Šta je novo?

Asus A7V8X-X i linux

hansaplast

Čuven
Učlanjen(a)
22.04.2002
Poena
604
Ajde ljudi pomagajte. Naime kupio sam ASUS A7V8X-X plocu i memoriju 333 jer nije bilo 400 trenutno. U vindozi to sve shljaka kao leptir ali linukas nishta. Probao sam sa Mandrakeom 9.1 i 9.2 i dobijam stalno sledecju poruku:

error in exec of stage2 :-(
trying to execute '/usr/bin/runinstall2' from the instalation volume,
FATAL ERROR IN STAGE 1: Not a directory
I can't recover from this
You may reeboot your sistem

onda moram u text expert modu da instaliram i tada kao neshto radi ali chim pokusham da instaliram novi kernel (radi modema) kazhe da se serijski broj neslazhe pa instalirao ja alic kompajler neradi a ako ne onda kernel nije odgovarajucji. Skinuo sam i apdejt biosa, ali slaba fajda. Probao sam i Red Hat 9.0 ali shipak. Krene u instalaciju pa stane i kazhe kao da ili CD-i ili hardver neshto neradi. Proverio sam i CD-ove i HDD izgleda da je sve u redu. Ima li neko Ideju ?

Meni se sve cini da ti nijedan od CD-ova nije dobro narezan....pri instalaciji mandraka moze sa alt+f4 da pogledas poruke koje izbacuje kernel...ako javi IO gresku, sigurno je cd los. Ako si cdove uzeo od istog dobavljaca, probaj sa nekim drugim - moguce je da cdovi narezani na njegovom rezacu ne prijaju tvom CD rom-u.

Nazad
Vrh Dno