Šta je novo?

Asus - A7v8x-mx

listeR

Čuven
Učlanjen(a)
03.07.2003
Poena
601
Burazer mi je skupio buzet od oko 200 EUR-a za racunar bez monitora. Ideja je bila da uzmemo neki polovni PIII, medjutim u halo odgasima sam primetio da za 20 do 30 EUR-a moze da se uzme integrisana P4 masina sa navedenom plocom(ASUS - A7V8X-MX). Alternativa za te pare je Celeron 1.7 u Jugodati. Interesuju me misljenja o ploci ako je neko imao iskustva (cak na asusovom sajtu nisam uspeo da utvrdim koja je tacno graficka karta - samo pise VIA). Racunar bi se koristio za Internet i neko sitno kuckanje u wordu.

Moderatori...prebacite temu u Domace trziste

Ni jedno,ni drugo,ni trece...A pogotovo ne u Jogodati...
Uzmite nekog Epox-a ili MSI-a sa chip-set-om KT400A(oko 50e) i nabacite nekog Duron-a(procesor) 1.2GHz (oko 28e)+DDR400 256MB memorija (32e)+HDD Maxtor 40GB(49e)+Graficka GF4 MX440(40e)+CD Rom(15e)+Modem(10e)+Kuciste(neko solidno za 20e)...To izadje oko 250e(uracunace vam i popust na celu mashinu pa ces biti jos koji evro manje) a dobijate sve NOVO sa garancijom
Naravno,uzmete plocu sa integrisanim zvukom

OK,nije oko 200e ali je oko 250e ali dobicete odlicnu mashinu(za internet,divX,igrice i jos mnogo toga) a ostale varijante odmah odbacite(Pametno sto pitate a ne da vas neko osisa po dzepu ;) )

Ne reklamiram nikoga,ali uzmite ovaj spisak i pravo u Monitor,Nova Computers,Bel Computers ili List..Sa njima necete imati problema(licno iskustvo)

Ajd...
:wave;

Bolje ce ti raditi polovna P3 masina.
Posto imas definisan budzet, daj oglas u malim oglasima, i dobices najpovoljniju ponudu za taj novac.
Nerealne ponude ce drugi memberi vec prokomentarisati.

jaksa je napisao(la):
Bolje ce ti raditi polovna P3 masina.
Posto imas definisan budzet, daj oglas u malim oglasima, i dobices najpovoljniju ponudu za taj novac.

Jaksa druze,P3 nece raditi sigurno brze od kombinacije koju sam napisao...Jos sve ljudi dobijaju pod garancijom i bolje da uzmete sve ovo sto sam napisao jer ce raditi kao sat a ne da mislite ko je i sta ubacio u vasu buducu masinu...I dobijete garanciju

Slazem se.
Ali da razjasnim, ako napise da raspolaze sa 200e, sasvim sigurno ce dobiti ponudu za takvu masinu tj komponente kao sto si ti naveo.

Samo da dodam jes jednu sitnicu:
sa svim firmama koje si naveo osim one koja zastupa Abit, moji prijatelji su imali problema.

Ne reklamiram nikoga,ali uzmite ovaj spisak i pravo u Monitor,Nova Computers,Bel Computers ili List..Sa njima necete imati problema(licno iskustvo)

Ajd...

list, aaahaaaahaaahaaa, nedaj boze da ti nesto rikne, 45 dana cekanja ti ne gine

OK,odite u Bel i narucite racunar(u Bel-u imaju trenutno i malo MSI KT4V ploca koja je pouzdana i stabilna premda mozete uzeti za par evrica vise i nekog Abita)

jaksa je napisao(la):
To bi bilo po prvi put da komentarisanje oglasa donosi neku korist, a? ;)

A7V8X-MX je odlicna ploca, za 50-tak evra koliko kosta.
Grafika je VIA Unichrome, nije T&L tako da zaboravis na igranje sa njom, ali divx/word/net radi odlicno.

