Šta je novo?

Asus A7n8x-x!

BitrAtE

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
1,085
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D @ NZXT Kraken Elite 240 AIO
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE
RAM
32GB (2x16GB) Kingston FURY Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
GIGABYTE RTX 5080 AERO OC SFF
Storage
Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (2TB + 1TB)
Zvuk
Edifier S880DB MKII / Edifier T5 Sub @ AudioQuest DragonFly Black / Asus ROG Delta II Wireless
PSU
NZXT C1200 Gold ATX 3.1
Kućište
GIGABYTE C201 PANORAMIC ICE
Monitor
Asus ROG Swift OLED PG32UCDM
Miš & tastatura
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless Gaming + ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition @ Razer Pro Glide XXL
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
Samsung S25 Ultra
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro, GT4 Silver Elite, GT5...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Interesuje me generalno kakva je ploca?Performanse,overclock,ukupna ocena...

Bilo je price o njoj dosta. Koristi pretragu tj. search.

Moja preporuka. Uradio sam pre par dana komp sa doticnom plocom i odusevila me je. Konacno i Asus da ponudi plocu u datoj cenovnoj kategoriji gde je doskora vladao MSI sa svojim KT3V i KT4V. Definitivno best buy za taj novac.

blue je napisao(la):
Moja preporuka. Uradio sam pre par dana komp sa doticnom plocom i odusevila me je. Konacno i Asus da ponudi plocu u datoj cenovnoj kategoriji gde je doskora vladao MSI sa svojim KT3V i KT4V. Definitivno best buy za taj novac.

Vladao MSI ?? Preporuka za Asus ??
Mora da sam dugo odsustovao, a onda usao na pogresna vrata.
Izvinite. ,)

notax je napisao(la):
...

Vladao MSI ?? Preporuka za Asus ??
Mora da sam dugo odsustovao, a onda usao na pogresna vrata.
Izvinite. ,)

Ne citas pazljivo, rekao je "CENOVNOM rangu"!

Kao sto covek rece - ne citas pazljivo :rtfm: Ne secam se da je Asus ranije imao dobre maticne ploce u tom cenocnom rangu. A posto kod nas svi gledaju da prodju sto jeftinije (barem oni koji nabavljaju prvi put komp i ne razumeju se u njih) bilo mi je bolje da stavljam MSI nego Matsonic, PCChips i sl.

Pa, ja sam i mislio u cenovnoj klasi.
Prva je sa VIA 333/400 chisetom i cenom od oko 65 €
a druga je sa NF2 i cenom od 78-86 €.

Mislis prva je izbacila ploce u sa tim cipovima i tako niskim cenama, ili mislis sada je prva u tim kategorijama sa trenutnom ponudom?

blue je napisao(la):

Na osnovu 1 primerka je poprilicno nesmotreno
praviti uopsten zakljucak.
Najvise problema sa AMD KTxxx plocama sam imao
upravo sa Asusom.

A7V8X-X ima interesantne "bubice".

Sa asusovom karticom 9180se (gf4mx440 8x)
ta ploca nece da se podigne iz prve.
(posle shutdown-a zaglavi se posle ucitavanja biosa)
Tj radi OK ali samo ako je memorija ACE pc2700 setovana
da radi kao pc2100. (sa eagle gf4mx karticom sve radi OK
a sa ncp pc2700 memorijom UVEK zaglavi pri podizanju)

Nije u pitanju samo 1 ploca, probano je na bar 2.
Niti je u pitanju samo 1 asus kartica, probane su bar 3.
(izgleda da ploca kolko tolko trpi 9180 ne SE model)
Dakle restart joj odgovara, ali shutdown ne.

Ploca ima izuzetno spor boot iz prve, win98 se ucitava
"vekovima" :( I naravno bios je okrenut naopacke, ko razume shvatice. I ono cuveno asusovo ulazenje u bios posle svakog
"nestanka" struje.

Sto se mene tice Epox 8K9AI (pogotovu) i Msi kt4v su bolja kupovina u tom cenovnom rangu.

Pozdrav,
Sasha

U pravu si, jedna lasta ne cini prolece. Zato sam i navikao na MSI. Ne istice se preterano ni oclokom, ni nekim inovacijama ali su uvek stabilne ploce.

Probao sam dve masine sa Asus A7n8x-x. Jednu losu stvar koju sam zapazio je jako los rad sa CDROM-om u oba slucala LG. Kada ubacim CD i hocu nesto drugo u medjuvremenu da odradim masina se sva izgubi dok se CD ne ucita i uposte lose radi sa CD-om dok se nesto instalira zaboravi na ostale radnje. Masine nisam koristi ne znam kako pa da ti kazem i ostale mane.....Da napomenem na jednoj od ove dve je 9180se (gf4mx440 8x) i radi normalno koliko sam ja primetio nisam je testirao.Dok mi je drug uzeo MSIKT4V i mogu ti reci da je ploca jako dobra a posebno sto je jeftina(oko 60eura)-kod njega radi kao sat. Moja preporuka MSIKT4V ako biras izmedju ove dve.
Pozdrav

Ja sam sastavio brdo masina sa Asusovim X plocama i ni jedna nikada nije pravila problema.
Sto sa ATI sto sa nVidia karticama.
Vrlo sam zadovoljan, a i kupci sta dobijaju za koje pare.
A ja sto me ne cimaju da im nesto ne radi :)

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Ja sam sastavio brdo masina sa Asusovim X plocama i ni jedna nikada nije pravila problema.
Sto sa ATI sto sa nVidia karticama.
Vrlo sam zadovoljan, a i kupci sta dobijaju za koje pare.
A ja sto me ne cimaju da im nesto ne radi :)

Pozdrav!
I ja isto,nemam uopste problema

Re: Samo da dodam ....

robikica je napisao(la):
...da AsusA2n8x '-x' ne radi u dual modu...tako da onda ne vidim bas neki razlog za uzimanje n2 ploce...

Stvarno je to mnogo bitno...

Ja milim da je ipak u tom cenovnom rangu bolja kupovina MSI k7n2 delta a dobijas i dual memorijski kontroler. Od svih asus ploca koje sam probao u zadnjih nekoliko meseci a namenjene AMD procesorima sve su mi pravile neke probleme (uglavnom sa hardom ili memorijom).

Mislim da MSI ipak pravi daleko kvalitetnije ploce od Asusa

...

I ja mislim da je MSI K7n2 delta bolja, bar od A7n8x -x, samo sto ja imam grdnih problema sa njom, tj. sa memorijama.
Jako probirljiva ploca po tom pitanju, malo malo pa hoce samo sa Kingstonom, eventualno sa TwinOM, a samo jedna mi je proradila sa NCP,
dok sa TWINMOsOM, i ACE nije htela ni boot-uje.
Inace ploca radi skroz OK.

Evo i ja da potvrdim za MSI K7N2___ ploce. Kvalitetne i dobre za cenu po kojoj se prodaju. Ali su zato vrlo izbirljive sto se tice memorije, narocito za dual-channel rad. Samo su kingston DDR400 moduli hteli da rade kako treba (na DDR333) na default naponu. PQI ne radi uopste sa ovom plocom u dvokanalnom modu a nekad nece ni sa samo jednim modulom (Probano sa PQI 128MB DDR266, 256MB DDR333, 256MB DDR266, 256MB DDR400, 512MB DDR333 u svim kombinacijama). ACE ne radi uopste. I jedno iznenadjenje "Twin" memorija radi (ali na DDR266).
Znaci vrlo izbirljiva ploca, definitivno nije za overklokere. A i nije neka usteda, sta ti vredi sto uzmes dobru plocu za male pare ako puknes lovu za memoriju...

Pozdrav...

robikica je napisao(la):
...da AsusA2n8x '-x' ne radi u dual modu...tako da onda ne vidim bas neki razlog za uzimanje n2 ploce...

Ček, ček, kako to nema dual mod a kod mene na testu imala rezultate kako bilo koja druga nForce2 400 ploča? Ako je PC Mark rezultat od 5428 za memoriju loš onda ja stvarno ne znam .....

supernova je napisao(la):
...

Ček, ček, kako to nema dual mod a kod mene na testu imala rezultate kako bilo koja druga nForce2 400 ploča? Ako je PC Mark rezultat od 5428 za memoriju loš onda ja stvarno ne znam .....
A7N8X-X nema dual mod, a A7N8X ima.

Jel neko probao kako MSI k7n2 radi sa Kingston Hiperix pc333 ili pc370 serijom memorija posto mislim da malo apgrejdujem komp pa da se pre toga informisem. Kod mene ploca mnogo bolje radi sa 256MB Kingston VR pc333 nego li sa 2 X 256mb Pc333 v-data)

...

Pa, "NForce 2 400" (npr. A7N8X-X) je single, a "NForce 2 400 Ultra" (npr. ABit NF7, EPoX 8RDA, ASSUS A7N8X) je dual...

delimir je napisao(la):
...
Pa, "NForce 2 400" (npr. A7N8X-X) je single, a "NForce 2 400 Ultra" (npr. ABit NF7, EPoX 8RDA, ASSUS A7N8X) je dual...

Pa objasnite mi onda one rezultate koje sam dobio. Ako nisam bio dovoljno jasan - Sandra 2281/2175, PC Mark memory 5428. Za poređenje - sa identičnim hardverom Epox 8RDA3+: Sandra 2498/2403, PC Mark 5941. E ako je ovo značajna razlika, nek ide sve u .....

...

Pa objasnite mi onda one rezultate koje sam dobio. Ako nisam bio dovoljno jasan - Sandra 2281/2175, PC Mark memory 5428. Za poređenje - sa identičnim hardverom Epox 8RDA3+: Sandra 2498/2403, PC Mark 5941. E ako je ovo značajna razlika, nek ide sve u .....

Ma, NForce sa jednim kanalom, 2 kanala, KT333/400, sve ti je to skoro isto. Loze se ljudi bez potrebe na 1-2% razlika u performansama, kao da se to nesto primecuje u realnom radu. Razlika izmedju SDRAM ploce i DDR je u memorijskom protoku 2-3 puta u testovima, pa se to na ukupne performanse u realnom radu odrazi 3-10%.

...

Vlado, aj ti probaj na svom Epoxu u jednokanalnom modu da izmeris performanse...ako budes ima vise od 100MB razlike....

nesharm je napisao(la):
...
Vlado, aj ti probaj na svom Epoxu u jednokanalnom modu da izmeris performanse...ako budes ima vise od 100MB razlike....

Kvrc, Epox nije moj, a da crevim svoju mašinu ništa mi ne vredi, nemam dva modula.

Bre mazni iz nekog od dva casopisa za koje radis, ko da je to problem :).

nesharm je napisao(la):
Bre mazni iz nekog od dva casopisa za koje radis, ko da je to problem :).

Molim da se obrati pažnja - jednog časopisa, a ne dva. Pažljiviji posmatrači će uočiti da me više nema na spisku saradnika tog drugog.
A i ne bi mi palo na pamet da skidam sve sa svoje mašine ni da mi platiš. Ja otkako sam montirao ovaj 2000+ u januaru ništa nisam dirao, eventualno ponekad dodam neki CD ili PCI karticu za potrebe testa i to je to.

A sta kazete za Gigabyte GA-7NNXP? I da li je ova ploca u tom cenovnom rangu?

Vrh Dno