Šta je novo?

Asus A8N-SLI Premium vs. A8N32-SLi DX

SeeBeen

Jež
Učlanjen(a)
10.01.2005
Poena
380
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD ThreadRipper 3960X
Matična ploča
Asus ROG Zenith II Extreme Alpha
RAM
8x8GB Corsair Vengeance RGB Pro @ 3600MHz
GPU
MSI GeForce RTX 3090
Storage
4x Samsung 980 Pro 1TB
Zvuk
Integrale + Logitech Z-5500
PSU
Asus ROG Thor 1200W
Kućište
Lian Li PC-011D XL
Monitor
3x 27"
Miš & tastatura
ZSA Moonlander + Logitech MX Master 3
Laptop
MBP 14 M1
Mobilni telefon
Samsung S22 Ultra
Pametni uređaji
Smartwatch
Steam
coola_m
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koju od ove dve ploce uzeti, da li razlika u ceni od 60e opravdava razlike u performansama, tj. da li ih ima?

A8N32-SLI DX ima 2x16PCI-e linija dok A8N-SLI ima 2x8, ako planiras neke besne karte tipa 7900 da stavljas u sli - onda A8N32 ima smisla... plocu sam imao prilike da probam i zaista je fenomenalna, ali je za S939 sto namece pitanje isplativosti u ovom trenutku...

Znaci premium vrsi posao... Hvala

160 premium
220 Deluxe!

Moja greska, Premium 130, Deluxe 140.. Ova moja premium je otisla u vecna lovista i trenutno cekam zamenu, doplatio sam jos 10e i uzeo A8N32-SLi Deluxe!

To je pristojna cena, da se nisam istrcao za DDR2 800 mozda bih i razmisljao o A8N32-SLi Deluxe!

:)

E posto sam ovu posedovao samo jedan dan, i nisam je secirao, samo instalirao carbon i pikao malo, a ona sutra dan umrla... Imam nekoliko pitanja... Malo su n00bovska ali nema veze...

Verovali ili ne ovo mi je prvi susret sa AMD-om posle Socket A pa:
1) Kad ubodem procesor i pokrenem komp, on ce sam da podesi sve parametre: Brzinu, mnozilac, HT magistralu?
2) Box Kuler ce da odradi posao (Athlon 3200+ s939 @ 2GHz) tj. da ga drzi na oko 40 stepeni
3) Ne moram da se zamaram oko podesavanja PCIe magistrale voltaze (i9x5 ploce to odradjuju auto)
4)IDE Hard diskovi radice bez problema (ploca je radila samo jedan dan pre nego je riknula)

Automatika ce odraditi sve, mada kada se malo ushtosish mogao bi da proshetash BIOS-om i odradish neki o/c. Imao na proshlosh 939 mashini 3200 (Venice) i jako lepo je radio.

Ne nego Premium... Samo se ugasio i nije hteo ni da bekne, odneo u servis i rekli ploca... Sutra treba da mi stigne A8N32-SLi Deluxe..

Nego koje drajvere da skinem sa Nvidiinog sajta, ima ih gomila:

nForce 4 Intel x16
nForce 4 SLi XE/Ultra Intel
nForce 4 Series AMD
nForce 4 SLi Intel

Te sam i skinuo...

Nego, flesovao bih bios odmah najnovijom verzijom, kako to da odradim? Imam floppy koji se prikacinje na USB!

Poslednja izmena:
Skini BootCD.iso sa nekog sajta (ako nemas, cimni me na msn: [email protected] pa cu ti poslati, free je), uzmi WinISO ili slicno, stavis BIOS fajlove, narezesh na obican CD ili bolje na neki RW, bootnes i to je to. Ja imam DVD-RW za ovu svrhu, i dosta cesto ga koristim.

Ploca jeste fenomenalna, ali ume da se zagreje.
Trebalo bi da malo prosetas po BIOS-u da iskljucis stvari koje koristis, tipa MIDI port (valjda ne koristis :D), LPT/COM portovi, firewire verovatno, etc.
Nesto mi je 40*C previse za Venice box - jel' to normalno ili si mislio full load?

Ili da koristim Asus Update... Odradio sam fles bez problema... A procesor 38 idle, 43-44 full load!

Hmmm... Evo nova godina pa mi legle neke parice. Zanima me da li na ovu plocu pasuje zalman 7700AlCu, i da li ce da smeta chieftec napajanju koje ima horizontalnu 12icu koja duva ka procesoru???

Nazad
Vrh Dno