Šta je novo?

Asus A7V8X i AMD 2000+serija A

lazaroni

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2002
Poena
601
Imam plocu Asus A7V8X (nije A7V8X-X) i procesor AMD 2000+XP serija A.
Inace procesor je fabricki otkljucan tako da sam mogao da se igram sa raznim kombinacijama multiplikator+FSB.
Stabilno radi na 1870MHz (10*187) kao i na nizim frekvencijama FSB-a.
Problem je sto kad ga overclockujem racunar nece da se posle restart-a boot-uje.Ako ugasim racunar i ponovo upalim sve je OK.Cudno je to sto se isto desava i na nizim frekvencijama FSB-a na primer 166*11 ...kada PCI magistrala radi na default kloku od 33MHz,sto znaci da kartice u racunaru ne izazivaju taj efekat.
Bios sam update-ovo i sa svim verzijama bios-a se ponasa isto.
u cemu je problem?

Zaboravio sam reci da je u radu racunar potpuno stabilan i da se ne greje previse.temperatura je oko 41C.Inace imam Leadmen 400W kuciste tako
da nije ni do napajanja.Napon procesora sam menjao do 1.85V medjutim isto se desava.Kada se vrati na 12*133 sve je OK.

Isto se i meni desava sa A7V8X-X i duronom na [email protected] restarta odmah te baci u bios i to na ono mesto gde se menja FSB.Mozda neka zastita ili tako nesto, uglavnom ne smeta mi..pritisnes ctrlaltdel i vozi :mrgreen: ...radi perfektno stabilno iako je pci na 40Mhz ctp;

ASUS A7V8X-X ...XP1800+ box, KINGSTON PC3200 DDR, napajanje DTK 235 W !!!!

Na default naponu stabilno na 2.13 Ghz, FSB 185
dakle nije do ploce ...

ne meni posle overkloka radi ok,ne zaglavljuje se,sve stabilno.medjutim kad uradim restart nece da se boot-uje ali ne ulazi ni u bios posle toga.jednostavno mora da se ugasi i posle ponovnog paljenja takodje ne ulazi u bios i sve ok radi.probao sam sa raznim operativnim sistemima (rekoh mozda je glupo ali ajde da probam) i ista stvar od win98 do raznih verzija linux-a i ostalih windows-a.

A7N8X, 2400+ ---> isti problem, doduse retko ali tu je....

Sa novom verzijom biosa mi to nije radio ali, ipak sam je stavio tek pre 3-4 dana.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno