Šta je novo?

asus a8n-e + geil

pajce

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2005
Poena
304
planiram da uzmem asus a8n-e u kombinaciji sa amd 64 3200+ venice.ali ne znam koju memoriju da uzmem.nesto sam uhvatio pik na geil dual chanel 2x256.ako ima neko iskustva sa ovom plocom i memorijom neka se izrazi.inace bitno mi je da racunar bude stabilan, ne planiram da klokujem masinu, bar ne u skorije vreme. :type:

Ako ne planiras da klokujes nista,onda ti je moj savet: "UZMI BILO KOJU DDR400 MEMORIJU".Batali geil i uzmi lepo sto jeftinije module(ali gledaj da su ti latence 2.5.x.x.x),e sad posto vec pucas toliki novac na plocu i procesor,2x256mb ti je prevazidjeno,neko skupi jos 30eura i kupi 2x512mb(ponavljam bilo koje module,ako ne planiras oc).Ja bih recimo uzeo venice 3000(koji je po konstrukciji identican 3200 venicu,samo sto mu je manji mnoziklac,ali sve to lepo mozes da namestis u biosu i milina,a raliku od procesora bacis na memoriju od 2x512mb,i onda ti ostaje da nista ne doplacujes).I zavrsio si posao decenije,sve lepo skolopis i uzivas(uzgled omasio si mesto za postavljanje ove teme).Nadam se da ce se i ostali clanovi ovog foruma sloziti sa ovom konstatacijom!

@spacemaster, kako mislish to " sve to lepo mozesh da namestish u biosu"? Pa ne moze mnozilac da se poveca.
Slazem se da je bolje da uzme 3000+, jeftiniji je, a tih 200Mhz mu apsolutno nishta ne znachi..
I za memoriju se slazem, kupi neku najobichniju, nishta se ne dobija spec sa tim skupim memorijama kad uporedjujesh performanse.. Suvishe je mala razlika u odnosu na cenovnu razliku.

DjoleNS je napisao(la):
@spacemaster, kako mislish to " sve to lepo mozesh da namestish u biosu"? Pa ne moze mnozilac da se poveca.
Slazem se da je bolje da uzme 3000+, jeftiniji je, a tih 200Mhz mu apsolutno nishta ne znachi..
I za memoriju se slazem, kupi neku najobichniju, nishta se ne dobija spec sa tim skupim memorijama kad uporedjujesh performanse.. Suvishe je mala razlika u odnosu na cenovnu razliku.
Pa lepo,overclockovan venice sa 1.8GHz na 2.0GHz i nije neki overclock(HTT na 223MHz,memorija na 180MHz,CPU mnozilac 9,HTT mnozioac moze da ostane 5,i eto ti venice 3200+,po ceni venicea 3000+)i sve to bez ikakvog podizanja napona,sto opet ponavljam i nije neki overclock(neki bi rekli da over clock nije ni 2.2Ghz,na kojoj frekvenciji radi jedan venice 3500+).Ozbiljniji overclock smatram sve preko 2.4GHz.Ja sam moj primerak,kad sam posedovao ovu platformu terao i do 2.92GHz,za svaki dan mi je bio na 2.65GHz.Elem psiholoski gledano sve do 2.2GHz nije overclock po meni.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno