Pozdrav, pravim kucnu mrezu i naleteo sam na problem. Prvo sam kupio Asus RT-AC51U ruter zbog dual band wi-fi mreze. Sa najjeftinijim TP Link adapterom i 2.4 ghz laptopom signal je bio mnogo jaci i stabilniji nego sa postojecim Tp Link wr740n. Po celom stanu laptop je zakucavao svoju max brzinu dok je sa 740n imao izmedju jedne i dve trecine od max brzine.
Danas mi je konacno stigao wi-fi adapter D link DWA 182, prikljucio sam ga na 5 ghz ali brzina ne ide preko 90 mbps. Udaljenost je minimalna, dakle pored rutera. Ista brzina je i na 2 metra udaljenosti. Namerno sam jurio ovaj uredjaj jer je na testovima postizao odlicne rezultate, u stotinama megabita, ali kod mene nece.
Danas mi je konacno stigao wi-fi adapter D link DWA 182, prikljucio sam ga na 5 ghz ali brzina ne ide preko 90 mbps. Udaljenost je minimalna, dakle pored rutera. Ista brzina je i na 2 metra udaljenosti. Namerno sam jurio ovaj uredjaj jer je na testovima postizao odlicne rezultate, u stotinama megabita, ali kod mene nece.