Šta je novo?

asus a7n8x-e deluxe , pomoc

avox

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2005
Poena
304
Kupio sam pre nedelju dana gore pomenutu plocu, koja je bazirana na nforce 2 chipsetu.Posto imam Bartona 2600+, ovo je bila jedina pristojnija ploca koju sam nasao.Problem je nastao kad sam sve povezao, instalirao windows i video da mi filmovi i igrice seckaju.
Imam connect 3d ati radeon 9550 series.Npr. sa starom plocom mi je NFS most wanted radio ok (uz mali overclock) dok sa novom plocom i istim drajverima secka u odredjenim vremenski intervalima.Reinstalirao sam win nekoliko puta, probao razlicite verzije drajvera i sa graficku i za plovu i ista stvar se desava.
A da zaboravio sam da kazem da mi i u winu dok pomeram prozore po ekranu npr my computer prozor zecka i kasni.To sa starom maticnom se nikad nije desavalo.
Imate li neku ideju sta da radim.Ploca je nova, kupljena u HGspot-u.

Poslednja izmena:
Prvo instaliras DirectX 9, pa drajvere za plocu (5.10 sa nvidijinog sajta), pa drajvere za graficku. Probaj da iskljucis Fast Writes iz bios-a. Za frekvenciju AGP magistrale stavi 66 MHz.

Reinstalirao sam ceo win, uradio tacno kako si mi rekao ali nisam dobio zadovoljavajuc rezultat :-(
Instalirao sam najnovije drajvere i za plocu i za graficku ali nista.
Hvala na brzom odgovoru.

Koja je stara mainboard? Instalirao si .NET Framework? Aktuelna verzija je 2.0.

Probaj neku drugu Radeon karticu. Ako se isto ponasa reklamiraj plocu.
Inace, ovaj zadnji NFS hoce povremeno da koci. Kada se to desi pauziraj igru na Escape, idi u Windows pa se vrati u igru.

Koji si Win stavio? Sa SP1 ili SP2?

Pogledaj koje drajvere si instalirao za maticnu. Svi drajveri preko verzije 5.10 nisu namenjeni za nForce2, tako da nemaju neke komponente u sebi - nece ti se instalirati drajveri za GART, memoriski kontroler i jos sto sta.

Instalirao sam Windows sa SP2 .net je 2.0 drajveri za plocu su 5.10 a za graficku
Catalyst 5.12 Stara ploca je bila epox 8k9a, ona je bila strasno nestabilna i zamenio sam je zato sto mi je sistem stalno padao.Nisam probao sa drugim radeonom posto nemam od koga da uzmem.

Koje si nForce drivers prvobitno instalirao? One koje dobijaš uz mainboard? Instaliraj starije driver-e za chipset i GPU.
Ukoliko ne bude pozitivnog rezultata, reklamiraj, ali što ranije, zbog predstojećih praznika, čisto da ne ostaneš bez glavne komponente...

Poslednja izmena:
Opet sam reinstalirao windows, instalirao drajvere koje sam dobio uz plocu i graficku, ali nema promene.Pocinjam da ludim.

Kada je čista instalacija, bez patches i drivers, ima li problema sa windblows-ima, u smislu u kom si naveo (secka i kasni)?

Ima tad bas secka, posto windows nema drajvere sa graficku.Sad sam instalirao windows xp sa sp1 i drajvere koje sam dobio u komponente.Nema nikakvih promena.Cak san u bios podesavanja vratio na default. :wall:

Poslednja izmena:
avox je napisao(la):
Stara ploca je bila epox 8k9a, ona je bila strasno nestabilna i zamenio sam je zato sto mi je sistem stalno padao.

Sasvim je moguće da problem nije bio do nje... :S:

Jeste, posto sam sa njom imao iste probleme i kad sam koristio GF2 grafiku.Promenio sam i graficku i memoriju ali je windows stalno padao_Ovaj problem je totalno drugaciji.

Sad sam stavio staru graficku GeForece 2 i desava se isti proble.Moracu da odem do HGspota i da reklamiram.Hvala na odgovorima.

To sa NFS-om je uobicajen problem, stavi neki od Catalysta-a do 5.6 i prestace.

Proveri sa nTune-om da li je sistem instaliran i podesen po "preporuci" (gart i agp pre svega). Ako imas PS/2 mis, probaj s nekim na USB.

instalirao catalyt 4.12 ali bez promene.Vec imam USB mis.A sto se tice ntuna, radio sam test u toku kog mi se kompijuter milion tuta restartovao.Posle sad vremena mi se monitoru ugasio i nije mogao da se upali.Nisam mogao da vidim rezultate testa.

Nazad
Vrh Dno