Šta je novo?

ASUS - AROT 2010 - pravila takmičenja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste ciko, sav je njegov, salu na stranu,

Nikola ,pitanje za tebe, video sam de se mucite stalno sipajuci azot u potove, je moje detektore kontinualno hladim iz 50l boca da li postoji mogucnost da se tako nesto postavi i na potove, mislim da bi tako nesto poboljsalo rezove. I jos nesto da te pitam, ako imas vremena, da mozda proterstiramo ovaj moj novi vodeni blok, ako nije komplikovano i ako nisi u frci sa takmicenjem

Verovatno moze da se tako nesto postavi na potove,ali finansije su prepreka.

Jedan cpu pot i gpu pot je preko 350€ ili mozda malo manje.

:wave:

e. a jel mogu ja da se prijavim za bosnu jerbo sam ja bosanac koji zivi u bg-u? :D :D

Hardver koji čeka takmičare:

1. CPU Intel Core i7 860
2. MB ASUS Sabertooth i55
3. VGA ASUS EAH5XXX sa jednim jezgrom, još nije odlučeno koji model
4. Memorija Kingston 2x2GB DDR3 2133MHz
5. Napajanje Chieftec 1000W

Ovo je samo jedan deo priče, nagrade su poveće, a jedan deo nagrada upravo vidite gore . Pravila o takmičenju biće objavljena neosredno pre takmičenja, tačnije 13.jan.2010.

... još nije kasno da popravite rezultate.

Nadam se da ce u buducnosti biti bolje izabrani benchmark programi i kategorije, ovo ovde pored sto ti treba mnogo para da bi se usopte oprobao, neko moze da uleti sa xeon serverom i na defaultu i box coolerima ocisti te kao mace muskatlu u wprime-u ma sta god ti radio na azotu i i7 a da pri tom pojma nema sta znaci overclock. Da kojim slucajem on nosi vise poena, mogao bi sa 4 servera i 3 druga da izbaci sa liste ostale i da prvi bude a da pri tome nema pojma sta je overclock i da sve vrti na defaultu sa boxevima :)

Imam ja jedan 8core xeon :D, koliko para da vam dam rez :D (ima ga u slobodnoj prodaji :D)

EnisDonKing je napisao(la):
Proteklih 15-tak dana i preko naseg e-magazina, kao jednog od kljucnih partnera Asusa u regionu, sproveden je prvi dio Asusovog regionalnog overclocking takmicenja. Osnovna ideja je bila podici interesovanje za overclocking, ukljuciti sto vise ljudi, dobiti odredjeni publicitet te na kraju organizovati jedno druzenje i razmjenu iskustva na finalu u Beogradu.

Uzimajuci u obzir postavljena pravila, meni je odmah postalo jasno da ce se javiti problemi oko prijave rezultate s obzirom na velicinu "overclocking scene" u pojedinim drzavama, kao i cinjenicu da znacajan broj ljudi posjeduje dokumente vise drzava te bi se prema pravilima mogao takmiciti gdje mu vise odgovara. Moj stav po tom pitanju je bio da takva zloupotreba treba sprijeciti te da je jedino moguce rjesenje da se neko prijavi za takmicenje u zemlji gdje trenutno zivi i gdje na izvjestan nacin doprinosi nekoj od zajednica / Asus partnera jer je to jedina logicna opcija na osnovu koje Asus od kompletne price moze imati neke koristi na tom konkretnom trzistu. Medjutim, to se nije do kraja razjasnilo i doslo je do neminovnih problema i ugrozavanja samog takmicenja.

Bad kada sam mislio da je to jedini problem s kojim se organizatori mogu susresti, neprijatno su me iznenadile kolege iz Bosne i Hercegovine. Naime, od samog pocetka je bilo jasno da ovo nije takmicenje timova vec pojedinaca te je objavljena jasna procedura prijave rezultata, i u tom smislu moja jedina zelja je bila da se prijavi sto vise ljudi iz BiH i poveca interesovanje za overclocking. Ako neko postavi dobar rezultat, super, cestitke, a ako je to jos neko iz nase forum zajednice, jos bolje. Neko sa HardwareBase.net bi svakako isao u Beograd da napravi reportazu te pruzio punu podrsku i prostor takmicarima iz BiH, bez obzira odakle dolaze ili iz kojeg su tima.

