Šta je novo?

Asus A7V8X problem

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
Imam sledeci problem. Procesor je XP 2000+, 768 RAM-a, Radeon 9250, Pci sata raid controler itd. problem je u tome sto kad ploca iscita sve IDE uredjaje i uredjaje sa sata kontrolera, pre nego sto izbaci "tabelu" koji IRQ ide gde, jednostavno zapisti "pi pi pi" (3 puta) ugasi monitor i power dioda na kucistu blinka, resetujem komp i opet zaglupi na istom mestu. Pokusao sam da uzmem drugo napajanje, ne pomaze, izvadio sve osim graficke , opet nista, stavio i drugu plocu koja je imala isti procesor vec na sebi, sve radi, znaci sve komponente su mi ispravne... Udjem u BIOS, prikazuje mi u jednom trenutku normalne vrednosti za voltazu, obrtaje kulera i temperaturu, a onda u sledecem momentu za procesor kaze da ima 6300 stepeni, pa opet se vrati u normalu, i tako "luduje" sa svim parametrima, cas za napon +12V kaze da je 22, pa 12, pa 7 i tako non stop, sa svim parametrima. pokusao sam i clear biosa, vadjenje baterije, iskljucivanje monitoringa za sve, ali opet isto....... ima li resenja?

ljudi dajte bilo kakve sugestije, treba da uzmem nov komp, a ove stare komponente da dam matorima da im sljaka u firmi, pa da znam da li da trazim neku polovnu plocu ili je ova "repairable" :wall:

meni se to dešavalo sa istom pločom i bartonom 2500 ali onda sam apdejtovo bios i bilo je sve uredu inače to je najslabija ploča za socket A.
proveri da li dobro hladi ventilator na procesoru ako možeš da udješ u bios pritisni defoult podešavanja ali prvo update bios i to bi trebalo da reši problem
a jesi probao taj xp 2000 u toj drugoj ploči tako ćeš isključiti kao problem procesor koji je kod mog ujaka pravi isti problem ali kada smo ga prodali čoveku na njegovoj ploči nije pravio nikakve probleme

ako si siguran da je do ploce moze da se popravi sigurni
cika pera moze on je meni popravljo ovu iz potpisa

nisam siguran ovako nadaljinu ali se takve ploče neporavljaju jer su jeftine a popravka je najmanje 15 eura,
pogotovo sada kada imaš ploču sa garancijom za 40 do 50 eura bolje i modernije od te
naravno morao bi da proda procesor xp i da kupi novi

hladjenje je ok, ne prelazi nikada 45 stepeni, a do update biosa ne mogu ni da stignem, jednostavno zakuca..... pokusacu jos da stavim drugi procesor, ali trenutno mi je cim da sve ponovo vadim pa da vracam, a nema ni sil.paste kod sebe, pa moram da sacekam dan-dva.... ok, hvala na sugestijama, pokusacu sve navedeno

imao sam vrlo sličan problem sa tom pločom (moja ni BIOS nije pokazivala), na kraju sam se strašno iznervirao, izvadio je iz računara sa procom i celu je očistio i vratio sve komponente nazad na mesto. posle je proradila. inače veoma čest problem sa ovom pločom - imam još 2 drugara koji su koristili ovaj model sa istim simptomima.

:wave:

Vrh Dno