Šta je novo?

Asus dilema!

||NeX||

Čuven
Učlanjen(a)
25.11.2002
Poena
649
Imam SDRAM memoriju i kontao sam uzeti Celerona 2000.
Da li bi ova ploča pored toga što ima SDRAM i podržava Socket 470 mogla udovoljiti?
Kakva su vaša iskustva sa njom?
Kakav je BIOS i mogučnosti OC-a?

Prilicno su pouzdane i jako lepo rade (i bez problema). Sto se performansi i overkloka tice to ipak odavno nije karakteristika SDRam ploca, tako da ne ocekujes previse. Mada, kao sto rekoh, jedna od najpouzdanijih ploca koje sam video (ujedno i jedina takva Asus ploca). Uradio sam ih jako puno, u decembru, kada je bila najveca guzva i koliko se secam nijedan racunar sa tom plocom se nije vracao zbog nekih problema.

Ok, hvala. Ima li još neko slična ili sasvim različita iskustva?
Te do koliko bi mogao tjerati tog C2000 na toj matičnoj sa 392MB Rama, a da stabilno radi?

Koja od ovih bi najbolje išla uz Cely 2000, a da ima SDRAM (jer nisam ima kad gledati koja ima, a koja nema):
Asus P4SE
Asus TUSI-M
Asus P4S533-MX
Asus P4S533-E

Te, šta ako piše int.graf. ili int.audio., da li to znaći da moram tu koristiti ili ipak mogu svoju graf. i sound kartu staviti da rade?

Druga situacija:
Imam 2,4 GHz P4 i 1GB ddr Rama, treba mi matična. Koju od ovih:

Matična ploča Asus P4S533-MX
Matična ploča Asus P4S533-E
Matična ploča Asus P4S8X
Matična ploča Asus P4B533/Gold
(ako ima RAID, mora li HDD biti RAID?)

???

Znas kako; u principu da sam na tvo mestu ja ne bih ni jednu od tih. Uzeo bih Abit BE7 ili jacu; kada si vec nabavio pravi P4 2.4, onda si "zasluzio" i pravu plocu...
Ako ti se ne dopada ideja, onda uzmi Asus P4B533/Gold najmanje je losa od svih ostalih navedenih... Ali ja bih ipak Abita... Cak bi bilo lepo da se "stisnes" za IT7 MAX2, jes da je skupa ko djavo, ali isplati se. Sa takvom kombinacijom bi bio podmazan narednih godinu dana!

||NeX|| je napisao(la):
(ako ima RAID, mora li HDD biti RAID?)
Imam utisak da si malo pobrkao loncice ili si se pogresno izrazio...
Ne postoje RAID i NonRAID HDD-ovi - svi su isti, a mogu se vezati u RAID ili NonRAID, tj. odgovor na tvoje pitanje je da bez obzira sto ploca ima RAID kontroler nije obavezno koristiti sve njegove mogucnosti - zabodi jedan hard (ili vise) hard(ova) u njega i radice kao obican IDE (SCSI) kontroler. Ako hoces da iskoristis maximalne mogucnosti RAID-a pozeljno je uparivati identicne diskove (2 ili 4 u zavisnosti od moda u kom zelis da koristis RAID)...

Nazad
Vrh Dno