I da raspravimo, to je "P4" racunar, ali za malo.
U ovu plocu idu AMD socket 478 procesori, dakle Athloni, Athloni XP i Duroni.
Odlicni, jeftini a brzi, ali ipak nisu Pentium 4 nigde izuzev u cenovnicima i katalozima bezobraznih lazova-prodavaca.
Ovo ipak nisu znaci da se tako ne zovu, nista vise.
Proizvodjac je AMD, ne Intel.

Pozdrav!

Hvala svima na odgovorima.

>Moderatori...prebacite temu u Domace trziste
Izvinjavam se sto sam pogresio mesto gde sam postov'o temu.

>Duron-a(procesor) 1.2GHz (oko 28e)
Kakva je razlika izmedju ovog procesora i recimo nekog AMD XP-a 2000 (oko 50e)

>A7V8X-MX je odlicna ploca, za 50-tak evra koliko kosta.
U jednoj ponudi se spominje ASUS-A7V266-MX (u kombinaciji sa Duronom 1,2 za 205e) pa me
interesuje vase misljenje o ovoj ploci u poredjenju sa A7V8X-MX.

>I da raspravimo, to je "P4" racunar, ali za malo.
>U ovu plocu idu AMD socket 478 procesori, dakle Athloni, Athloni XP i Duroni.

Jasno mi je to mislio sam samo na klasu racunara (pa cak i AMD svojim procesorima daje ime u poredjenju sa Intelovim procesorima, a ne prema megahercima)

---

Problem je sto sam sa budzetom kratak. Buzet je bio oko 150 E. Trazio sam PIII na 500 MHz.

Medjutim, Sve sto sam isao da gledam po gradu je sa desk-top kucistima, sto burazeru ne odgovara zbog prostora na stolu. Zato se on proteg'o, pozajmio jos 50 EUR-a. Medjutim u oglasima sam video da za recimo vec za 207E ima:
AMD 1800 Pro
MB ECS K7SOM+ (nadam se da nije som ko je kupi:))
128 MB DDR333
40 GB Maxtor ATA 133
LAN 10/100, VGA, Sis740
CD LG 52x/Asus52x
56k v92 Lucent
Genius 06/160W JNC

(Firma EURO computers)

Dok recimo slicne konfiguracije sa ASUS-om se krecu od ~220E do 235E
Zato sam i pitao sta bi mi bilo pametnije da uzmem. Jos da napomenem da igrice uopste nisu bitne nego bi se racunar koristio za net/word a kao sto je neko spomenuo i da se pogleda neki divx (ovo pre svega mislim zbog video karte - ako uzmem samo 128 rama koliko ce video karta uzeti memorije).

Takodje jako bitno je da je sistem stabilan, da na pada operativni sistme svaka 3 dana (znaci overklok i brzina su sekundarni)

Unapred se svima zahvaljujem na odgovorima

pa

za neke uobicajene neigracke potrebe ta konfiguracija moze sasvim fino da posluzi

Razumem da je budzet u pitanju i da je to problem...
Ali sam izrazito protiv da se kupuje ploca sa integrisanom grafikom.
Kad-tad ce burazer pozeleti da se poigra ali i da radi nesto ozbiljnije od gledana divX-a.
Zato predlazem,da ako je 200e maximum(odnosi se na konf koju sam ja predlozio)...

1. izbacite recimo modem za pocetak(ili uzmite polovan)
2. uzmite neku polovnu GF2 graficku za 10-15e koja je 10 puta bolja od bilo koje integrisane

Ako uradite gore napisano,docicete na tacno 200e a dobicete odlican komp za bukvalno sve(pa i 90% igara ce raditi bez problema)

Tvoja pitanja:
Razlika Duron 1.2 i XP2000+ je,da ne dubimo mnogo,u tome sto je XP2000+ otprilike 30-40% brzi(a i XP procesori rade na 133MHz magistrali dok Duron radi na 100)...Ali za vase potrebe je Duron i vise nego dovoljan a moze se naci i za manje pare od 28e

128MB DDR memorije je neki krajnji minimum ali svakako je dovoljno za sve...

