Šta je novo?

Asus A7n8x Deluxe/gold

Niksa

Čuven
Učlanjen(a)
26.08.2002
Poena
619
Kupio sam ASUS A7N8X DELUXE/GOLD i iznenadio se kad je ploca za vreme butovanja propricala.

Interesuja da li svaka ASUS A7N8X DELUXE prica ili je to zbog GOLD oznake. Inace imam i nju i Epox 8RDA+ i razmisljam koju da zadrzim (Asus ima Sata i cini mi se da lepse boji zvuk).

Niksa

Imao sam i ja DeLuxe ali nije bila Gold, pa je pricala :)

Imas u BIOS-u opciju to da iskljucis, ali sam zaboravio kako se zove... Sto se tice izbora (8RDA/ASUS), ako ti ne treba SATA zadrzi EPoX-a, u suprotnom ostavi ASUS-a, posto je ploca iz "vise klase", tj. kosta skoro duplo vise...

Pomenuta opcija se nalazi u okviru Advanced (Bios Features) a naziva se Speech POST Reporter, inace je skrivena u dnu pa treba odskrolovati na dole da bi se doslo do nje.
Btw, imam a7n8x-e deluxe i odma sam ovo iskljucio, meni je vrlo nervirajuce. Moja ploca (izgleda da je to karakteristicno za vecinu asusovih) inace overvoltuje procesor za skoro citavih 0.05V (sto dovodi do pojacanog zagrevanja) pa ispada da sam na bivsoj MSI kt4v sa manje buke mogao da overklokujem tbA 2000+, nego na ovoj asusovoj, koja bi pored dodatnih opcija koje poseduje, kao trebala da bude zgodna za overclock.
Doduse, ovo sam vec opisao u jednom skorasnjem tridu. Sad, sto se zvuka tice, nisam siguran za a7n8x. al` a7n8x-e ima soundstorm (hardverski zvuk), neki smatraju da je prilicno dobar pa je to moguci razlog.

Sto da gasim sad !!! Sad mi je je bas interesantno sto prica i dobro je da " tripujem komsije :) " a i epox i asus imaju sounstorm. Epox jaci izlaz, a asus lepse obojen bas - onaj lep mekan.

A sto se tice napona na asusu imama barton 2500+ @ 3200+ (fsb200) i u biosu sam stavio na 1.65V a monitori prijavljuju 1.7V, a na Epoxu imam 2000+ i radi na 2600+ 1.5V (fsb166) i mizerno se greje, radi i na FSB200 ali moram da oborim umnozak za 0.5 inace je fabricki otkljucan, sto zbog napona sto zbog manjeg jezgra.

niksa

Ploca je odlicna, pogotovo sam zadovoljan sa zvukom a taj Speech POST Reporter sam iskljucio jer me smara. Sve klokove postizem sa def. naponima i ne greje se nesto preterano, sad je oko 40 stepeni a full-u ide do 45-46 sto je OK

jeste da je asus dobar ali imam na Epoxu AthlonXP 2000+ radi kao 2600+ na 1.5V i posle FarCry-a ima 41 stepen ColerMaster X Dream + sekao sam i kuciste i napajanje (dva fana , dodao sam jedan) radi max protoka vazduha znaci 4 osmice (2 na napajanju, 2 na kucistu) u redu na 6V. A na Asusu i Bartonu 2500+ u skoro idle pod Win mada je losije kuciste temp oko 38-39 C. Nisam Asusa detaljno ispitao jer sam ga skoro dobio.

Da zaboravio sam Asus je V2.0.

Poz, Niksa

Temperatura procesora zavisi od spoljasnje temperature, ja sam ti procitao temperature porcesora pre neki dan kada je bilo vishe od 30 stepeni napolju, danas kad je temperatura napolju oko 7 stepeni procesor je na 31 stepeni a posle hl2 i nfsu2 je 35 stepeni

Epox ima smanjivanje napona sto je sto se tice temp. extra stvar (ako moze procesor na manji napon), ali pitanje je koliko je to vazno ili mi preterujemo sa temp ispod 50C na cpu kad je on konstruisan za te temp.

poz Niksa

Od kada se 8rda+ ploca pojavila svi je hvale, ja sam imao dve i obe su mi bapnule. Sad bas imam nekog Asusa, sad i nikad vise. :crash:

Pa Asus je krsh, sem ovog deluxa nikad ne bih uzeo neki A7nx-x, pre bi uzeo nekog Abita Nf7 koji je jeftiniji i mnogo bolji

Vrh Dno