Šta je novo?

asus a7v8x-x i ram...

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Poz 🙂

ovako, imam 2x256 (ddr i neka nemam pojma koja), obe su ddr400, ali poshto mi je fsb procesora 166, rade na 333 mhz (valjda?)...elem, chini mi se kao da je pre, sa drugim 256 modulom, sve radilo brze...i za tren mi se prepuni memorija.. (explorer 7 sa tri prozora mi povuche 60mega, msn sa jednimm prozorom 45 mb...)...jel to sve ok? 🙂 i npr, ako pored te dve ubacim josh jednu ddr400, 512 mb (dakle ukupno giga), sve ce raditi kako treba, tj skoro da je jedna plochica od giga? via kt400 chipset....

Dakle, nisam ni ja siguran shta sam pitao 😀 al` reko` da proverim, bolje vi znate od mene 🙂

u knjizici od ploche pishe:

3x DDR DIMM SOCKETS
max 3gb unbuffred pc2100/1600 non-ECC DDR SDRAM
(note: PC3200 MAXIMUM TO 2 BANKS ONLY. PC2700 MAXIMUM TO 4 BANKS ONLY)...

e sad ja ovo ne kontam...3 slota za memoriju, max 4 banks....i znachi li to da mi ne mogu raditi 3 plochice ddr-a? mislim da su mi radile zajedno 2xddr400 i 1x pc2700

enibadi? wtf iz 3 slota, a 4 banks... 🙁

izgleda da samo ja pishem na ovom topicu 🙂

elem, ubacio sam josh 512 ddr400 i radi...

Dakle, trenutno imam 2x256 (kingston i XXX) i 1x512 = 1024mb...win mi kaze da imam 1gb...ali, da li to sve radi kako treba? Chime bih to mogao testirati ....

izgleda da samo ja pishem na ovom topicu 🙂

elem, ubacio sam josh 512 ddr400 i radi...

Dakle, trenutno imam 2x256 (kingston i XXX) i 1x512 = 1024mb...win mi kaze da imam 1gb...ali, da li to sve radi kako treba? Chime bih to mogao testirati ....

S'n'M, Prime iz windoze, Goldmem ili Memtest sa diskete, ali ako si vec u windozi najbolje je da par dana probas programe koje koristis i ako nemas problema to je to.

hvala na odgovoru 🙂 Nista mi ne blokira, radi ok, ali me samo interesuje jel to to? Da li postoji josh neka caka da se izvuche maximum iz memorije, moze li clock da joj padne za duplo i sl.... noob sam, pa sam samo hteo da nekako proverim da li je sve u redu sa brzinom 🙂

hvala na odgovoru 🙂 Nista mi ne blokira, radi ok, ali me samo interesuje jel to to? Da li postoji josh neka caka da se izvuche maximum iz memorije, moze li clock da joj padne za duplo i sl.... noob sam, pa sam samo hteo da nekako proverim da li je sve u redu sa brzinom 🙂

E pa to 2x256 i 1x512 je totalno nesrecna kombinacija za bilo kakav oc 😀
A jos i via KT400 na toj ploci...

Sto bi rekli "Na'rani svinje i nista ne diraj" :d

roger that 🙂 Dakle, bitno mi je da je na default, a za oc...pa i da imam, odakle mi 😉

Nazad
Vrh Dno