Šta je novo?

ASUS - AROT 2010 - pravila takmičenja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drugovi iz CG mogu da se takmiče sa SR, to nije problem. :)

Miško

Verujem da bi bilo dosta zanimljivije da idemo nekom "jeftinom" logikom, ali to smo probali i nije bilo zanimljivo baš za tebe koliko se sećam (japio si za LN2). Kao što rekoh ovde mogu svi da se oprobaju, i mozda broj takmičara 1.januara povećamo (za utešne nagrade), nikad se ne zna. :)
Sa druge strane ja tražim partnera (hoću da se oprobam i ja ovde) pa ako si voljan ja ti nudim svoj HW koji ti fali.

Sa druge strane, posle ovog takmičenja biće još niz istih, mozda ne ovoliko "globalnih" ali recimo da će biti online takmičenja samo za Bench usere sa još nekim forum, ili samo za usere nekog HR ili sLO foruma, ali i za one sa tanjim djepom itd. Ovo je samo početak jednog niza takmičenja koji sledi :)

Nadam se da ce u buducnosti biti bolje izabrani benchmark programi i kategorije, ovo ovde pored sto ti treba mnogo para da bi se usopte oprobao, neko moze da uleti sa xeon serverom i na defaultu i box coolerima ocisti te kao mace muskatlu u wprime-u ma sta god ti radio na azotu i i7 a da pri tom pojma nema sta znaci overclock. Da kojim slucajem on nosi vise poena, mogao bi sa 4 servera i 3 druga da izbaci sa liste ostale i da prvi bude a da pri tome nema pojma sta je overclock i da sve vrti na defaultu sa boxevima :)

Sta ce biti ako na tu srever masinu doda 5870 i izvrti Vantage test ? Dali ce i tada biti najbolji rez ili ni blizu proseka ?
U pravilima pise da se koristi jedna platforma, tako da ako na xeon serveru ne moze da napravi zavidan vantage rezultat dzabe mu wprime.

Kako ne bi bilo konfuzije imamo dodatak pravilima!

"Naime, dozvoljena je samo jedna grafička karta, i to samo modeli sa jendim GPU-om, tj. sa jednim grafičkim procesorom, dok za procesor dozvoljen je smao jedan procesor, znači samo jedan procesor možete koristiti (nema servera itd.)."

Jel dozvoljen ES procesor ili nije. Marko ako si ti organizator ovog skuuuuuuupa, ne bi bilo loshe da nam to i potvrdish. Ako jeste - jeste, ako nije nije.

Kada kazhesh server to znachi ni ekvivalent i920 ne mozhe da se koristi a to beshe W3520 ?
:wave:

I jos jedna stvar - Sta se desava ako prvo mesto budu delili takmicari sa istim brojem bodova ? Na primer jedan bude bolji u vantage-u a losiji u wprime-u, a drugi bude bolji u wprime-u a losiji u vantage-u ?

12+8 naspram 10+10 ?

Poslednja izmena:
Puno je tu konfuzije nisu pravila dorecena sta ces kako bude bude.

Posto finalisti obezbedzuju svoje hladjenje, da li tu ima ogranicenja? Sumnjam da ce slovenska carina/granica dozvoliti prenos ln2 u slucaju da pregleda prtljag :)
Takodje, da li takmicari trebaju da ponesu svoje hladjenje samo za cpu ili i za graficku? Na gooc je to bilo zgodno reseno

Jos jednom da ponovim pitanje...
Dakle, u slucaju da se moze raditi sa ln2, da li ce isti biti obezbedjen tj. da li je dovoljno da takmicari ponesu potove ili moraju i kontejnere sa ln2?

Puno je tu konfuzije nisu pravila dorecena sta ces kako bude bude.

Samo da ne bude kako ti kazes "kako bude bude" kako da ne:D
Pa cela prica je pokrenuta mnogo pre samog takmicenja i otvorene su diskusije na forumima a jedan od razloga je da se ukaze ne moguce propuste, OKI je postavio pravo pitanje i ukazao na moguci propust, da ne ocekujes mozda da ce tako ostati ako je to zaista propust? Ako imas neki predlog ili primecijes da nesto moze da bude problem zasto to ne kazes nego "kako bude bude" ala ti je kometar:p

Jel dozvoljen ES procesor ili nije. Marko ako si ti organizator ovog skuuuuuuupa, ne bi bilo loshe da nam to i potvrdish. Ako jeste - jeste, ako nije nije.

Kada kazhesh server to znachi ni ekvivalent i920 ne mozhe da se koristi a to beshe W3520 ?

I jos jedna stvar - Sta se desava ako prvo mesto budu delili takmicari sa istim brojem bodova ? Na primer jedan bude bolji u vantage-u a losiji u wprime-u, a drugi bude bolji u wprime-u a losiji u vantage-u ?

12+8 naspram 10+10 ?

Pise u pravilima onaj sa vantagom ide prvi ;), svim ucesnicima puno srece! Nadam se da ce sledeci put biti nizih kategorija, pa se mozda vidimo i oprobamo snage tada :wave:

Sta reci kada proslogodisnji pobednik [ do duse drugog takmicenja ] nema uslova da pokaze znanje :(

Sto se vantage-a tice, prevideo sam i izvinjavam se svima. Glava me opasno rastura i nisam lepo video. Znachi vantage nosi sve. Pa dobro tako je bilo i prosle godine samo sto se onda znalo da core 2 duo procesori [ taman posla AMD u bilo kojoj izvedbi kako i onda tako i sada ] nisu imali sta da traze sa bilo kojom vrstom quad-a, ali zato su imali mesta gde su mogli da se pokazu i to bih rekao da znachi - mogli su da pokazu znanje i vestinu da iz "nicega naprave nesto".

Ove godine ne znamo koliki je ulog, ali svakako znamo da je rizik od nepozheljnih situacija podjednako visok kao i proshle godine, samo shto u ovom sluchaju imamo beskonacnu kategoriju sto dodatno cini takmicenje po mom misljenju - elitisticki.
Da se razumemo, meni da je crkao prosle godine E8500 procesor sa kojim sam bio na 3 mestu ovde, i sada da mi crkne i7 koji sam uzeo pre nedelju dana, verujte mi podjednako bi me bolelo...
A ne daj boze da mi crkne graficka karta od pedeset hiljada dinara jer moram toliko da je nategnem da ne mogu da stignem nikoga sa jacim procesorom od mog.

Aj srecja prati hrabre...sorry svima ako sam "smorio" nekoga, samo bih voleo da se te neke stvari razjasne i naravno srecjno svima nadam se iskreno da se vidimo kao i proshle godine.

Samo da ne bude kako ti kazes "kako bude bude" kako da ne:D
Pa cela prica je pokrenuta mnogo pre samog takmicenja i otvorene su diskusije na forumima a jedan od razloga je da se ukaze ne moguce propuste, OKI je postavio pravo pitanje i ukazao na moguci propust, da ne ocekujes mozda da ce tako ostati ako je to zaista propust? Ako imas neki predlog ili primecijes da nesto moze da bude problem zasto to ne kazes nego "kako bude bude" ala ti je kometar:p

Pa vec sam govorio o propustima glavni je propust to sto je sve stavljeno u istu kategoriju i to sto treba rizikovati 2000evra hardvera.:S:

Nije isto rizikovati 200evra i 2000e.

@najj
Nema tu rizika, ja se ne secam kada je zadnji put neko od mojih drugara nesto od hardvera upropastio, mali je to rizik i procentualno malo toga strada na takvim sesijama. A ti si u fazonu sigurica a takmicio bi se za vredne nagreada na jednom ovako prestiznom takmicenju reginoalnog tipa, eeee pa ne moze to tako sinak:D moras malo da se otvoris i malo da rizikujes u tome izmedju ostalog i jest car cele price:)

Ko nema dovoljno hardvera sam da isprati pricu kako valja ima drugare jednog drugog, pa se udruzite i napravite nesto a ne cekaj te da padne sa neba:p

@najj
Nema tu rizika, ja se ne secam kada je zadnji put neko od mojih drugara nesto od hardvera upropastio, mali je to rizik i procentualno malo toga strada na takvim sesijama. A ti si u fazonu sigurica a takmicio bi se za vredne nagreada na jednom ovako prestiznom takmicenju reginoalnog tipa, eeee pa ne moze to tako sinak:D moras malo da se otvoris i malo da rizikujes u tome izmedju ostalog i jest car cele price:)

Ko nema dovoljno hardvera sam da isprati pricu kako valja ima drugare jednog drugog, pa se udruzite i napravite nesto a ne cekaj te da padne sa neba:p

Mislim da nije lako naci nekoga ko ima 5870 i jos da hoce da rizikuje.

