Šta je novo?

Asus A7V600-X + Barton 2500+. Pregrejavanje!

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Znaci menjao par CPU-ua, menjao maticnu plocu. Menjao kulere. Ali sta se desava. Prvo sam dobijao gresku u bios-u da mi power management nasao gresku. Procesor se pregerejava u leru cak i do 59 stepeni. Menjao sam i napajanja. Pokusao da flesujem bios ali na sajtu je jedan jedini.
Da li je neko imao ovakvo iskustvo. Jer moguce da je potrebno neko dzamperisanje, ili podesavanje. Kuler je titan db9. Paste ima dovoljno.
Sta da se radi?

Ocigledno te taj cooler zeza jer nije lepo ispoliran a mozda je i ventilator na njemu problematican. Neces ti da izbacis Asus-a iz radnje i bog ;)
Ajd...sve najbolje!

npetar je napisao(la):
Neces ti da izbacis Asus-a iz radnje i bog ;)
Ajd...sve najbolje!

:D:D

Beskonačno smo se sa njim natezali oko toga, i..... :smash: :wall: :wall:

Paste možda ima previše? Ako je kuler dobro ispoliran što je slučaj sa svim iole novijim, dovoljan je vrlo tanak sloj, znači koliko da jedva pokrije površinu CPUa.

postalo je besmisleno uporedjivati temperature....2 ploce mogu da pokazuju i do 10 stepeni razlike u temperaturi istog (100% ispravnog) procesora....

notax je napisao(la):
Beskonačno smo se sa njim natezali oko toga, i..... :smash: :wall: :wall:
Sad neka se žali njihovom čuvenom supportu ;)

Ma ljudi stavio sam ja i epox-a u ponudi ali sam morao da poslusam nekoga iznad koji mi je to donjeo da stavim. Na kraju se ispostavilo da je stvarno jedan od kulera bio neispravan jer su drugoj maticnoj ploci sve komponente radile osim njega.
Znaci sad imam nekih 45 stabilnih na A7v600-x, i perfomanse su kao i skor slicne 8RDA3I.

Ma, samo te zezamo. :D Znamo mi da je Asus preplavio sve maloprodajne firme. Ne bez razloga. Naravno, razlog nije kvalitet, već veća zarada velikih uvoznika. Neki mozda misle da je to tvoja ploča, ali koliko sam shvatio to se sklapa comp za prodaju.

Upravo tako neki klinjo se zaljubio i nacuo da je VIA+AMD najbolja kombinacija sto postoji.
Imam jedno pitanje. Da li je neko od vas imao iskustvo sa TITAN-ovim kulerima ttc-d9tb
Da li su oni pravi izbor za barton-a, posto su mi se nisu pokazali bas najbolje!

frogman je napisao(la):
Upravo tako neki klinjo se zaljubio i nacuo da je VIA+AMD najbolja kombinacija sto postoji.
Imam jedno pitanje. Da li je neko od vas imao iskustvo sa TITAN-ovim kulerima ttc-d9tb
Da li su oni pravi izbor za barton-a, posto su mi se nisu pokazali bas najbolje!

Opet pogrešno postavljaš stvari. Nisam pominjao da je VIA + AMD loše (ja imam Abit KX7-333 i 1600+) već sam pominjao da su -X Asus-i sa AMD-om loša kombinacija.

Ti cooleri su dobri za Bartona.

Ok. Ali znas sto me najvise zbunilo sve te komponente sam stavio u a7n8x-x i tamo je temperatura na stabilnih 37 stepeni, obrtaji stoje 2200. Nikakve mi greske ne prijavljuje prilikom butanja kao sto je na a7v600-x u power managementu dok su obrtaji setali od 1900-2100. Zanima mene da li je neko imao takva iskustva sa ovim plocama.

Nazad
Vrh Dno