Šta je novo?

Asus A7N266-VM SE?

Vuk

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.02.2002
Poena
720
Da li neko ima iskustva sa pomenutom plocom? Konkretno, da li bi sa tom plocom i nekim XP1800-2000+ mogla da se sastavi neka home-office konfiguracija na kojoj je nesto moguce i odigrati, sa obzirom da integrisani Gf2MX ima vise potencijala od ostalih integrisanih resenja?

Bolje uzmi neku nForce2 IGp plocu, cini mi se da sam video 1-no kanalnog Solteka za 7x€!
Neka bude i 30€ vise ali imas bolju graficku (GF4 MX bi platio tih 30€), imas 5 PCI slotova, bolji zvuk, USB 2.0... ;)

Ploca koju sam naveo kosta oko 55€, a posto mi treba neka integrisana varijanta za office, internet i, ponekad, neku manje zahtevnu igru mislio sam da je u tom cenovnom rangu to najbolje resenje. Noviji modeli integrisanih ploca koji imaju slicnu cenu imaju dosta losiju grafiku, a sa druge strane neka skuplja ploca mi se ne uklapa u budzet.

KM400 cipset mi se cini jednako dobar.
S3 UltraChrome radi super, bolje od GF2MX-a.
A imas i AGP slot.
KT400, je konacno bolji od nForce-a 1. DDR400, podrska za FSB166MHz procesore itd.

Pozdrav!

Ne znam sta znaci ono SE u nazivu ploce (mogu da predpostavim) ali takva ploca bez SE je odlicna za to zasta ti treba i verovatno je najbolji izbor.Inace ima AGP i 2 PCI slota.

Ploca je sasvim OK za navedene primene.
Oznala SE znaci da nema header za 2. COM port, dodatni USB header i dodatni digital audio-out.
Inace ima tri (ne dva) PCI slota i, naravno, AGP.
Zvuk je vrlo solidan...
Pitanje je da li ce biti jos nekih isporuka - iskoristi priliku ;)

Pre neki dan pozove me komsija, kao kupio racunar pa da klincu instaliram neke igrice. Pogledan konfiguraciju kad tamo upravo A7N266-VM, 2000+, 128MB RAM-a i neki xxxx modem. OS je XPpro. Prvo sto sam primetio je da se prozori vrlo sporo otvaraju, pa na nekima ostaje trag ukljcenih komandnih dugmadi zamznut, kad premestam prozor po ekranu iza njega ostaje trag i sve u tom smislu. Neke starije, ne toliko zahtevne igrice (koje rade kod mene na PIIc366MHz i 8MB VRAM-a) nece da se pokrenu ?!? Sudeci po onih 32MB video memorije to ne bi smelo da se desava. Probao sam da smanjim rezoluciju ali se isto desava. Ako neko zna o cemu se radi neka mi pomogne.

XP pro i 128Mb RAM-a, od kojeg je jos oduzeto 32Mb za integrisanu graficku karticu je stvarno malo. Minimum je 256Mb i to kod mene sasvim lepo radi, nema tih pojava sa sporim otvaranjem prozora i slicno. A sto se tice tih starijih igara, proveri da li uopste rade na XP-u.

Pozdrav

Sasa je napisao(la):
A imas i AGP slot.
KT400, je konacno bolji od nForce-a 1. DDR400, podrska za FSB166MHz procesore itd.

O tome koliko je S3 Ultra Chrome "bolji" od GF2MX mozete procitati na:

http://www.ttf.co.yu/forums/viewtopic.php?t=222

Sasa je napisao(la):
A imas i AGP slot.

Pozdrav!

Radi lepo ali nije bolji on VM ploca. S3 se u testovima pokazao losiji od Nvidije. I VM ima AGP slot!
U 3D Marku daje par stotina poena manje!
Pozdrav

Najpre da se zahvalim Vuk-u na odgovoru!
A sada komentar: Da li je moguce da totalni laik dodje u radnju i kaze da kupuje komp. klincu od 10-ak godina i oni mu uvale ovu plocu, sa integrisanom grafikom, premalo memorije i kao sto ti kazes XP na 128MB RAM-a? Zar to nije bezobrazno? Pa valjda ti ljudi koji sastavljaju takve konfiguracije znaju da XP ne moze na 128MB RAM-a :cuss: Btw, kako ce klinac pokrenuti bilo koju osrednju igricu na takvoj konfiguraciji?
PS. Saznacu o kojoj se firmi radi pa cu da na forumu da ih "nahvalim " O:)

SNowMan je napisao(la):
Najpre da se zahvalim Vuk-u na odgovoru!
A sada komentar: Da li je moguce da totalni laik dodje u radnju i kaze da kupuje komp. klincu od 10-ak godina i oni mu uvale ovu plocu, sa integrisanom grafikom, premalo memorije i kao sto ti kazes XP na 128MB RAM-a? Zar to nije bezobrazno? Pa valjda ti ljudi koji sastavljaju takve konfiguracije znaju da XP ne moze na 128MB RAM-a :cuss: Btw, kako ce klinac pokrenuti bilo koju osrednju igricu na takvoj konfiguraciji?
PS. Saznacu o kojoj se firmi radi pa cu da na forumu da ih "nahvalim " O:)

Da, taj "totalni laik" dodje i kaze " 'ocu pentijum chetvorku za 215 evra-vid'o sam u oglasima da ima". Sta da mu rade-sta trazi to i dobije :rolleyes:

Nazad
Vrh Dno