A7V-266 je KT266 chip-set i oni se vise ne proizvode...Ne kazem da je KT266 los chip ali je prevazidjen,uz to daje najverovatnije USB 1.1 standard a sve najnovije ploce podrzavaju USB 2.0(koji ce kad-tad zatrebati)...Takodje,daje podrsku za ATA100 a svi novi HDD-ovi rade na ATA133.Ne znam kolika je razlika u novcu izmedju te ploce i ovih koje navodim,ali sigurno nije velika tako da preporucujem da se zaobidje...Pogotovo sto je i na njoj sve integrisano.

Sve ovo sto sam "smanjio" mozete posle izvesnog vremena,kada se skupi para,a ukoliko imate potrebe,da nadogradite
Jos jednom,nemojte da uzimate polovno...nemojte da trcite pred rudu!!!!!

p.s.
Mogao bi Sasa da vam ponudi neku lepu konfiguraciju ovde javno i da vam svi pomognemo

Zasto sve ovo pisem:
Zato sto za 200e moze da se uzme sve NEINTEGRISANO,i naravno-zelim da pomognem

Postovani npetar,

Jako Vam se zahvaljujem na svim informacijama. Prakticno sam vec bio spreman da idem na integrisano resenje, ali cu posle svega sa burazerom razmotriti da se ipak odlucimo za ovu soluciju koju vi predlazete, jer koliko vidim samo na video karti moze da se ustedi 30-ak eura ako bi bila polovna

poz.

npetar je napisao(la):
Tvoja pitanja:
A7V-266 je KT266 chip-set i oni se vise ne proizvode...Ne kazem da je KT266 los chip ali je prevazidjen,uz to daje najverovatnije USB 1.1 standard a sve najnovije ploce podrzavaju USB 2.0(koji ce kad-tad zatrebati)...Takodje,daje podrsku za ATA100 a svi novi HDD-ovi rade na ATA133.Ne znam kolika je razlika u novcu izmedju te ploce i ovih koje navodim,ali sigurno nije velika tako da preporucujem da se zaobidje...Pogotovo sto je i na njoj sve integrisano.

USB 2.0 i 1.1, i nije neka razlika.
Drugo, poslednje serije KT266 ploca su imale VT8235 southbridge (ili 8237) koji ima USB 2.0
Drugo, A7V8X-MX koji ja pominjem je KM400 cip-set, koji podrzava AGP.
Tako da ta ploca na sebi ima AGP slot, pa ukoliko se uzelite igranja/ozbiljnijeg rada, ubode se graficka po zelji i "vozi misko".
Ploca postaje klasican KT400.

UDMA 100 i UDMA 133 ?
Petre, pao si na najgori Via-Matrox marketinski trik. :)
Tih 33 MB razlike uy cifri, se apsolutno ne oseca u radu i apsolutno su navlaka za (naivne) kupce kojima (kvarni) prodavci pokazuju te cifre i specifikacije i tako prodaju racunare tj. komponente. Ni jedan Intel cip-set ne podrzava UDMA 133, niti bilo koji proizvodjac HDD-ova sem Maxtora.

Naravno, to se cesto desava, pa ima tih "navlaka" koliko oces: AGP 8X, kolicina radne memorije na grafickoj kartici, cifre u vatima na low-budget napajanjima (realno ni jedno nema preko 200-250W) itd...

Sve u svemu, ja i dalje preporucujem A7V8X-MX uz neki Duron 1400 ukoliko je to moguce.
1400 i brzi Duroni rade na 133MHz FSB, uradjeni su 0,13 mikrona, manje se greju, odlicno o/c. Sve u svemu, mnogo su brzi i efikasniji, a cena je tek nesto visa.

