Šta je novo?

Asus EAH 4850

jafazec

Slavan
Učlanjen(a)
02.04.2007
Poena
320
Uzeh ovu kartu,nema referentni kuler,vec je izdanje sa glaciator fansinkom.
999%5Cimages%5Cproducts%5C2328%5C2328_m.jpg

Zeleo bih da napisem ovde par reci o njoj,jer jako fino izgleda,kvalitetno izradjeno.Medjutim totalni sam noob:S za testiranje i tako to..ako bi neko mogao da me uputi koje programe da koristim za merenje fpsa u igrama i tako to ..?
Takodje,imam jedan moguc,potencijalni problem.Elem,sta god radio sa podesavanjem Fan-a u Ati Catalyst control centru Fan se ne ubrzava,tj ne cujem ga da se ubrzao??Temperatura u idle ne prelazi 55C,uglavnom je oko 50(mereno accc-om i GPU-z prgramima),a u loadu temp npr u COD4 ne prelazi 80C..Takodje,kada u control centru odem na default podesavanja na strani Ati Overdrive,Manual Fan Control se vrati na 60%?!Da li je to normlano?Jos jednom napominjem da cak i kada stavim da bude 100% ja ne cujem ubrzanje kulera kartice.AZbog cega je to tako?
EDIT:zaboravih da kazem,u COD4 ukljucio sam da mi pokazuje koliki je fps...Ja imam monitor 17" CRT(ne jos zadugo nadam se) fps se krece odprilike od 160-50...Da li je to normalno?Igram u 1024x768,sva podesavanja na max..Ukljucen AA..

EDIT #2:
Sad sam izvalio da kada odem na restore factory defaults,ne vrati se fan control na 60% vec na 27% a clockovi na 625 mhz i 1004 mhz?!Jel ovo normalno??

Poslednja izmena:
JOs jedna dopuna...Totalno sam zbunjen...Sada,kada kliknem na restore factory defaults,fan speed se vrati na 58 %?!

Neko neku pomoc?da li je normalno da mi far cry 2 radi na 40-80-90 fpsa na ovoj karti?Pored toga imam x25400+ 2x1 gb kingston hyperx?Da li je moguce kontrolisati broj obrtaja fan-a na ovoj kartici?Dual slot je karta..

Koja napajanje imas?

Imao sam ASUS 3850 sa tim hladnjakom, uvek je radio na 100% nisam ga uopste cuo.
Temperature su ti ok, kartica obara clock u idle modu radi ustede energije.
Sve je ok uzvaj.

imam LC power 6550 znaci 550W..U pravu si,sve je ok,kuler je bukvalno necujan...Otvorio sma kuciste,stavio ruku pored kulera,povecavao smanjivao broj obrtaja i oseti se razlika u izduvavanju..Ne neka velika ali se ipak oseca..Svidja mi se sto je ovako tiha kartica.Samo me malo kopka zasto je default clock 1004 mhz al ajde ne moze da skodi😀
E da,i kopka me kako da joj uradim testove,kako da merim fpsove i postavim rezultate ovde?kojim programom?Jer igram trenutno u 1024x768 rezoluciji(crt monitor:S) i imam otprilike iste fpsove kao i drug koji igra na 22" monitoru..

Default clock za memoriju je 1004 MHz, za procesor je 650 MHz. Ne znam šta te kopka?

pa kopka me to sto sam ja vidjao da je default 993 ili 996 ne secam se...ne bunim se ja-naprotiv ok mi je to 😀
nego niko da objasni i dalje kako se vrsi benchmark kartica i tako te stvarcice..? I jos jedno pitanje,sta je zapravo hyper memorija?Jer u Ati control centru pise da moja kartica ima 1024 mb memorije a da je vrsta memorije HyperMemory?!Cemu sluzi ona,i da li je bolje da je iskljucim i kako to da uradim ako treba?
P.S.Znam da je bilo reci o ovome negde,pretrazih sve,nikako da nadjem :S

Poslednja izmena:
Da li je normalno da u 3dmark06 imam oko 9600-700 poena?Zbog 17"CRT monitora,testiram u rezoluciji 1024x768,imam AMDX2 5400+,2x1gb Kingston hyperX,biostar TA770,Asus HD4850 ...Koliko bih u proseku fps-a trebao da dobijam u novim igrama na najjacim podesavanjima?Kako,cime,kojim programom da istestiram i to ?Molim vas da mi pomognete da otklonim sumnje,da budem miran da je sve u redu🙂Hvala!

Poslednja izmena:
meni nije hteo da se pokrene 3dmark06 izbaci da mu fale neke stvari ali toliko brzo da nestignem da ratumacim sta?? i zatim se blokira??

Imas hotfix za 3dmark, meni na jednom kompu nece da se pokrene samo se zamrzne i to je to.

Procesor ti je usko grlo za tu rezoluciju!

Kako to mislis?Mene prevashodno plasi sve to zato sto nameravam da uzmem neki 20 ili 22" monitor pa me plasi kako ce sve to raditi tada?da li ce raditi gore ili bolje ili isto?I naravno vise me zanima eventualni gubitak/dobitak u igrama(fps) sa novijim monitorom?
izvinjavam se sto verovatno postavljam veoma glupa pitanja,al eto muke🙂

Poslednja izmena:
verovatno tje raditi vrlo slichno

znaci nemam razloga za brigu da mi nesto nije neispravna kartica ili da mi komp lose radi?Jer mene je brinulo to da ukoliko promenim monitor,da ce igre poceti da seckaju na boljoj rezoluciji..?

Igre ne bi trebalo da ti seckaju na 16x10. U 10x7 igre postaju CPU bound. Zar ne mozes na tom CRT-u a izvuces 12x10?

Ma mogu,ali ono...njesra je monitor,cuveni komercijalni 753DFX:S pokusacu sa tom rezolucijom na ovom monitoru..Hvala za info i za pojasnjenje.Nadam se da ce sev ok raditi i na 22" monitoru!

Samo jedno pitanje...Kad uradim test 3dmark06,default podesavanja,rezolucija 12x10,dobijem svega 9500 poena,i taj rezultat mi vrlo cesto varira izmedju 9500 i 9300.Masina je ova iz potpisa..Da li moze da to bude zbog lose verzije Windowsa ili cega vec?Uglavnom svi sa ovom kartom i slicnom konfiguracijom imaju koliko toliko veci rezultat od mene pa me to buni zasto je tako??Da li bih trebao mozda da updateujem bios maticne??

Poslednja izmena:
verovatno je ok rez, ja sam prelazio 10500 ali na klokovima na kojima ne drzhim kartu.

Pa ne znam,sve ok radi ali me je zbunilo to sto sam video da sa sapphire 4850 u onom reviewu na forumu ovde,covek dobija vise markova od mene sa slicnom konfiguracijom,mislim da je samo procesor 5000+..Ne znam,aj da cujemo jos neko misljenje?

Klokni procesor na 3.2GHz

Uff🙂 Nisam bas vican tome😀 Mozda pokusam jednog dana..Iskreno meni nije bitan 3dmark,jedino sto me zanima je to da li mi je kartica ispravna,tj da li ok radi..

ok je, ne brini

Hvala!Sad samo jos da resim problem sa AmdOverdrive,koji nece da pokaze temperature ni CPU-a ni GPU-a..a malo me brine CPU jer bios pokazuje temp od oko 55-60 C:Sali o tome na drugoj temi🙂

P.S.Opet mi pade jedno pitanje na pamet..al sam dosadan i samom sebi:/ zeleo bih da vidim koliko mogu da klokujem grafiku..kapiram da klokove povecavam malo po malo pa testiram..Ono sto me buni,tj sto ne znam jeste cime to testiram i kako da li kartica radi stabilno,da nije preklokovana?
Hvala jos jednom!

Poslednja izmena:
probaj auto tune u overdrive-u pa posle povetjavaj po malo

Ma kapiram ja to da povecavam,ali vidim ovde se po forumu spominje testiranje posle klokovanja,tj testiranje da li kartica radi stabilno,da li slucajno nema artifakta,onda GPU Recovery ui tako to slicno..CIme se to testira kartica?Kojim programom?

benchovima raznih igara, 3d markom ali najbolje je naravno samim igrama

Nazad
Vrh Dno