Šta je novo?

ASUS A52JR-SX269

robertz

Slavan
Učlanjen(a)
27.05.2006
Poena
309
Dakle pre 2 nedelje postadoh ponosni vlasnik ovog modela čija se reklama vrti na forumu :)
Od prvog dana javio se problem sa grafičkom kartom HD 5470 1GB dd3.
Naime od samog starta sam dobio sledeću poruku: " Display driver stopped responding and has recovered. Display driver ATI Radeon Family stopped responding and has successfully recovered". Dakle ekran se zamršne na minut i mogu pomerati samo miša. U početku vrlo retko ali sada je problem sve češći. Krenuo da koristim google i video da puno ljudi koji imaju HP ili Dell sa istom grafičkom imaju iste probleme, dakle nije samo Asus !!
Da li neko ima pomenuti model i istih problema ?? Nisam siguran da je ovo dobar razlog za reklamaciju, a čak i da jeste laptop mi je potreban u svakodnevnom radu.
Problem sam trenutno rešio tako što sam isključio Aero prikaz (koristim Win 7).

Taj model dolazi bez instaliranog OS-a, pa zato nasumice pogadjam da si instalirao neku od svojih legalno kupljenih MS prozora :)

Koji Windows, i koje drajvere si podigao?

Meni zvuči baš kao neki Driver bug.

za dve nedelje probao sam sve verzije win7 (x64, Windows 7 Ultimate 32, Windows 7 Professional x86, Windows 7 Home Premium x86). Na svim verzijama se javlja isti problem.
Iako je praksa da se uz laptopove koji nemaju OS ne isporucuju diskovi s drajverima, ovaj laptop ih ima sa svim pratecim softverom. Na disku je bila verzija drajvera 8.683.0.0 koju sam promenio verzijom 8.692.1-100122a. Problem i dalje postoji, čak sam u medjuvremenu uradeo i update biosa na verziju 214 :)

z
Iako je praksa da se uz laptopove koji nemaju OS ne isporucuju diskovi s drajverima,

Pošto se ovo u zadnje vreme čini mi se drugi ili treći put pominje možeš li da ostaviš link ka pojašnjenju ili nekoj informaciji od kad je ta praksa

Na disku je bila verzija drajvera 8.683.0.0 koju sam promenio verzijom 8.692.1-100122a. Problem i dalje postoji, čak sam u medjuvremenu uradeo i update biosa na verziju 214 :)

Dakle ti si probao i sa originalnim drajverima i sa ti novijim i situacija je identična?

Onda je rešenje:

http://asusn71.blogspot.com/p/servis.html

Dakle ti si probao i sa originalnim drajverima i sa ti novijim i situacija je identična?
Onda je rešenje:
http://asusn71.blogspot.com/p/servis.html
Da je sve bilo OK s originalnim drajverima, nebih tražio noviju verziju :)
Za tebe je možda rešenje zapakovati laptop i čekati 2 dana da ga neko pokupi iz Servisa.
Na žalost ja živim od toga i priroda mog posla zahteva mobilnost i korišćenje računara.
Eventualno ako bih dobio zamenski....
Generalno mogu živeti bez aero prikaza, ali hej kada kupiš nov proizvod očekuješ od njega da sve radi
kako treba.
Otvorio sam novu temu jer sam ubedjen da postoje još ovakvih slučajeva i da će neko naći najbezbolnije rešenje.
Pozdrav !!

Hmmm, vidim da masa ljudi na netu ima sličan problem. Jesi li probao ovo, vidim da je većini to bilo rešenje:

Open CCC and switch to ATI Overdrive
Unlock and enable Overdrive
Go to Options/Profiles/Profile Manager and create a new profile called, let's say, STABLE.
Save the new profile. But DO NOT ACTIVATE the profile.
Now go to C:\Users\{YourUserName}\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles folder ( I assume C: is your system drive )
Note: You should have " show hidden files " turned on to see the folder.
Open the .xml file named STABLE with notepad.
Change the values of the idle Core clock and Memory clock speeds below

Feature name="CoreClockTarget_0"
Property name="Want_0" value="40000" note: previous value should be "15700"

Feature name="MemoryClockTarget_0"
Property name="Want_0" value="90000" note: previous value should be "30000"
Save the file and close it.
Go back to CCC and activate the profile. This will make the card idle at 400 MHz core clock and 900 MHz memory clock.

The speed change is immediate. You can see the speeds onder CCC Overdrive section.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/276896-15-radeon-5750-display-driver-stopped-responding

@robertz

Tvoj računar a samim tim i tvoja odluka. Ponudio sma ti informaciju o ovlašćenom servisu. Ako ti se nesviđa ok

Samo mi nije jasno o kakvom poslu pričaš i o kakvoj mobilnosti pričaš kad ti se računar zamrzava. Onda taj posao zbog toga očito trpi ili se manje kvalitetno nego inače radi. A pošto imaš novca i u roku od nedelju dana kupiš 4 OS čija je zbirna cena veća od cene hardvera onda je možda bolje rešenje da si kupio nov računar.

Jer siguran sam da za taj mobilni posao nekoristiš nelegalne operativne sisteme i to ne jedan nego 4

@Kritika
Jesi ti ovde došao da se raspravljaš, spamuješ temu ili da pomogneš u rešavanju problema ?
Laptop se više ne zamršava jer sam isključio Aero prikaz tako da s njim mogu komotno da radim, to sam već rekao i na početku. Došao sam na forum i postavio pitanje da li je još neko iskusio ovakav problem i kako ga je rešio. A to da li sam kupio 4 licence i koliko sam para potrošio zaista nije tvoja stvar o kojoj bi trebao da brineš.

@Kritika
Jesi ti ovde došao da se raspravljaš, spamuješ temu ili da pomogneš u rešavanju problema ?
Laptop se više ne zamršava jer sam isključio Aero prikaz tako da s njim mogu komotno da radim, to sam već rekao i na početku. Došao sam na forum i postavio pitanje da li je još neko iskusio ovakav problem i kako ga je rešio. A to da li sam kupio 4 licence i koliko sam para potrošio zaista nije tvoja stvar o kojoj bi trebao da brineš.

PS. a pošto primećujem da potenciraš na legalnosti softvera da dodam i to da se ljubazni prodavac ponudio da mi pre isporuke laptopa instaliraju i OS po sopstvenoj želji te da instalacija istog ne košta ništa :)
Baš sam se razmišljao da li im se isplati da mi instaliraju originalan OS bez ikakve nadoknade ali očigledno da imaju veliku maržu.
Pozdrav !

Poslednja izmena:
Na koji nacin mogu da iskljucim touchpad na laptopu? Asus SX model je u pitanju

Jesi li isprobao ovo sto je preporucio alekssBGD? Je li to resilo problem?
Dakle ništa nije rešilo problem. Instalacije svih mogućih drajvera starih i novih, problem i dalje postoji. Da napomenem da sam u medjuvremenu ustanovio i problem prilikom pustanja bilo kog avi fajla. Dakle pitanje koliko se čeka na popravku laptopa od dana kada ga radnici asusa preuzmu na servis ??

Prvi utisak s novim drajverima je malo pozitivniji. Kada se uključi aero prikaz i dalje zakucava. Medjutim, bez njega igra koja koju pre nisam mogao da pustim radi normalno (probao 10tak min), takodje i puštanje video fajlova nije prouzrokovalo " zakucavanje " sistema. Probaću danas sa svežom instalacijom windows 7 x64, s obzirom da sam koristio x86 te sam našao neke v.8.841 drajvere za njega.
Pozdrav !!

tmpe0b2.jpg

tmpe0f2.jpg

Evo par slika da procenite da li je ovo normalno. Deluje kao da se ventilator gotovo i ne pali prilikom rada. Aktivnim guglanjem došao sam do zaključka da se radi o TDR erroru ( Timeout Detection and Recovery of GPUs ), za koju nema 100% sigurnog leka već se rešenja razlikuju od konfiguracije do konfiguracije.
Dakle i posle mesec dana rešenje nisam našao, pa ću sačekati još malo da sakupim kintu za drugi laptop, a ovo će ići u servis pa na prodaju

:mad: :mad: :mad:

ja imam asus a52jr-sx268 i mislim da imam problem,kad radi na punjacu i puni bateriju temperatura ide do 55C dok na bateriji ne prelazi nikad 50C (procesor), dok graficka nikad nije ispod 50C (50-51C,dok radi google chrome) bilo da je na punjacu ili bateriji,da li je to problem?

Nazad
Vrh Dno