Pojava novih "sumnjivih" korisnika prilikom pretrage najboljeg bh. Wprime rezultata[/size]

Na zalost, nakon sto je objavljena vecina rezultata te je neki poredak za BiH postao jasan, momci pod nadimcima Milentije i Najj su pokusali da dodatno ugroze takmicenje te bace ljagu na organizatore, takmicenje, kompletnu oc zajednicu pa i BiH.

Prijavljeni rezultati korisnika Milentije/Najj. Svidja mi se taskbar.[/size]

U konkretnom slucaju, spomenuti momci su kreirali nove accounte na stranici HWBot.org pod nazivom "Sifilis" i "Invic7us" kako bi iskoristenjem jedne konfiguracije te vise HWBot accounta utjecali na finalni poredak u dijelu takmicenja pod Wprime benchmarkom. Na linkovima mozete primijetiti modnu promjenu nadimaka, fensi.

Wprime rezultati korisnika Invic7us. Svaka slicnost je slucajna?[/size]

Wprime rezultati korisnika Sifilis. Zakleo bih se da sam negdje vidio nesto slicno.[/size]

Mi smo to odmah uocili jer ne samo da je bilo sumnjivo da se par sati prije roka za prijave pojave nepoznati "overclockeri", vec je i nacin prijave bio u najmanju ruku smijesan jer je ocito bilo da se radi o identicnoj konfiguraciji (hardverskoj i softverskoj) koju su koristili spomenuti momci da naprave svoj, inace, izvrstan overclocking rezultat. Na slikama ispod se tacno moze vidjeti da se radi o istoj konfiguraciji, uz skrivanje informacija o maticnoj ploci, ali i previd na taskbaru, odnosno uz postavke memorije.

Kako ne bi ostalo sve na tome, razumljivo, identicna konfiguracija nije nemoguca, stupili smo u kontakt sa administracijom HWBota koja je takodjer potvrdila da su novokreirani accounti nastalih sa istih IP adresa odakle su se inace prijavljivali Milentije i Najj. Nakon sto smo sinoc reagovali na to, spomenuta ekpa je panicno pocela da brise rezultate, mijenja nadimke, zemlje i sve ostalo, a samo kako bi im se izgubio svaki trag. Sreca, bili smo brzi.

Panicna promjena nadimka[/size]

Ja mogu shvatiti neciju zelju za pobjedom, dobrim rezultatom, promocijom i slicno, ali mi je i dalje tesko shvatljivo zasto bi neko pokusao da napravi ovakvu prevaru radi jednog skupa gdje smo se svi trebali druziti i dobro zabavljati. Odlucio sam da objavim ove detalje kao vrstu preventive i jednog velikog "STOP" svim ostalim koji bi nesto ovako ponovo pokusali, a prije svega radi stotina ostalih kolega koji su pogodjeni ovakvim ponasanjem pojedinaca. Prema organizatoru, oni nisu poslali ove rezultate na e-mail te se zbog toga ne priznaju i nece utjecati na plasman, ali valjda se iz aviona vidi o kakvoj je namjeri rijec te sta se desilo, pocevsi od pojave, preko naseg pravovremenog upozorenja od sinoc da necemo dopustiti degradaciju ni takmicenja, ni nase zajednice niti drzave iz koje dolazimo.

Trazio sam od organizatora da diskvalifikuje ove momke (njihov "validni rezultat") te izdaju neko saopcenje gdje bi se ogradio od ovakvih postupaka, no na zalost po tom pitanju nismo naisli na razumijevanje pa je tako teoretski moguce da cemo svi zajedno na takmicenju da se "druzimo" i sa ovakvim likovima. Svakako jedna od tema o kojoj razmisljamo jeste i da li bi uopce trebali biti dio takmicenja u takvom okruzenju...

Ovo postavljam iz razloga sto je je user najj clan i ovoga foruma kako bi ostali korisnici bili upoznati o kakvom (birajte atribut) se radi.

Poslednja izmena:
Dobice ono sto su zasluzili spram svoje prljave igre, to je sigurno.

