raven2005 je napisao(la):
Pa kad znas da se tako ne racuna... sto odmah nisi napisao... nego gresis kod ovakvih pocetnickih gresaka... a i opet nema veze memorija sa cpu, ako nije clockovao... a Winchester mora da radi i na HTT 250 bez problema... sa tom memorijom... ako je ona od 433... a na ovoj ploci nisam video da ima da se podesi memorija na 433 ni sa najnovijim biosom... evo meni DDR400 radi kao DDR464... u biosu mi stoji da je 166mhz tj. 333... +66mhz HTT i dobi da radi na 232mhz x 2 sto je 464mhz.... pa on je spomenuo da se resetuje komp i vrati mu memoriju na 400... nigde on nespominje da je klokovao procesor... nego da hoce da setuje memoriju na 433mhz
Niko ne garantuje da će procesor raditi na 250MHz HTT, uz sve akrobacije. Jednostavno, overclock ovisi o dosta parametara.
Frekvencija RAM-a i procesora uvek su povezane, u bilo kojoj konfiguraciji, sinhronoj, ili asinhronoj. Nemoj pisati o nečemu o čemu nemaš korektne informacije.
Ne ulazim u diskusiju tvoje stručnosti, stoga, nemoj diskutovati o mojoj. Jedno je žešća greška koja je očigledna, i shvatljiva, koju će neko, najpre ja, ispraviti, drugo je da neko tvrdi da je 250MHz garantovana frekvencija.
Ne znam šta si po profesiji, ali nemoj mi zalaziti u dvorište. :whip:
Ne resetuje mu se kompjuter, nego čovek pritisne F10 (save).
Kakvih +66MHz HTT? Otkud ti to da ti RAM funkcioniše u DDR464 režimu? Pre bi bilo da si konfigurisao asinhroni overclock.
Šefe, on verovatno i pokušava da podigne HTT na 217MHz, pošto nema opciju da samo RAM konfiguriše kao DDR433, ali ne uspeva. Pročitaj specifikacije mainboard-a.