Šta je novo?

Asus A7v133-c

BOOK

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
619
Sta mislite o doticnoj ploci i da li je to dobra kombinacija sa Athlon XP procesorom? Jeftina jeste.

Pozdrav.

Pozdrav.

Slobodno zaboravi na SDR ploce.
Cene SDR i DDR memorija nikad nisu bile blize,
i ploce su veoma, veoma pristupacne, a znaj da
DDR opravdava i mnogo vecu razliku u ceni.

SDR platformu treba uzeti u obzir samo usled
nedostatka kinte, a posto vidim da kupujes
XP procesor, ne verujem da toliko kuburis
sa parama. :) Dakle juri neku DDR plocu.
Da reci potkrepim delom znaj da ovih dana i ja
prelazim u DDR tabor. :wave;

Trenutno se vode vise diskusija na temu.
Dakle iskoristi Search opciju. :D

Pozdrav,
Sasha

Sa jedne strane to je nesto najlosije sto je izaslo iz asusa a sa druge poslusaj coveka i uzmi nesto ddr-based jer je greota zabosti takav cpu u ovu plocu. Predlazem gigabyte-ovu soluciju sa kt333 cipsetom ali nazalost ne znam oznaku...Javice se vec neko ko ima tu izvrsnu plocu ili neko ko zna tacnu oznaku...

pozdrav

PS i ne zaboravi - sve sto je jeftino ima dobar razlog za to:)

Izgleda da moram opet ja. :)
Sta cu kad sam najbrzi (i naj*.*...) :D
Oznake Gigabyte-ovih KT333 ploca su:
GA-7VRX i GA-7VRXP. Obe imaju dual bios,
usb 1.1 i 2.0, ata 133, a druga ima sb 5.1 creative-ov,
raid kontroler, lan adapter i smart card prikljucak.
Jeftiniji model je oko 125 eura, a tolko kostaju i
neke solidne KT266A ploce. :wave;
(Peco) Kad ce test ovih ploca? :D

Pozdrav,
Bozza

Ja stvarno ne znam Broze kakva si ti iskustva imao sa 133-c, ali meni radi savrseno! ... brza stabilna super se O/c ... sve je tu sto mi treba. Ali podrzavam predlog da ako vec kupujes nov sistem treba uzeti DDR.

Hm...
Izgleda da moram i ja da se umesam, posto coveku rekoste dosta toga, ali ne i ono sto treba. Imam doticnu plocu, pa cu uzeti za pravo da se smatram za kompetentnog kada je ona u pitanju.
Dakle, ako uzimas doticnu plocu i zelis da u nju ubodes XP treba da znas sledece:

1. Ploca je jako stabilna, bila je jedna losa serija na nasem trzistu i zato neki toliko vriste - ostale jako retko padaju - pri intenzivnom radu, jedanput mesecno, ako se dobro nasteluje.

2. Ploca radi sa XP-om ako je revizija ploce 1.05 ili 1.05. (iza 5 je tacka). Neki su naterali i da radi 1.04 reviziju. Starije revizije ne rade. Potreban ti je i bios 1007 ili veci (imas ga na asus-ovom sajtu) i to ce da radi regularno.

Ako koristis obican TBird onda je za preporuku verzija biosa 1005. Eto toliko od mene. Na tebi je odluka.

Pozdrav!

Da li gubim...

... nesto od jacine XP procesora ako uzmem doticnu plocu?

Hvaljena je na mnogo mesta, pa necu lako da odustanem od nje :)

Re: Da li gubim...

BOOK je napisao(la):
... nesto od jacine XP procesora ako uzmem doticnu plocu?
Hvaljena je na mnogo mesta, pa necu lako da odustanem od nje :)

Nije poenta u gubljenju procesorske snage. (jeste al malo)
a7v133c - je dobra ploca jos bolje firme. :)
Ali to je ploca koja podrzava samo SDR memoriju
kojoj "brojimo" zadnje dane.
Dakle ako kupis tu plocu vezujes sebe za
SDR memoriju, e vidis to je lose.
SDR vec ima naslednika, malo skupljeg a "dosta" boljeg.
U pitanju je DDR koji je vec svuda u svetu standard.
(Magick, cik mu pomeni Rambus :D)
Doci ce i taj dan kada vise neces moci da kupis
novu SDR plocu (tj memoriju). Nije taj dan tako daleko. :)
EDO je tako zavrsio, a "sada" ce mu se prikljuciti SDRAM.
Dakle ako vec kupujes jak procesor zasto da ne
uzmes i dobru plocu. (tj DDR plocu)
Kupovina SDR ploce je promasena investicija, i mogu da
shvatim kad na SDR plocu/memoriju idu oni kojima
je cena najbitnija, svi ostali prave gresku svog zivota.FX

Da ne duzim, juri sebi DDR plocu. :)
SDR vise nije u modi. :D

Pozdrav,
Sasha

1. Ja imam A7V133 plocu koja je verovatno iz te crne serije, prvo bila je cudno jeftina kad sam je kupio.

Ploca ima katastrofalno napajanje jer VCore varira i do 0.8V, npr. kad podesim džamper na 1.7V, iz MBM5 dobijam posle nekog vremena da se min stabilizuje na 1.71V, a max na 1.79V.

Drugo kad stavim durona ploča se posle restarta jednostavno ne probudi! Dok ne isključim i ponovo uključim mašinu. Treće nekad jednostavno ne primeti PS2 miša. A FSB ne ide preko 142MHz.

2. Našao sam i mogu da nabavim ploče Soltek DRV5 i MSI KT3 Ultra po odličnim cenama. Ima li neko više informacija o ovim pločama?

Marel je napisao(la):
1. Ja imam A7V133 plocu koja je verovatno iz te crne serije, prvo bila je cudno jeftina kad sam je kupio.

Ploca ima katastrofalno napajanje jer VCore varira i do 0.8V, npr. kad podesim džamper na 1.7V, iz MBM5 dobijam posle nekog vremena da se min stabilizuje na 1.71V, a max na 1.79V.

Drugo kad stavim durona ploča se posle restarta jednostavno ne probudi! Dok ne isključim i ponovo uključim mašinu. Treće nekad jednostavno ne primeti PS2 miša. A FSB ne ide preko 142MHz.

2. Našao sam i mogu da nabavim ploče Soltek DRV5 i MSI KT3 Ultra po odličnim cenama. Ima li neko više informacija o ovim pločama?

Od svih tvojih problema mogu da potvrdim samo problem sa prepoznavanjem PS2 misa ali to je zaista vrlo vrlo retko. Ploca radi savrseno stabilno sa klokovanim Duronom @933

Odlicna SDR Ploca !

Ljudi pa to je odlicna ploca,pre svega stabilna ,za OC je takodje fantasticna, npr. kod mene na tom Asus-u XP1700+ radi na 145 FSB cas2,a na cas3 i na 155 ,da imam neki bolji Ram verovatno i vise !

Pozdrav A .

Marel je napisao(la):

Samo uradi flash bios-a na verziju 1009 i "svi" tvoji problemi u vezi ploce bice reseni.
Tacno znam o cemu pises, posto sam kod drugarice imao iste probleme.

Nazad
Vrh Dno