Šta je novo?

ASUS ATI 4850 veca temperatura posle zanene CPU-a!

• Začetnik teme Velickovic
  • Datum pokretanja
V

Velickovic

Guest
Zamenio sam Intel D915 stavio E8500, montirao GEMIN II sa dva ventialtora.
Ubacio 2 x 1GB KINGSTON HYPERX 1066.
Graficka se sada vise greje ler je oko 60c konstantno bio je 55, full 75-80c ranije nije prelazio 75c.

U cemu je stos?

Poslednja izmena:
toplije je napolju :)

Radi klima u sobi uvek tako da je temperadura konstantna 25-26c.

Zamenio sam Intel D915 stavio E8500, montirao GEMIN II sa dva ventialtora.
Ubacio 2 x 1GB KINGSTON HYPERX 1066.
Graficka se sada vise greje ler je oko 60c konstantno bio je 55, full 75-80c ranije nije prelazio 75c.

U cemu je stos?

Koliko ti sad komp brza radi sa e 8400?

decko ima 8500 :)

Koliko ti sad komp brza radi sa e 8400?

3D MARK 2006 12800 default bez overklokovanja! Sa starim INTEL-om 915 sam imao 7200!
Osetno brze radi otvara progreme mnogo brze, doduse i memorija je sada brza.

Najbitnije je da je mnogo hladniji idle 28-30c, full load nije preso 40c za sada, trosi manje struje tako pokazuje merac na napajanju.

Poslednja izmena:
3D MARK 2006 12800 default bez overklokovanja! Sa starim INTEL-om 915 sam imao 7200!

Najbitnije je da je mnogo hladniji idle 28-30c, full load nije preso 40c za sada, trosi manje struje tako pokazuje merac na napajanju.

Pa dobro ako predjes sa 915 na C2D ima razlike, ali preci npr. sa 4500 na 8500 nema bas neke razlike, bitna je graficka kartica.

Ne volim da overklokujem, samo rad na fabrickim taktovima.

Stos je da je tvoja graficka bila prejaka za stari procesor, pa je u load-u cekala na procesor i nije bila iskoriscena do kraja. Sa dosta jacim procesorom (skoro duplo jacim :) ) graficka je mnogo vise opterecenja i vise se greje.

Jesi siguran za idle razliku, jel si sacekao da se o'ladi skroz? Ili mozda najbolje meriti po ukljucenju racunara, sacekati 10 min idle u 2D (bez pokretanja 3D).

Poslednja izmena:
GEMIN II sam stavio zbog tisine, stajao mi 2 meseca, kad sam vec menjao procesor i plocu zamenio sam i cooler.
Sada je IDLE 53-55 u sobi je 25c radi klima. U igrama ide do 85 ranije nije prelazila 80, tako sam setovao FAN u SMART DOCTORU, max obrtaja preko 80c.

Nervira me buka coolera preglasan je, moracu da ga zamenim sa Cooler Master VGK CoolViva Pro.

Cooler Master VGK CoolViva Pro gde ima to i za koje pare?

Mislio sam da mjenjam plocu i proc. i da predjem na intela ali sad necu jer moj athlon x2 5600+ i asus hd 4850 daju oko 10700 u 3dmark 06 :)
znaci tu je to negdje :)
p.s.reza je 1680x1050

Poslednja izmena:
GEMIN II sam stavio zbog tisine, stajao mi 2 meseca, kad sam vec menjao procesor i plocu zamenio sam i cooler.
Sada je IDLE 53-55 u sobi je 25c radi klima. U igrama ide do 85 ranije nije prelazila 80, tako sam setovao FAN u SMART DOCTORU, max obrtaja preko 80c.

Nervira me buka coolera preglasan je, moracu da ga zamenim sa Cooler Master VGK CoolViva Pro.

Meni ista ta graficka retko predje 65 stepeni u Full load-u tako da je verovatno slab protok vazduha u kucistu koje koristis(mozda samo da pojacas broj obrtaja ventilatora).Meni bocni ventilator usisava vazduh spolja i duva direktno na graficku karticu(Antec NineHoundred).Usput to napajanje ti nece dugo terati tu konfiguraciju . Jas sam morao da zamenim Antec smart power 2 450W za 600W jer je grana oslabila od preopterecenja.

Poslednja izmena:
Meni ista ta graficka retko predje 65 stepeni u Full load-u tako da je verovatno slab protok vazduha u kucistu koje koristis(mozda samo da pojacas broj obrtaja ventilatora).Meni bocni ventilator usisava vazduh spolja i duva direktno na graficku karticu(Antec NineHoundred).Usput to napajanje ti nece dugo terati tu konfiguraciju . Jas sam morao da zamenim Antec smart power 2 450W za 600W jer je grana oslabila od preopterecenja.

Kuciste je CHIEFTEC BIG TOWER, postavio sam 12cm fan da duva i graficku tj. tera topao vazduh od nje.

Merac potrosnje sa napajanja pokazuje 150w u FULL LOADU, ne vidim razloga za zamenu jos uvek, ne greje se radi normalno.

Generalno da li je neko namontirao na 4850 CoolVivu Pro ?
...i kakve su temperature?

:smoke:

Nazad
Vrh Dno