Šta je novo?

Asus AH2600Pro problemi sa 3d igrama

ljuba78

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2008
Poena
301
Pozdrav!

Pazario sam pre nekoliko dana ovu AGP kartu i od tada imam problem da je nateram da pravilno funkcionise. Naime, instalirao sam potrebne drajvere kao i programe sa prateceg diska. Mogu reci da sve radi savrseno osim u slucaju kada se pokrene neka igra, kao sto je recimo Need For Speed Most Wanted i njoj slicne.
Ja bih to okarakterisao kao ocigledan problem sa teksturom, gde su detalji na ekranu izmesani, kola imaju po nekoliko farova, zivotinje imaju po 16 ociju , mape isprekidane... ako me razumete. Naravno, pokusao sam i sa raznim podesavanjima i u catalyst-u i u biosu, instalirao novi operativni sistem (XP), dakle , sve neophodno ali i dalje problem postoji.
Pokusao sam sa downloadom novijih drajvera , ali problem je u tome sto setup moze da se pokrene samo u "administrator modu" ??????
Probao sam i sa takozvanim "omega" drajverima da resim ovo ali onda imam problem sa seckanjem u igrama dok je slika perfektna.
Anyway, iscrpeo sam sve mogucnosti. Ima li neko ideju sta dalje ciniti!?
Unapred hvala na svakom odgovoru.

Pozdrav!

Je si li probao da flashujes bios ploce?

To sam uradio. Najnoviji bios za ploču je iz 2004-te.
Čak sam ubacio neku 1015 beta verziju (poslednju od poslednje) i ništa nisam dobio.
Sve što sam znao, isprobao sam.
Još da napomenem da zahtevnije igre (kao na primer Need For Speed Carbon)
rade bolje nego one najobičnije 3D. Čak i Moorhuhn (kokoške) prave problem.

Pozdrav!

Meni se čini da je grafička neispravna.
Jel bi mogao da pokreneš 3DMark 03 tu ima DX7 & DX8 "igara" pa da vidiš dešava lise to i na njima?

EDIT: jel brllja kocka u ATI Tool-u, jel brljaju vizualizacije u WinAMP-u?

Poslednja izmena:
Ovaj problem se manifestuje isključivo u igrama.
U winamp-u ima više tipova vizualizacija i ni u jednoj nema nikakvih problema što se tiče slike.
Probao sam sa 3Dmark-om 05, medjutim, nije hteo da se pokrene, jednostavno se pojavi početni screen i tako zabode. Upravo skidam ovaj 03 pa ću videti.
Kako bilo, ja verujem da je problem u drajveru, i ne znam koji bi bio kompaktibilan sa ovim mojim čudom. Na Asusovom sajtu postoji onaj koji već imam na CD-u i nijedan drugi.

Pozdrav!

problem je do ploce i cipseta izgleda da baguje sa tom grafom , probaj da zamenis plocu za slicnu ali sa recimo nvidia cipsetom, stavljam 100 din da je via u pitanju...
probaj i neki drugi bios, probaj neki stariji ko zna ...

Poslednja izmena:
Problem sa grafikom je rešen tako što su zamenjeni matična, procesor i memorija.
Benny Blanco, bio si u pravu za VIA čipove, zaradio si 100 din. 😉
Probao sam i drugu (isto VIA) i nije htelo da radi kako treba.
Inače, sa nForce 3 čipsetom problemi su nestali.

Hvala i pozdrav!

Nazad
Vrh Dno