drajverima za istu.

Imam jos jedno pitanje, citao sam na ovom forumu da je preporuceno da posle nVidia drivera treba reinstal systema?jel to stvarno potrebno? tek sam instalirao ceo system...

Poslednja izmena:
Pocni prvo od reinstalacije sistema pa vidi sta se desava.Mozes da vratis staru kartu dok ne instaliras sistem,iskljucis komp,povezes 3850 i ako opet ne radi onda si bar siguran da nije do drajvera...idi korak po korak i naci ces sta nije u redu...:type:

Sta tacno iz tog linka treba da mi pomogne? procitao sam celu temu kao ludak i niko nije spomenuo problem slican mom..

"Cao, Kupio sam pre par dana novu Asusovu EAH3850/g i nemogu da je nateram da radi. Tj kad je ubacim u PC i pokusam da ukljucim komp nista se nedesava na monitoru, samo stoji crno, cuje se ostali hardware i radi cooler od graficke al nista od slike"

- Crn ekran nakon instalacije drajvera pri ulasku u Windows (Stand by, No Signal)

- Iz Safe Mod-a izbrisite stare drajvere programom DriverCleaner
- Skinite i instalirajte poslednje Catalyst drajvere ukljucujuci i Catalyst Control Center (CCC). (Ne restartujte kompjuter!)
- Podesite rezoluciju na 640x480 u 32-bit paletu boja.
- Restartujte masinu i problem bi trebao da bude resen. (ako nije pogledajte *)
- Otvorite CCC idite na Advanced -> Properties -> Attributes.
- U Monitor Attributes iskljucite (uncheck) 'Use Extended Display Identification Data (EDID)
- Stavite maksimalnu rezoluciju koju vas monitor podrzava (npr. 19" 1280x1024 na 60Hz).
- Problem resen!

*: Ako nakon ovog i dalja imate problem, butujte pc u VGA modu. Ovaj mod koristi drajvere graficke karte (za razliku od Safe Mod-a), ali koristi najniza moguca setovanja razolucije i boja. Ako iz ovog moda ne uspete da udjete u CCC -> Advanced i podesite navedene parametre, probajte iz istog moda da reinstalirate samo drajvere (bez CCC-a) i restartujte i butujte Windows normalno. Sada bi trebalo da imate sliku na ekranu u niskoj rezoluciji (640x800 ili 800x600) uz par gasenja monitora u prvih 30-ak sekundi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno