Šta je novo?

Asus A7N8X/DL + Barton 2500+ Box

Popokatepetl

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2002
Poena
604
ASUS A7N8X/DL AMD NForce2-ST DDR 8X Snd. SATA FW
CPU AMD Athlon XP 2500 Box, Barton Core, FSB 333, Socket A
2 x Kingston - VR 256MB DDR PC400 CL3 (3-3-3)

Imam ovu ponudu, tu u komsiliku ;) pa sta mislite o tome. Da mi neko malo pojasni. Ili neka druga memorija mozda? Na koliko bi se moglo max overclock-ovati a da sistem bude i dalje stabilan.
Hvalaaa.

Kad vec razmisljas o OC-u, onda razmisljaj na pravi nacin tj. uzmes proverenu plocu za taj posao (NF7-(S), 8RDA(+)), memoriju za taj posao corsair, hyperX i Bartona 2500. Bez vrhunskih komponenti nema ni velikih dometa. Ako nisi spreman da izracis puno para onda bolje razmisli o polovnim kombinacijama tipa KX7 + T'Bred koje nisu za pocenjivanje sto se tice performansi a pritom znacajno manje kostaju!

On nije rekao da zeli da prestigne Kokosa u OCu :) On je samo pitao koliki je terorijski (i prakticni) u OC-u kada su u pitanju komponente koje je on naveo...

Da i to sam uocio, nego, reko da coveku skrenem paznju da je to 9-ti krug pakla, kad se jednom krene stopama "koliko bi ovo moglo da razvije"...odatle nema nazad O:) :)

Popokatepetl je napisao(la):

Ploca je preskupa.
Procesor je OK.
Memorija je njesra, bolje uzmi TwinMOS PC400, manje kosta, daje bolje performanse, radi na svakoj ploci i dosta trpi.

@BokiPK

Na koji TwinMOS mislish. Ja imam ovaj sa TwinMOS chipovima, al' nisu bash za neki oc'!

@Popokatepetl

Jel' ti stvarno treba SATA i FireWire? Koliko koshta ta ploca? Imash EPoX 8RDA za 78€ bez ove shminke, a za razliku vec mozesh kupiti neku brzu memoriju.

Radi se zapravo o tome da zivim u malom mjestu, a ovo mi je "na dohvat" ruke. Posto ne mogu ici po principu kupi sta hoces pa sklopi sam, vec uzmi sta se nudi i nosi kuci :mrgreen: moram pristati na neke kompromise :(
Zato sam htjela cuti jos neki savjet. Izgleda da ipak nije isplativo. Moracu negdje drugdje potraziti.
Hvala vam.
Za OC kUdtiHaEX je u pravu. Samo me je zanimalo moze li i kako, no nije neophodno.

Ploca je inace 120 €. Ne znam, ja mijenjam kompjutere svake 4 godine otprilike :rolleyes: , pa koja je vjerovatnoca da ce mi nesto od toga zatrebati u predstojecem periodu?

BokiPK je napisao(la):
...

Ploca je preskupa.
Procesor je OK.
Memorija je njesra, bolje uzmi TwinMOS PC400, manje kosta, daje bolje performanse, radi na svakoj ploci i dosta trpi.
Bas sam juce uzeo tu TwinMos PC400 CL 2,5(to ni neznam sta znaci?!?),pa cekam utorak da i stigne barton da sve ustekam.Kakva je ta mem. nije Kingston ali kakva je?

@rasta

2,5cl > search je prava stvar :)

Zavisi koji si cipovi na njoj, gde si je inace kupio? Kod mene nece ni preko 210, pa moram da je teram asinhrono. Inace radi na 5-2-3-2cl.

@Popokatepetl

Pa, zavisi samo od tipa primene. Ako sluzi samo za igranje onda ces za koji(~6) mesec trebati da kupish npr. bolju graficku (Osim ako vec imas neku "killer" karticu), a za surf, i M$ Word moze da ti posluzi i vise od 4 godine.

A gde je taj "komshiluk", ako nije tajna?

TwinMos sa MTec cipovima se pokazala jako dobrom. Na 166fsb trpi najostrija setovanja, na 200+ moraju malo da se olabave, ali to je normalno. Generalno dosta kvalitetna memorija, radi na svim plocama i chipsetovima. Onaj TwinMOS sa TM cipovima jos nisam maltretirao.
Na KingstonVR se trpaju svakakvi (ekonomski) cipovi, plati se ime, a ostalo nije bas nista posebno. HyperX je druga prica ali i druga CENA!

Uz 2500+ box ide jako slab cooler - moraces da se "otvoris" za nesto bolje (recimo TT7+)...
Zaobidji VR PC400 CL3 - bolje uzmi (ako treba i manje) kvalitetnije memorije...

lephafta je napisao(la):
A gde je taj "komshiluk", ako nije tajna?

Nije tajna, u Gornjem Milanovcu. Zapravo ponuda im je dosta bogatija sudeci bar po sajtu (cega sve tamo nema), a ove sam komponente izabrala onako po preporuci iz casopisa raznoraznih. Recimo Svet Kompjutera je nesto nahvalio tu memoriju (znam da je value klasa) zestoko :). Oni nemaju nikako Epox ploce, a ni onu Abitovu integrisanu (mislim i na grafiku i na zvuk). Vidim da ste to hvalili po forumu. Ne igram se na kompu, pa mi to nije bitno nimalo. Bitnije mi je da sistem bude stabilan i da se moze prosirivati kojecim sto eventualno bude u buducnosti pristizalo i od hardware i od software.

...
Bitnije mi je da sistem bude stabilan i da se moze prosirivati kojecim sto eventualno bude u buducnosti pristizalo i od hardware i od software.

Pa cemu onda OC. Za sve aplikacije je ovo odlicna kombinacija, posto nema igara.
U skoroj buducnosti stize Athlon64 pa ce Svet kompjutera i to da nahvali..., a ti neces moci to da ubacis, tako da doobro razmisli sta ti treba.

BokiPK je napisao(la):
TwinMos sa MTec cipovima se pokazala jako dobrom. Na 166fsb trpi najostrija setovanja, na 200+ moraju malo da se olabave, ali to je normalno. Generalno dosta kvalitetna memorija, radi na svim plocama i chipsetovima. Onaj TwinMOS sa TM cipovima jos nisam maltretirao.
Na KingstonVR se trpaju svakakvi (ekonomski) cipovi, plati se ime, a ostalo nije bas nista posebno. HyperX je druga prica ali i druga CENA!
Ja sam nagazio HyperX 333 koji nije hteo na najostrijim setovanjima na 200, kao neke ranije serije, mada trpi na labavijim setovanjima i 225 Mhz FSB.
Ipak kada se pogleda prethodna serija HyperX 333 i ova zadnja koja je stigla, primecuje se da su plocice razlicite, sto se vidi ispod hladnjaka. To navodi na zakljucak da Kingston i sa HyperX memorijama ume ponekada da mulja. Ipak, HyperX 400 ili 434 ili nedaj boze 500 rade sigurno na najostrijim setovanjima na 200.

drfedja je napisao(la):
...
Ja sam nagazio HyperX 333 koji nije hteo na najostrijim setovanjima na 200, kao neke ranije serije, mada trpi na labavijim setovanjima i 225 Mhz FSB...

Pa dobro, to je deklarisanih 333.
Uzgred, mnogi ljudi neznaju da postoje DVE verzije HyperX-a. Sve su CL2, ALI...! Jedna serija je 2-3-3-6, a druga je 2-2-2-5! Druga koshta dosta vise! Pogodite koje su uglavnom dolazile kod nas :p

drfedja je napisao(la):
...
HyperX 400 ili 434 ili nedaj boze 500 rade sigurno na najostrijim setovanjima na 200.

A shto "nedaj boze" ? :D

Nazad
Vrh Dno