Koliko sam ja upoznat sa tim, razlogo ovakvog njihovog nastupa je sumnja da su neka dva brata (ne znam o kome se radi) vrteli rezove sa istom kartom kako bi njih istisnuli sa liste pa su se oni posluzili ovim meram koje im ne idu na cast.

Moje misljenje je "ako je neko lud ne budi mu drug" ako neko nema toliko obraza kao braca koju sam pomenuo (ako je to upste tacno) ne moram i ja da budema takava, nema te nagrade kojom obraz moze da se kupi ali to neki ljudi nikada nece shvatiti.

Zamislite samo sta smo mogli da uradimo ja Perica i Nikola da smo se time sluzili ??? zajedno imamo hardvera vise nego pojedine firme koje se bave prodajom istog, pa tu je moglo da bude 10 setup-ova sa vrhunskim rezovim, ali ipak je svako radio sa svojim hardverom i onim cime je trenutno raspolagao ili kupio.

Postenje i moral, vrednosti koje polako sve vise blede u drustvu u kome zivimo:(

Cestiam svim koje su se takmicili, casno posteno i u skladu sa pravilim dosli do svojih rezultata:) pre svega kolegi @demios na izvnrednom vantage rezu:Klanjanje
Ostali koji su drugacije igrali neka se zamisle nad sobo u kom su pravcu krenuli, ne postoji pravilo u ovom "sportu' kojim mogu neke stvari da se sprece, dosta toga zavisi do pojedinca i njegovih moralnih kvaliteta.

Koliko sam ja upoznat sa tim, razlogo ovakvog njihovog nastupa je sumnja da su neka dva brata (ne znam o kome se radi) vrteli rezove sa istom kartom kako bi njih istisnuli sa liste pa su se oni posluzili ovim meram koje im ne idu na cast.

Moje misljenje je "ako je neko lud ne budi mu drug" ako neko nema toliko obraza kao braca koju sam pomenuo (ako je to upste tacno) ne moram i ja da budema takava, nema te nagrade kojom obraz moze da se kupi ali to neki ljudi nikada nece shvatiti.

Zamislite samo sta smo mogli da uradimo ja Perica i Nikola da smo se time sluzili ??? zajedno imamo hardvera vise nego pojedine firme koje se bave prodajom istog, pa tu je moglo da bude 10 setup-ova sa vrhunskim rezovim, ali ipak je svako radio sa svojim hardverom i onim cime je trenutno raspolagao ili kupio.

Postenje i moral, vrednosti koje polako sve vise blede u drustvu u kome zivimo:(

Cestiam svim koje su se takmicili, casno posteno i u skladu sa pravilim dosli do svojih rezultata:) pre svega kolegi @demios na izvnrednom vantage rezu:Klanjanje
Ostali koji su drugacije igrali neka se zamisle nad sobo u kom su pravcu krenuli, ne postoji pravilo u ovom "sportu' kojim mogu neke stvari da se sprece, dosta toga zavisi do pojedinca i njegovih moralnih kvaliteta.
Radi se konkretno o meni :) ja nemam brata, a pogotovo to nije Enis... Mozete vidjeti na hwbotu moj rez sa 2x5870 tako da nema govora o posudjivanju i koristenju jedne karte. To oni ne znaju sta bi od muke pa pokusavaju optuziti drugu stranu :d
Mnogi na bencu me poznaju i mnogi znaju da nemam brata a sve da enisdonking nije postavio rez, ja bih bio ispred jer sam bio prvi u vantage a drugi u wprime. Malo mi je glupo da pisem ikakva opravdanja nakon ovoga sto su uradili ali nisam mogao verovati da su spremni ici jos nize i slati optuzbe na moj racun.

Zaista nisam u toku, ovo sto sam pomenuo u vezi brace je nesto sto sam nacuo ovih dan na nasim sesijama da se pominjalo kao problem u bosni vezano za tamicenje i da se nesto mulja, nije mi bila namera da bilo koga optuzujem.

Ono sto je cinjenica izneo je @EnisDonKing uz svoje misljenje i to nikako ne podrzavam, sto bi rekli dno dna. Stvar je prosta, ako su se takmicili mogli su zasebno, ali to povlaci za sobom kupovinu hardvera i odredjeni rizik na koji se oni nisu odlucili, ili nemju para ili im je zmija usla u dzep:D a hteli su malo da skoknu do beograd o trosku ASUS-a, eeee pa to nemoze tako.