Pozdrav!

npetar je napisao(la):
p.s.
Mogao bi Sasa da vam ponudi neku lepu konfiguraciju ovde javno i da vam svi pomognemo

Sasa da li bi mogao da mi ponudis konkretnu masinu i cifru pa da vidim gde sam?

Sasa,slazem se generalno sa tvojim konstatacijama osim za USB 2.0

Daj ponudi coveku neku kombinaciju...

p.s.
Ako ti Sasa nista ne ponudi,odi u Bel(Banovo brdo) i kazi da ti ponude nesto za ccc 200e pa pisi ovde sta su ti ponudili ili jos bolje,nazovi ih telefonom i pitaj sta nude za te pare pa lepo zapisi...
I nemoj da zuris,samo opusteno i razradi sve kombinacije.Ne kupuje se komp svaki dan.
Pozdrav!

Bio sam danas u Jugodati. Prvo sam ih zvao pa su mi rekli da je ta masina bez monitora 200 EUR, kad sam pitao za detalje rekli su mi da dodjem. Posto su mi preko puta otisao sam, medjutim, ta njihova masina je bez CD-Roma i modema pa je cena skocila na 229 EUR. Ploca je ECS sa integrisanom grafikom, zvukom i procesorom !!!!!?? Moguce je upgrade-ovati samo memoriju !!!??? Za takve ploce sa ulemljenim procesorom nisam cuo !? Naravno nema AGP prazan slot.
Dzabe sam isao i gubio vreme.

U firmi ZD computers imaju varijantu sa integrisanim ASUS A7V266-MX (128 DDR, 30 GB, S3 VGA, AGP slot, CD, modem mis, tast., zvucnici...) za 205 EUR.

Petre imas li telefon Bel computersa?

www.belcomputers.co.yu

Ako je problem u kucistu, resenje bi moglo da ti bude Neo mATX kuciste u kombinaciji sa A7V8X-MX i nekim Duron-om 1400MHz.
To sam ja planirao sestri da uzmem, ali su mi iskrsli neki troskovi.
Jedina mana tog kucista je to sto ako bi hteo da stavis externu graficku, morao bi da nadjes neku low-profile, a one su obicno 64bitne :S: , ali mogu da se nadju i full mx440 low-profile (prolink).

Poslednja izmena:
>www.belcomputers.co.yu
Hvala ti na linku Jaksa, skinuo sam njihov cenovnik.

Ne znam da li ste me dobro razumeli, potrebno mi je uspravno, a ne polozeno kuciste zbog prostora na stolu.

listeR je napisao(la):
>www.belcomputers.co.yu
Hvala ti na linku Jaksa, skinuo sam njihov cenovnik.

Ne znam da li ste me dobro razumeli, potrebno mi je uspravno, a ne polozeno kuciste zbog prostora na stolu.

Ovo kuciste moze i vertikalno i horizontalno da se montira, a zauzima jako malo mesta.
Imas njegovu sliku na www.pinsoft.com , pa idi tamo pod kucista, pa Neo mATX.

Vec sam spominjao gore u nekom od postova konfiguraciju sa

AMD 1800 Pro
MB ECS K7SOM+

Negde je u Ponudi i AMD 2000+ BOX.
Kazu da procesor ne moze da se promeni (valjda je ulemljen na plocu). Kad ih pitam da li je to Athlon, oni kazu na njemu pise AMD 2000+, a bios ga prepoznaje kao Duron 1300. Da li neko zna o cemu se tu uopste radi (naravno ploca nama AGP slot).

Poslednja izmena:
Nemoj da te neko farba...Pa zar i sam ne vidis da su neke mutne radnje u pitanju?
Kako XP moze da se javlja kao Duron i kako to ne moze da se menja procesor???

Sta si resio na kraju?
Ona ponuda koju ti je Notax ponudio deluje skroz OK

Nazad
Vrh Dno