Šta je novo?

ASUS ADSL USB modem blokira Win XP!

tomazino

Čuven
Učlanjen(a)
30.07.2004
Poena
619
Dakle od kad sam i u firmi i kod kuce instalirao ADSL preko PTT-a desava mi se vrlo cesto da se xp blokira odnosno uspori toliko da je jedino resenje reset. Na obe masine su maticne ploce Abit nf7(S). Da li neko slucajno zna u cemu je problem, pre nego sto pocnem da istrazujem sam. Inace kad sve radi kako treba protok je ok, tj blizu teorijskog maksimuma za 256/64. Unapred hvala.

Imam isti modem i istu plocu, ali apsolutno nikakvih problema nemam. Ne verujem da zbog kombinacije Abit NF7-S + ASUS USB ADSL imas problema o kojima pricas.

Imas na ASUS-ovom sajtu novije drajvere za taj modem, ali oprez!

BTW. Provajder mi je Beotel

Moguce da te neki virus zeza ili nesto slicno, ipak sa takvom konekcijom moguce je da se natovari dosta nepozeljnih stvari na racunar

@tomazino
Meni se to usporenje, o kojem govoris, desavalo samo kod par sajtova, oba su neka kineska. CPU odjednom dobije zauzece 100% i jedva sam mogao misa da pomerim. Firewall i Antivirus su cutali pa nisam puno brinuo. Ista ploca kao i tvoja (sjajna je jel' 🙂 )
Problem sam resio tako sto sam, hehe, prestao da idem na te sajtove. 🙂

Vrlo verovatno da je ovo sto je Invader rekao, sistem mi je vec izvesno vreme skrljan i sve se kanim da uradim format c:, ali nemam vremena. Dodatno me je zbunilo to sto se slican problem (samo mnogo intenzivniji) javlja na poslu, na slicnoj konfiguraciji. Kada se modem ne inicijalizuje sve radi OK. Dakle nije u pitanju to da se uspori na odredjenim sajtovima, vec na svemu u xp-u. Jedno off topic pitanje za one sa abit nf7s plocom: koji service pack koristite za xp.

Ja sam imao problema sa usb adsl modemom i na kraju sam zakljucio da se klao sa mreznom karticom. Ako ne sumljas na hardver + imas takve prekide onda svakako aktiviraj neki antivirus-spyware.

Tri ortaka sa NF7 koriste sp1, ali to nije bitno mozes ti da stavis sp2 sve je to stvar izbora, ploci je sve jedno koji service pack imas, vazni su drajveri za plocu...

NF7-S 2.0 + XP SP2, nema problema...

Nazad
Vrh Dno