Šta je novo?

Asus A7v266-e Ultra Bios

L

Lido

Guest
Kupio sam Asus motherboard A7V266-E i uradio sve prema User´s Manual. Medutim prilikom startovanja racunara dobijam sledecu poruku.
ULTRA 100 (tm) BIOS ver 2. 01.0 (Build 43)
a zatim nakon petnaestak sekundi drugu poruku
ULTRA BIOS no installed becase there no device attended.
Da napomenem da sam ugradi hard disk WD 400BB 40GB i spojen je sa 40-1 pin kablom u primarny IDE i sam je na tom conektoru. Na secundarnom IDE conectoru sam prikacio DVD i Plextor brener takoder sa 40-1 pin cablom. U Device Manager je sve prepoznoznato od ovih uredaja. Imam Windows 2000 i sve radi bez problema.

Zasto se pojavljuje poruka ULTRA BIOS da nije instaliran??
Kako da zaustavim ekran prilokom podizanje sistema da bih mogao da procitam sve informacije.

Unapred hvala Lido.

:(

A da li si mozda proverio da nisi slucajno instalirao HDD na VIA kontroler umesto na Promise ?

:)
Pa ne razumem sta nije u redu ???
Taj drugi po redu boot ekran je za prepoznavanje RAID-a a posto ti je disk na normalnom IDE (VIA, sto rece drfedja) sve je OK.

Mene zanima nesto drugo,a to je da li je moguce tu proceduru potpuno izbegnuti jer traje nenormalno dugo.Imao sam i EPOX i ABIT ploce sa RAID kontolerima koje naravno nikada nisam koristio i kod nijh se preko tog procesa u toku boota prolazilo mnogo brze bego kod ASUS-a, tj dosada mi to nikada nije toliko smetalo,ali ovaj ga pretera :mad:
Naravno resenje nije zakaciti taj jedan disk na RAID controler: meni je barem to uvek davalo znatno losije rezultate...(na EPOX plocama cak nije htelo ni da radi, OS bi se boot-ovao i po deset minuta !)

drapin je napisao(la):
Taj drugi po redu boot ekran je za prepoznavanje RAID-a a posto ti je disk na normalnom IDE (VIA, sto rece drfedja) sve je OK.

Mene zanima nesto drugo,a to je da li je moguce tu proceduru potpuno izbegnuti jer traje nenormalno dugo.Imao sam i EPOX i ABIT ploce sa RAID kontolerima koje naravno nikada nisam koristio i kod nijh se preko tog procesa u toku boota prolazilo mnogo brze bego kod ASUS-a, tj dosada mi to nikada nije toliko smetalo,ali ovaj ga pretera :mad:
Naravno resenje nije zakaciti taj jedan disk na RAID controler: meni je barem to uvek davalo znatno losije rezultate...(na EPOX plocama cak nije htelo ni da radi, OS bi se boot-ovao i po deset minuta !)

Znaci ako ne koristis RAID, uradi sledece:
1. Sve povezi na IDE, ne na Promise
2. Flash BIOS 1006e final
3. Imaces opciju da iskljucis Onboard controller u BIOS-u

Pogledaj ovu stranu ako vec nisi:
http://www.paradigm-computers.co.uk/bench/main.htm

Nadam se da sam pomogao!:wave;

drapin je napisao(la):

Reshenje je kupiti plochu bez RAID-a :D
Shalim se naravno , ali taj RAID ne donosi neko narocito ubrzanje osim u specificnim poslovima , kao na primer video montaza . ( ko je rekao Magick ) :)

drfedja je napisao(la):
Shalim se naravno , ali taj RAID ne donosi neko narocito ubrzanje osim u specificnim poslovima , kao na primer video montaza . ( ko je rekao Magick ) :)

Ma to sam i ja mislio, otisao kod druga a on na ubogom BX-u, da prebacim oko 10 GIGA Mp3-a, rekao vezi ti to pa da idemo do grada dok se ne iskopira :D, kad ono promise to smaza za par minita i od tada se palim na RAID.

drfedja je napisao(la):

ma vazi sto se ne oseca osetna razlika. Vezi dva maxtora (udma133 + 7200 RPM) pa ces da vidis sta je brzina...windows ME sam podigao za nekih 8 sec. pa ti vidi

Najpre da vam se zahvalim na javljanu i vase sugestije su mi mnogo pomogle.
Pozdrav Lido.

:wave;

Vrh Dno