Bice ovih dana slika grafickih karti i sesija koje smo radili, drugari sa kojim sam ja radio svako je modovao svoju katu a Perica cak 3kom, svi smo se potrudili koliko je ko mogao u skladu sa svojim mogucnostim, benchali zajedno kod Perice ali ne sa istim hrdverom vec svako sa onim sto ima, druzenje je bilo extra:) imali smo i goste poznate i priznate overklokere i manje poznate overklokere pocetnike:D, pripadnike raznih timova i zajadenica sa prostora srbije.

Sve u svemu za mene a verujem i ostale jedno lepo druzenje i iskustvo koje ce nam ostati u lepom secanju barem sto se nas tice i nadem se da ce se ponoviti jos mnogo puta. Nadam se da je i kod ostalih ucenika bilo tako a ako nije potrudi te se sledecom prilikom da bude:)

Zaista nisam u toku, ovo sto sam pomenuo u vezi brace je nesto sto sam nacuo ovih dan na nasim sesijama da se pominjalo kao problem u bosni vezano za tamicenje i da se nesto mulja, nije mi bila namera da bilo koga optuzujem.

Ono sto je cinjenica izneo je @EnisDonKing uz svoje misljenje i to nikako ne podrzavam, sto bi rekli dno dna. Stvar je prosta, ako su se takmicili mogli su zasebno, ali to povlaci za sobom kupovinu hardvera i odredjeni rizik na koji se oni nisu odlucili, ili nemju para ili im je zmija usla u dzep:D a hteli su malo da skoknu do beograd o trosku ASUS-a, eeee pa to nemoze tako.

Bice ovih dana slika grafickih karti i sesija koje smo radili, drugari sa kojim sam ja radio svako je modovao svoju katu a Perica cak 3kom, svi smo se potrudili koliko je ko mogao u skladu sa svojim mogucnostim, benchali zajedno kod Perice ali ne sa istim hrdverom vec svako sa onim sto ima, druzenje je bilo extra:) imali smo i goste poznate i priznate overklokere i manje poznate overklokere pocetnike:D, pripadnike raznih timova i zajadenica sa prostora srbije.

Sve u svemu za mene a verujem i ostale jedno lepo druzenje i iskustvo koje ce nam ostati u lepom secanju barem sto se nas tice i nadem se da ce se ponoviti jos mnogo puta. Nadam se da je i kod ostalih ucenika bilo tako a ako nije potrudi te se sledecom prilikom da bude:)

Upravo sam i ja mislio da je to cilj ali eto izgleda nije. Ne znam sta se moglo na sesijama govoriti kada sam ja rezultat posatvio oko 9-10 sati navece, ili ti je sesija bila u tom periodu? :D

kolega svaka ti je na mestu.
chast i poshtenje nemaju cenu.

hvala ti na chestitkama ;)
i ja bih tebi, perici, nikolasu i drugima, takodjer, zeleo da chestitam na odlichnim rezovima, i da istaknem da nam je obojici ovo prva ln2 sesija i nadam se da ce ih ubuduce biti i vishe i da ce rezovi biti i puno bolji. ja sam imao malo vishe srece sa primerkom grafe, a ti sa primerkom procesora.
i to shto si rekao u postu nize, vazni su druzenje i nova iskustva, ali pre svega fer plej.

Ne znam sta se moglo na sesijama govoriti kada sam ja rezultat posatvio oko 9-10 sati navece, ili ti je sesija bila u tom periodu? :D

Kazem ti samo sam nacuo i nisam siguran ni ko je to pomenu, niji se govorili, samo pomenulo a ako uzmamo sve u obzir soto se desavalo verovatno je doslo od dvojice pomenutih Milentija i Najja, ali opet ponavaljam samo nagadjam da je tako, nismo imali vremena niti bi se bavili tim desavanjim, radila se zadnja sesija do 23h i tu se prekinulo sa Vantage testom za takmicenje kako bi se rezultati uploudovali na vreme i ispostovala pravila takmicenja a nastavili smo dalje sa ostalim markovima (steta da se baci 40L azota:D), ali sada kada je sve obznanjeno ima ko ce se time baviti.

Upravo sam i ja mislio da je to cilj ali eto izgleda nije
Vecini jest i to je bitno, onome kome nije neka mu sluzio na cast, mada sam ja sklon tome da oprastam ljudim gluposti koje naprave ako su iskreno shvatili da su pogresili.
Generalno gledano nasem drustvu fali malo vise tolerancije, konstruktivne kritike i razumevanja pre svega a ne odmah obasipati nekog drvljem i kamnjem izvrtati ga ruglu ako je nesto pogresio, kada ovo kazem ne mislim na konkretan slucaj, ali svakako treba porazgovarati sa momcima i videti sta oni imaju na sve to da kazu. Ja samtram da je tako ispravno i da svaki ne sporazum treba resavati na taj nacin pa ako sagovrnik i dalje negira svoju ociglednu gresku, losu nameri ili sta vec e onda treba sankcionista i kaznit najstrozije, sto ne znaci da ako je priznao gresku treba sada jos da bude nagradjen, ali ipak kao sto rekoh tolerancij i razumevnja, sto nas je vise takvih to ce drustvo u kome zivimo biti kvalitetnije:)

@demios
Hvala kolega, druzi cemo se i takmiciti nadam se jos dugo dugo:)

Poslednja izmena:
Slazem se sa tobom ali zar ne mislis da je previse da sada ja npr trazim od njih da objasne? To su trebali sami uraditi nakon sto je sve izbaceno na vidjelo. Ali umjesto toga, stizu optuzbe na moj racun, nema priznanja greske. Kao sto si ti rekao, u slucaju da smatran da neko vara, pokusat cu to prijaviti i dokazati. Sta je mene sprecilo, nakon sto sam ugledao nepravilnosti, da postavim 5 boljih vantage rezultata, cak mi nije trebala ni orb validacija jer bi bili ispod 22k? To je samo do mentaliteta osoba i ja se iskreno nadam da su nesto naucili a buducnost ce valjda pokazati...

^
Slazem se u potpunosti, ja nisam video (mozda i jesu) da su se negde izvinuli ili objasnili sebe (mada sve sem priznanja je trulo objasnjevanje). Covek se zanese i napravi glupost, neko to shvati pa kaze izvini a neko shvati i cuti a to ne valja pre svega po njega:(

Nepricajte gluposti mi nismo prijavili te rezultate bice jasno za koji dan znaci po ovim rezultatima kao prvi idu bas taj enis i njegov brat iako i oni nisu regularno radili radili su u istoj sobi sa istom karticom na tri konfiguracije.

Drugo mi nismo mogli odgovoriti na vantage rez jer nam je crkla karta koju smo licno kupili.

A videcu ih kako ce se provesti na finalnom takmicenju posto ce se raditi pod tecnim azotom a moraju obezbediti potove.:d

Radi se konkretno o meni :) ja nemam brata, a pogotovo to nije Enis... Mozete vidjeti na hwbotu moj rez sa 2x5870 tako da nema govora o posudjivanju i koristenju jedne karte. To oni ne znaju sta bi od muke pa pokusavaju optuziti drugu stranu :d
Mnogi na bencu me poznaju i mnogi znaju da nemam brata a sve da enisdonking nije postavio rez, ja bih bio ispred jer sam bio prvi u vantage a drugi u wprime. Malo mi je glupo da pisem ikakva opravdanja nakon ovoga sto su uradili ali nisam mogao verovati da su spremni ici jos nize i slati optuzbe na moj racun.

Ovako kako stoji ti ides pripremi potove za CPU i GPU mozda ti lemilica zatreba srecno vidimo se u BEGISU.:D

Eto vidis, opet prica da smo braca. Daj bolan najj 'zacepi' i bolje da se ne vidimo nikako ako tako nastavis. Ako mislis da se corssfire moze uraditi sa jednom kartom, onda nije bas sve uredu sa tobom.

Eto vidis, opet prica da smo braca. Daj bolan najj 'zacepi' i bolje da se ne vidimo nikako ako tako nastavis. Ako mislis da se corssfire moze uraditi sa jednom kartom, onda nije bas sve uredu sa tobom.

Dobro ako niste cini mi se da je tako rekao taj enis mada je sad to nebitno jer je ocigledno doslo do zabune.

Nemoras se tim tonom obracati samo opusteno ovde je vazno druzenje a ne neke pare.

Ja iskljucivo cu tamo doci da upoznam te ljude a ne zbog placenog puta kosto ovde neki pominju.

Jos jednom SRECNO.

Pa vidis, vasa djela su pokazala suprotno ;)
Ja jos nisam ni postavio rezultat na forum, samo na hwbot, milentije je vec dosao na hwb i pitao ko je mobsterc. Onda je Enis u ironiji napisao 'Ja sam htio javiti da je u pitanju moj mladji brat, a valjda je nesto vezano za rezultate :D' sto je milentije shvatio bukvalno i stvorio paranoju kod vas.
Kao sto sam predvidio, sada ce ici prica kako niste te rezultate prijavili i samo onako iz izezancije napravili dva nova hwbot accounta i postavili wprime rezultate (bar to ne mozes da opovrgnes jer je hwbot tim to potvrdio) :)
Jos jedna 'politicka' cinjenica je da si stavio bosansku zastavu nakon takmicenja a do tada si benchao pod zastavom srbije ;) (toliko o tome da to nisi uradio 'zbog para' jer si pod zastavom srbije mogao obezbediti petu poziciju i takmiciti se :) )

Poslednja izmena:
Sto se tice zastave ja sam mogo birati jer imam dvojno drzavljanstvo a zivim u Bosni a rodjen sam u Srbiji.

Pravo da ti kazem da smo hteli varati mogli smo kupiti rez od 24k i otici kao prvi bez problema i niko nebi primetio.

i jos jednom ponavljam nije nam bio cilj da po svaku cenu odemo kao prvi.

To sto je enis rekao i onaj sivi ventilator je nas za trenutak uverio da varate.

I jos nesto nije bas i od tebe bilo fer sto si se zadnji dan ukljucio u takmicenje a do tada nisi ni pominjo da ces se takmiciti doduse tu je najvise kriva organizacija sto je dozvolila rezove u zadnji cas.

Poslednja izmena:
U redu je sve ;)
To zadnje ne znam kako da komentarisem, stvarno. Jasno je dato do znanja do kada se mogu postaviti rezultati. Da se trebalo najaviti, najavio bih se. Da ste uradili bolji rez u vantage, i ja bih stavio komponente pod azot ;)

U redu je sve ;)
To zadnje ne znam kako da komentarisem, stvarno. Jasno je dato do znanja do kada se mogu postaviti rezultati. Da se trebalo najaviti, najavio bih se. Da ste uradili bolji rez u vantage, i ja bih stavio komponente pod azot ;)

Nismo mogli jer je grafika crkla a i nismo imali pot za grafiku u jednom recju bili smo nepremni.:bottle:

Naravno ti si po pravilima mogo da okacis rez i u 23:30:D

PS: To se ubuce nece dogoditi jer sam vec sada narucio bakar za potove.

Poslednja izmena:
Sivi ventilator je scythe gentletyphoon :) inace proglasen najboljim po omjeru buka/performanse po nekim (meni relevantnim) izvorima. Lol, stvarno ste optereceni.

P.S. Koliko god ti bakra narucio, potove i rezultate imao, ja nijedan necu smatrati validnim :) Samo me zanima zasto ste sklonili rezultate sa hwbota i stavili druga imena, ako niste prijavili :p

Tako i treba ;) Sta si ti ocekivao nakon kreiranja dodatnih acounta na hwbot-u? Da te gledam kao postenog lika? :d

Opmenuću vas oboicu usmeno ovaj put, bez trolovanja molim vas! :)
Problematična dva usera nezvnično biće udaljena sa takmičenja, zbog namera koje su imali. Isto tako ja sam za to da treba svakome oprostiti, stoga ako ste se pokajali, i ako ste spremni da date izvinjenje svima onima koji su učestvovali u ovoj igri, ja ću biti zadovoljan, no bilo kako bilo ovo "igranje" će vas na žalost kostati učešća.

Sa druge strane svima koji su otišli dalje ( u ponedeljak ide konačna lista) želim iskreno da čestitam te se vidimo i družimo na finalnom takmičenju. :wave:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno