Šta je novo?

ASUS A7N8X-X problemi i nocne more ];-[ i prockas na 60 °C!!

A-Rage

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2003
Poena
604
UŽAS I HORORRRRR!!!

Sve igre mi s**u! Ili me izbace u winblouzXtraProfit ili se blokiraju ili winblouz i error message... A NAJGORA varijanta je RESETOVANJE posle 15-ak minuta igranja - baš kad se udubim u igru i lepo mi sve krene ovaj se RESETUJE bez ikakvih pitanja...

Posle reseta pogledam temp. u BIOS-u i ona je 60-65 °C !!! U svakom slučaju preko 60 °C - što mi smrdi na ASUSov C.O.P. sh*t od zaštite :cuss:

Inače je procesor u početku 38-45 stepeni kad se ništa ne radi u win****, a kad se nešto malo pokrene (npr. WinAmp5) ode na 50°C i ne spušta se kasnije (preterano ;) ) [info by ASUS Probe & BIOS]

NAJGORE su 3D igre kad se prockas zagreje i sve ode u 3 pi***e materine od vrućine unutar kućišta... Ima gužve i sa kablovima and stuff ali ipak da se toliko zagreje...

Cooler se vrti na bednih 2300 rpm (konst. oko 2163 rpm)

A pi**a neće da se "sruši" kad ga odnesem u servis ali nije ni kod mene hteo kad sam dovuko "servisera", pa neće ništa da mi menja, pošto "sve radi kako treba" :x . Nego je posle njega posle 4-5 sati rada sve počelo (3D igre) da umire :( :( :(

Inače imam:
ASUS A7N8X-X bios rev. 1007
AMD Athlon XP Throubred-A 2100+ 1733MHz sa nekim sh*t coolerom
2*256MB DDR3200 (100% su ispravni, provereno sa MemoTest86 ver.3)
Club3D Radeon9200 128MB 128bit
itd. itd.

PA BUDI PAMETAN!!!

INTERESUJE ME DA LI JE AMD XP2400+ BOX verzija vredna razmatranja?
Pošto mi je bitna stabilnost (do neke mere :) ), pitam VAS da li AMD cooleri hlade kako treba (pa da se može malo i OC-ovati :D )

Uzmi bolji kuler jer ti taj definitivno nista ne valja ili pak nije dobro namesten, a i tih 2300 RPM za taj procesor bas ne zvuci lepo, narocito na losem telu kulera.

Inace C.O.P. oce da omasi i za 15-20 stepeni nadole, tj. ako ga stavis na 70C on ti gasi na 50-55C, valjda zato sto ljudi ne veruju sami svom merenju temperature pa sto vele da se osiguraju jer oni su ipak Assus. :evil:

XP2400 box ti se definitivno isplati ako imas kome da prodas svoj procesor.

Prvo ti proveri koliki su ti naponi.Nisi ni rekao koje ti je napajanje,što je vrlo bitno.Nisi overklokovao?Kakva je situacija sa temperaturom ploče?

Najveći TRIPPP je što nemogu (ili uopšte ni nema??? :rolleyes: ) opcija za C.O.P u BIOS-u. Čak ni ga ne spominju, a ne da se namešta neka temperatura :?

ZATO SAM OCRNIO C.O.P. ! Mislim, ako ga već ubace, a meni ne treba, ajde barem da se isključi negde!!!

Ili sam ja čoban, pošto ne vidim opcije za njega :|

Ma nešto sam čuo za te BOX verzije da im cooleri nisu neki, pa mi trebaju detaljniji informacije o njima...

Naponi su (trenutno):
+12V - 12.544
+5V - 4.75
+3.3V - 3.312
VCore - 1.68

I malo skakuću - mislim, dok sam ovo pisao menjale su se nakoliko desetine volti...
Inače je i kućište i napajanje neki no-noname, najverovatnije su JNC, pošto on proizvodi 75% no-name-ara što se može naći kod nas... OPIS (možda ga prepozna neko): belo kućište, gore mali metalic luk, dole metalik talas, kao win logo, sa dva USB-a
300W :D napajanje - možda promenim celo kućište:
Razmišljam o JNC modelu sa ručkom i sa providnom stranom (with cooler! :p ), mada neznam da li je 350W, što mi je u suštini najbitnije...

Stvarno bi bilo lepo od mene da sam ga klokovao a kukam o temperaturi :D :D :D
Nije klokovan, but i look forward to it :) but only if i normalise this stupid temperature...

Znači kad je prockas na 38°C (jaaaaaako retko) onda je ploča na 30°C.
A inače kad je sve toplo (proc. na 55) onda je i ploča oko 40...

I EVO KAD OTVORIM LEVU STRANU KUĆIŠTE SVE RADI KAKO TREBA !!!
Proc se ne penje iznad 55°C :?

Ista stvar i kod moje koleginice sa xp2400.Da bude najgore ja je ubedih da ne kupi Intel celleron vec ovo kao bolje a ono na svakih sat reset ko antibiotik.Sada vise ne mora ni da igra ni da pusta muziku redovno reset.
Inace kompjuter sklopili eksperti iz SIMM Komp,
ma nisu ga ni ukljucili pre isporuke.
I sada ispade da je celeron mrak za AMD-original kuler , Asus i sve kao firmirano.
Ako procitate post sa prethodne strane videcete da je ovo kod ove ploce redovna pojava ako se upari sa memorijom koju ne trpi ili gurne u pogresan slot,
kod ove ploce memorije se gutaju ne u prvi slot i redom nego u onaj gde nema reseta.
I onda kupi amdu ma Intel je mrak narocito chipset, nema posta da neko kuka na njega.Ipak je 190 eurica povoljno u odnosu na muke sa amdom. type;

Re: ASUS A7N8X-X problemi i nocne more ];-[ i prockas na 60

A-Rage je napisao(la):
AMD Athlon XP Throubred-A 2100+ 1733MHz
mislim da je ovo problem glavni, pa ti A procesori se, koliko se ja secam, greju ko ludi. B je valjda dosta ladan

Re: ASUS A7N8X-X problemi i nocne more ];-[ i prockas na 60

Miroslav je napisao(la):
...

mislim da je ovo problem glavni, pa ti A procesori se, koliko se ja secam, greju ko ludi. B je valjda dosta ladan
Ne bi trebalo da je samo do toga. Kod mene je TBred A XP 2000+ (9*200) sa Spire culerom (ne znam tacnu oznaku, osim da je predvidjen da hladi do 2800+) na 8RDA+ i u najtoplijim danima nije prelazio 55C (sada pored radijatora 50-51C) posle, tako reci, celodnevnog rada.

A-Rage je napisao(la):
Naponi su (trenutno):
+12V - 12.544
+5V - 4.75
+3.3V - 3.312
VCore - 1.68

I malo skakuću - mislim, dok sam ovo pisao menjale su se nakoliko desetine volti...
Inače je i kućište i napajanje neki no-noname, najverovatnije su JNC, pošto on proizvodi 75% no-name-ara što se može naći kod nas... OPIS (možda ga prepozna neko): belo kućište, gore mali metalic luk, dole metalik talas, kao win logo, sa dva USB-a
Razmišljam o JNC modelu sa ručkom i sa providnom stranom (with cooler! :p ), mada neznam da li je 350W, što mi je u suštini najbitnije...

...

To napajanje ako su naponi dobro ocitani je blagi uzas :!:
Inace zbog loseg napajanja i procesor hoce dobro da se greje preko normale. Menjaj za nesto pismeno sto pre.

A sto se tice otvorene stranice... protok vazduha u kucistu ti je isto jako los. Ubaci dva ventilatora (80x80mm), jedan napred-ubacuje, jedan nazad-izbacuje vazduh. Ili drzi stalno otvoreno kuciste ako ti ne predstavlja problem.

A-Rage je napisao(la):
Najveći TRIPPP je što nemogu (ili uopšte ni nema??? :rolleyes: ) opcija za C.O.P u BIOS-u. Čak ni ga ne spominju, a ne da se namešta neka temperatura :?

ZATO SAM OCRNIO C.O.P. ! Mislim, ako ga već ubace, a meni ne treba, ajde barem da se isključi negde!!!

Ili sam ja čoban, pošto ne vidim opcije za njega :|

Ma nešto sam čuo za te BOX verzije da im cooleri nisu neki, pa mi trebaju detaljniji informacije o njima...

Naponi su (trenutno):
+12V - 12.544
+5V - 4.75
+3.3V - 3.312
VCore - 1.68

Stvarno bi bilo lepo od mene da sam ga klokovao a kukam o temperaturi :D :D :D
Nije klokovan, but i look forward to it :) but only if i normalise this stupid temperature...

Znači kad je prockas na 38°C (jaaaaaako retko) onda je ploča na 30°C.
A inače kad je sve toplo (proc. na 55) onda je i ploča oko 40...

Odes lepo i kupis za 200-300 din dodatni ventilator za kuciste, montiras ga pozadi na kuciste da izbacuje vazduh i svi tvoji problemi su reseni.
Ako imas malo vise prakticnog znanja mozes proveriti kako je cooler montiran, da nije slucajno ona zvaka na njemu. Ako jeste, skini je, stavi malo silikonske paste i to ce jos da ti snizi temperaturu.
:wave;

Hvala svima na savetima! cheers

:!: Menjao sam kuler za CoolerMaster - ista brzina ista velichina, a opet temp ne prelazi (ni pod razno!) 52°C !!! :!:

Jos chu da ugradim jedan ventilator pozadi u kuchishte i jedan na radeoncheka pa che biti i klokanja :D :D :D

:!: A planiram da uzmem ABITovu polochu nForce2 400 Ultra (ona standardna), neznam oznaku - jel dobra kao shto svi hvale??? :?:

Vrh Dno