Šta je novo?

ASUS A7V8X-X..sta ne valja?

Kyle

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2003
Poena
601
Koliko sam primetio dosta ljudi pljuje ovu plocu..ali bila je extremno jeftina(55e),pa sam je uzeo....
Kazite mi konkretno sta je lose kod nje?Ali iz licnog iskustva..jel neki XP 1700+ nije mogao preko 2.1Ghz?ili 2000+ preko 2.3Ghz?kako stoje stvari sa Bartonom?Stvarno me interesuje....
Ja imam praistorijskog durona na 750Mhz koji je zakljucan! i koji nije mogao ni takt vise na staroj ploci..a ovde sam ga poterao na 860Mhz bez dizanja napona i memoriju 333Mhz na 390mhz,mozda moze i vise nisam jos probao..doduse temperatura je skocila sa 35/40 idle/full na 45/50,ali i kuler je evercooler star 2.5god:).Ovako radi vec dva dana skoro nonstop, perfektno stabilno ctp;
Znam ,nije nforce2,nema raid,dual chanel,ne mogu 2 memorijska modula na 400mhz...ali konkretno,pored toga, sta je lose kod nje?

A da...kakva je razlika izmedju ove ploce i one bez -x?

Ona bez -X ima duplo vise komponenti na sebi. Na svim plocama iz -X serije se vidi da se stedelo maksimalno na svemu, zato ih ljudi i izbegavaju. Inace ja iz iskustva izbegavam Asus ploce za AMD, a ove -X mogu da budu samo gore, nikako stabilnije i pouzdanije. Poenta je da ako ti radi OK, dobro si prosao i mozes da budes zadovoljan. Verovatnoca da sve radi OK je manja kod ploca koje su manjeg kvaliteta, zato ih ljudi i preporucuju za izbegavanje.

Treba ih izbegavati za te pare se mogu kupiti kvalitetnije ploce

"generalno...generalno..treba ih izbegavati.....generalno...asus je shit..generalno" :rolleyes:

Nista mi konkretno niste rekli..sta ne valja?overclockability?stabilnost?rad sa diskom?memorijom?jel ima problema sa XP procesorima?sa Bartonom?
sta je izbaceno u -x seriji?mene stvarno zanima konkretno sta ne valjda da bih obratio paznju na to.

Sta se bolje moze kupiti za te pare?MSI KT400?

Ja imam Asus A7N8X-X i mislim da je vrh ploca sa nforce 2 chipom.
Ako neko tako ne misli neka mi kaze zasto ne valja.

Zar nije glavna odlika nForce2 chipseta dual channel memory controller?? Upravo to A7N8X-X nema. Za ostalo nisam siguran, ali sigurno je da je ploca u jos nekom pogledu "osakacena" verzija pune A7N8X

W12 i Falcon...to su ploce sa nforce2 chipsetom ,ja pitam za ovu sa kt400....

i dalje niko nezna u cemu je konkretan problem sa tom plocom,a nikom ne valja?

da nije zato sto je suvise jeftina ?:D

Ploca radi. Nije ne znam kakav ni o/c ni brza, ali radi.
Pride je povoljna.
Ne znam o cemu Mancha prica, ja sam ih ugradio mnogo i nikada ni sa jednom nisam imao problema.
Ako se i stedelo, nije se prestedelo, ploca je stabilna i odgovarajuce brza.

Za A7N8X-X, pa sta ako ima single channel SPP ?
Da drugi kanal mozda ne donosi neko poboljsanje performansi ?

Pozdrav!

Ucinilo mi se zbog odgovora W12 da je rec o nForce ploci, a ne o VIA. Sto se tice single channel i dual channel.... Razlika je daleko od one koju nosi u samom nazivu, istovremen i u reklami DUAL CHANNEL - DOUBLE BANDWIDTH. Malo sutra!!

Za A7V8X-X nisam cuo nijednu kritiku do sada, sto znaci da mogu samo da je pohvalim. Pozdrav!

Kyle je napisao(la):
...Sta se bolje moze kupiti za te pare?MSI KT400?

55€ uopste nije mao za takvu plocu, evo da vidis sta je povoljno:

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=37254

Ok...

Ploca je za tu lovu sasvim Ok.
Imam je nekih 5 meseci u kombinaciji sa XP1800+ box i KINSTON PC3200 memorijom.

Na default naponu procesor je isao do 2.18 Ghz, magistrala do 190 Mhz.
Vise od toga nisam probao zbog box coolera.
Jedino sto je lose sto ploca ne podrzava vise delioce, pa je PCI clock suvise velik prilikom overclocka.

Sve u svemu ploca vredi tu lovu i ko ne zeli zestok overclock,
siguran sam da ce biti zadovoljan. Stabilan sistem za malo para.

Re: Ok...

Dark Angel je napisao(la):
Ploca je za tu lovu sasvim Ok.
Imam je nekih 5 meseci u kombinaciji sa XP1800+ box i KINSTON PC3200 memorijom.

Na default naponu procesor je isao do 2.18 Ghz, magistrala do 190 Mhz.
Vise od toga nisam probao zbog box coolera.
Jedino sto je lose sto ploca ne podrzava vise delioce, pa je PCI clock suvise velik prilokom overclocka.

Sve u svemu ploca vredi tu lovu i ko ne zeli zestok overclock,
siguran sam da ce biti zadovoljan. Stabilan sistem za malo para.

Sta podrazumevas pod suvise veliki PCI clock?jel 40mhz suvise veliko?Meni radi na toliko i radi dobro...doduse,samo modem je u PCI ,ali radi ctp;

Jedine razlike koje sam uspeo da nadjem izmedju -x i bez -x su podrska za serialATA i 1Gb lan kod ove druge...LAN kod kuce nemam, a kad budem kupovao serialATA disk ,vec ce opteron biti low end konfiguracija.

@SuperStarr
Hm... stvar licnog opredelenja, ali tu noname plocu ja nebi stavio u svoju masinu.

@Dark Angel u pravu si za SuperSrara NO NAME???

Nazad
Vrh Dno