Slazem se da na vazduhu i vodi je mali rizik.

Imam bolji wprime rez od tebe:-devil-: sad cu ga okaciti.:banana:

Za Okija...
Pročitaj pravila (neka nisu na forumu, neka su na HWBOT-u). Tvoj rezultat treba da prođe validaciju na HWBOT-u, to lepo piše u pravilima, da li to uključuje ES? Znači proveri pravila HWBOT-a, i ako ona kažu da je ES dozvoljen onda idi na tu opciju, već si to imao u pravilima, citiraću ti:

"Kada ste postavili vaš rezultat neophodno je da prođe vreme, kako bi isti bio validan i kako bi se našao na listi svih rezultata."

... znači ako rezultat nije validan, onda nije validan, kraj priče i neće se naći na listi. Ako je validan sa ES procesorom onda je validan. Još jednom ću ponoviti, modeli procesora moraju da budu u prodaji, ponoviću modeli (znači i9 otpada), a da li ćeš moći koristiti ES ili ne HWBOT odlučuje ...

P.S
Molim te pročitaj pravila sa HWBOT-a, i prosledi info ovde za one koji imaju isto pitanje...

Što se tiče procesora znači smao jedan proc, nema mnogo filozofije, server je spomnut u kontestu jer u većini slučajeva koriste dva soketa...

Poslednja izmena:
Mislim da nije lako naci nekoga ko ima 5870 i jos da hoce da rizikuje.

Slazem se da na vazduhu i vodi je mali rizik.

Imam bolji wprime rez od tebe:-devil-: sad cu ga okaciti.:banana:

Znaš kako u svim ostalim zemljama dobiješ benchmark program i to je to. Bilo kako bilo, oni sa LN2 će odlučiti ko ide dalje, kakva god da su pravila. Trip sa vodom i vazduhom neću da kometarišem, ovo je polu profi takmičenje, na kojem ti i recimo drugi koji se lome da pređu na ovaj vid hlađenja mogu nešto da nauče. U BiH imaš velike šanse, a samo jedan dan ranije bila je odluka da se ide bez ograničenja za grafiku, stoga zamisli da je ati 5970 bila u igri... koji bi onda bio komentar, zao nam je ali ovo je minimum, udruži se sa nekim i udri u suprotom udri sa ovim što imaš i nema potrebe više da kukaš. Moj ti je savet, da tražiš od nekoga na forumu, mozda se nadje neko ko ima lošiji proc i eto zajedno uradite odlične rezultate :) ...

Poslednja izmena:
Moj ti je savet, da tražiš od nekoga na forumu, mozda se nadje neko ko ima lošiji proc i eto zajedno uradite odlične rezultate :) ...

Upravo tako, pored takmicarskog duha razvijaj te i prijateljske odnose sa istomisljenicima:)
Evo ja cu pokusati da razvijem prijateljski odnos sa nikolom tako sto cu mu ponuditi NISTA a za uzvrat traziti da zajedno nastupimo sa rezultatom:D pozelite mi mnogo srece da uspem u tome i razvijem taj prijateljski odneos:-devil-: jos ako pobedimo da podelimo nagradu na ravne casti, dve trecine meni jedna njemu:D

Znaš kako u svim ostalim zemljama dobiješ benchmark program i to je to. Bilo kako bilo, oni sa LN2 će odlučiti ko ide dalje, kakva god da su pravila. Trip sa vodom i vazduhom neću da kometarišem, ovo je polu profi takmičenje, na kojem ti i recimo drugi koji se lome da pređu na ovaj vid hlađenja mogu nešto da nauče. U BiH imaš velike šanse, a samo jedan dan ranije bila je odluka da se ide bez ograničenja za grafiku, stoga zamisli da je ati 5970 bila u igri... koji bi onda bio komentar, zao nam je ali ovo je minimum, udruži se sa nekim i udri u suprotom udri sa ovim što imaš i nema potrebe više da kukaš. Moj ti je savet, da tražiš od nekoga na forumu, mozda se nadje neko ko ima lošiji proc i eto zajedno uradite odlične rezultate :) ...

Vec sam probo da nadjem sponzora ali ladno niko nema 5870 grafu ili mozda ima a neda:wall:.

Jedino ostaje da se udruzim snekim.

Pet puta sam krenuo da kucam i brisao sam. I bez ikakve uvrede mislim da je jako ruzno da ja radim tudji posao tj da prosledjujem validne informacije kao neko ko ucestvuje u samom takmicenju.

Jednostavno opet ne dajes konkretan odgovor vec zaobilazis da potvrdis ili opovrgnes pravilo koje si poslednje dopisao. Ja zaista ne znam sta je problem sa time ? Pozivas se na HWBOT pravila a vrlo dobro znash da ta prica na HWBOT-u oko ES primeraka i dan danas traje i izaziva ogromne probleme. I evo ja cu da izdvojim pola sata svog zivota i da prenesem ono sto pise na HWBOT-u. I misilm da znam gde je problem sto se ovoga pitanja tice a to stize kasnije ;)

http://hwbot.org/forum/showthread.php?t=4222&page=2

Pazljivo procitajte shta je administrator HWBOT-a rekao. Mislim da je to bilo jasno i pre postaljvanja pitanja tamo samo shto eto, lakse je prebaciti loptu njima umesto lepo kratko i jasno reci - nije dozvoljeno ili da jeste dozvoljeno.

OKI prosto je postavio si pitanje na koje si imao odogovor, ES niko sem tebe nije spomenuo. Dozvola što se tiče asusa ne postoji nigde ne piše i neće ni pisati (da li sme ili ne), jedino pravilo koje asus interesuje jeste da rezultat mora biti validan od strane HWBOTA, ništa više, ponoviću rezultat mora biti validan, još jednom MORA BITI VALIDAN i ništa više :)

Sa druge strane vidim da i sam imas pristrastan stav " I am going to forward this message to them, and I hope ES would not be allowed for competition because it makes things more fair as you said, and also as they cannot be found in the stores."

Ali evo odgovora za sve "ES is allowed; if you have ES of none released hardware (Gulftown for example) use the "don't participate in HWboints ranking" when you submit"

Misli da smo sa ovim stavili tačku...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
massman -

For the competitions we hosted so far, we've opted twice to not allow engineering samples. This doesn't mean that it'll be a rule in the next competitions, but it certainly makes things more fair. For your competition, you can choose: ES or not

11. Zabranjeno je koristiti procesore i grafičke karte koje ne mogu da se nađu u slobodnoj prodaji.

Ovo treba da da se postuje. Mislim na i7 920 I I7 960 ES. Pogledaj rezultate koji su postovani i na kraju krajeva ako je fer da se koriste stvari kojih nema u slobodnoj prodaji onda na prvom mestu izbrisi to pod 11 jer apsolutno nema smisla... zaista stoji da bi bolo ochi ljudima jer ochito da ova pricha potpuno nema smisla...

ps : to sto sam ja pristrasan govori samo toliko koliko mi je stalo da ovo i ako izgleda kao jako teshko da barem bude pravedno takmichenje..nisam video da si ti kontaktirao nekoga sa hwbot-a i vecj unapred imao spremljen odgovor na moje pitanje nego meni govorish shta ja da radim tj da ja idem i da chitam pravila, foruma i organizacije koju generalno NE INTERESUJE ovo takmichenje jer nemaju ama bash nikakve veze sa istim sem shto se koristi njihov engine da bi sve bilo "fer i validno" ..

Poslednja izmena:
Oki ovde se stavlja tačka, ja niti hoću, niti mogu da pratim ko koji procesor ima. HWBOT je tu da validnost rezultata odredi i to mene interesuje, ni ti ni niko drugi, što se tiče validnosti, samo HWBOT, i ako oni kažu da je priča validna to je to -veom aprosta priča, jer ponoviću takva su pravila. Ima dosta foruma koji su u igri, i broj će da raste, poslednjih dan dva biće ludnica, stoga tvoj predlog je na mestu, i uvažavam ga, ali ponoviću za ovo takmičenje je HWBOT taj koji validnost određuje, i to je to. Koliko vidim samo je *******i postavio rezultat sa ES, ali i on neće koristiti ES (info iz prve ruke uzima jači cpu, čak i LN2), što će reći njegov sadašnji rez će biti skinut... stoga ne strahuj od ES procesora i pored pravila neće ih biti :wave:

....
P.S
I na takmičenju ćeš verovatno imati ES :) i na drugim takmičenjima je bio ES, recimo na gooc-u itd :)

Poslednja izmena:
ps : to sto sam ja pristrasan govori samo toliko koliko mi je stalo da ovo i ako izgleda kao jako teshko da barem bude pravedno takmichenje..nisam video da si ti kontaktirao nekoga sa hwbot-a i vecj unapred imao spremljen odgovor na moje pitanje nego meni govorish shta ja da radim tj da ja idem i da chitam pravila, foruma i organizacije koju generalno NE INTERESUJE ovo takmichenje jer nemaju ama bash nikakve veze sa istim sem shto se koristi njihov engine da bi sve bilo "fer i validno" ..

Ne preteruj, zar stvarno milis da ASUS organizuje ne posteno takimicenje?
Nije ti covek govori sta da radis vec te je zamolio da pogledas pravila i postavis ovde, sta je tu lose ako te je zamolio? da bi ti na to odgovaro kako to nije tvoj posao, pa nije niko ni rekao da jest vec te je zamolio, sta si podivljao aman:D

Ako ima ne pravilnosti bice otklonjene, forum tome sluzu da se na te ne pravilnosti ukaze a ne da se natezemo do besvesti. Imao si i mogucnost da posljes mail ASUS-u sa pitanje oko pojasnjenja onoga sto ti nije jsano, narocito ako imas tim koji bi se takmicio a znam da imas tako da je to moglo da se posalje i zvanicno iz redakcije, zar nisam upravu ili ja gresim kada ovo kaze.

Ovoliko insisitiranje i na kraju jos insinuiranje vezano za pravednost takmicenja samo moze da bude pogresno protumaceno i shvaceno da to pitas ispred zajednice i tima kome pripadas a cija se velik vecina clanova se odrekla bench foruma. Ja znam i siguran sam da ti to nije bila namera ali razmisli da to moze da bude shvaceno na taj nacin, narovcito ako si mogao da posaljes mail sa pitanjem i ne pravis frku oko toga na bench forumu. Dovoljno si inteligentan da moze da shvatis da je ovo sto sam pomenu osetljivo pitanje i da time mozes da dovedes neke ljude u nezgodnu situaciju da se dodatno zameraju pod pogresnim pretpostavkama:(

Sve najbolje na takmicenju i ne zmeri mi na iskrenosti:wave:

Koliko vidim samo je *******i postavio rezultat sa ES, ali i on neće koristiti ES (info iz prve ruke uzima jači cpu, čak i LN2), što će reći njegov sadašnji rez će biti skinut... stoga ne strahuj od ES procesora i pored pravila neće ih biti :wave:

Mislim da nije mislio na mene niti na bilo koga konkretno vec ja samo hteo precizna odgovor. Iz onoga sto si rekao moze da se zakljucio da rez kada se postavi ako prolazi HWbot validaciju znaci da je validan i ne vidim o cemu tu ima dodatno da se diskutuje na temu primerka cpu ako znamo da ne moze da se kristi i9 i server sa dva socketa. Ko me makar malo poznaje zna da mi nije problem da dobavim omanji ranac napunjen sa i7 950, 960, 975 procesorima i izaberam najbolji:D jos samo kada bih hteo da se izlazem tolikom trosku:p Jasno je da moj mucni:p i7 920 nije dorasto zadatku, samo sam hteo da probijem led prvim rezom, ali ako nekome smeta skinucu rez. Mozemo i interno da se dogovorim da ne koristimo ES primerke i ne treba nam ni ASUS ni HWbot kako bi odredili sta je dozvoljeno:)
Sto se tice LN2 moze da se desi ako neko hoce da mi asistira, ja ipak nemam dovoljno iskustva sa LN2 a imam jako dobar primerak karte i jos po neki i7 cpu sa strane:D ako pogledam u ormar verovatno cu naci i neku X58 plocu koju sam davno zaboravio:p

Poslednja izmena:
Ja kao sto sam Marku rekao preko pm-a pre pola godine tako mogu i tebi i javno. Ja sam oduvek predstavljao samo i iskljucivo SEBE na forumima. Jel to znachi da i kada sam bio u sx-team-u da sam tada predstavljao stavove tog tima ? Ne. Tako da naravno da ne uzimam nishta kao uvredu vecj da se zna da sa svojih 28 godina i te kako imam svoj stav i mishljenje :d

Da sam hteo da shaljem mail ASUS-u svejedno bi zavrsio kod Marka tako da ne vidim koja je razlika?

Nebitno, iskreno nadam se vidimo tamo i da popijemo neshto kao ljudi :d

ps : Ako cu tamo imati ES ne bi bilo lose da ga i ponesem kucji pa da se i ja hvalim da imam jedan : ))))

Ko me makar malo poznaje zna da mi nije problem da dobavim omanji ranac napunjen sa i7 950, 960, 975 procesorima i izaberam najbolji:D jos samo kada bih hteo da se izlazem tolikom trosku:p Jasno je da moj mucni:p i7 920 nije dorasto zadatku, samo sam hteo da probijem led prvim rezom
Sto se tice LN2 moze da se desi ako neko hoce da mi asistira, ja ipak nemam dovoljno iskustva sa LN2 a imam jako dobar primerak karte i jos po neki i7 cpu sa strane:D ako pogledam u ormar verovatno cu naci i neku X58 plocu koju sam davno zaboravio:p

Ciko,jel sav taj ranac ceo tvoj? Daj da zavirim i ja ,pa da malo proberem!!!

:D:D:D

Jeste ciko, sav je njegov, salu na stranu,
Nemoj te me pogresno razumeti pored Nikole nema sta da se trazi, on je naj jaci u LN2 i na kraju stalno je u toj problematici, covek je utreniran, i treba mu pomoci ne samo da udje na takmicenje nego i da tamo pobedi, jer ce to sve znaciti i za nas ostale, da i drugi brendovi organizuju takmicenje opet kod nas ne samo regionalno nego mozda i sire. Ja cu licno da se potrudim da postignem sto bolji rez na vodi (nadam se da necu da zakasnim ko prosli put) i ako znam da ne moze da se poredi sa LN. Da sad ulazim u to nema smisla i ako mogu da se kupam u tecnom azotu u Institutu.
Nikola ,pitanje za tebe, video sam de se mucite stalno sipajuci azot u potove, je moje detektore kontinualno hladim iz 50l boca da li postoji mogucnost da se tako nesto postavi i na potove, mislim da bi tako nesto poboljsalo rezove. I jos nesto da te pitam, ako imas vremena, da mozda proterstiramo ovaj moj novi vodeni blok, ako nije komplikovano i ako nisi u frci sa takmicenjem

Ciko,jel sav taj ranac ceo tvoj? Daj da zavirim i ja ,pa da malo proberem!!!

:D:D:D

Rekoh ja vama da cu sa nikolom da udejm u friendly pricu:-devil-: evo javio se:D sada mi smao ostaje da mu objasnim da se torbica sport bilija ustvri nije kod mene:p

Nebitno, iskreno nadam se vidimo tamo i da popijemo neshto kao ljudi :d

Tako treba a znam da smo se razumeli:wave:

Nikola ,pitanje za tebe, video sam de se mucite stalno sipajuci azot u potove, je moje detektore kontinualno hladim iz 50l boca da li postoji mogucnost da se tako nesto postavi i na potove, mislim da bi tako nesto poboljsalo rezove.
LN2 tocilica ? pa dali znas da ovo nisi smeo da kaze, vec vas vidim sa fantomkama na glavi kako odradjujete institut na nidzonijev nagovor:D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno