Šta je novo?

ASUS 9550GE problem!

• Začetnik teme Začetnik teme ivica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ivica

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2002
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core Ultra 5 245K cooled with BeQuiet! Dark Rock 5
Matična ploča
Gigabyte Z890 Eagle
RAM
2x32GB Kingston Fury 6000Mhz@CL36
GPU
Gigabyte RTX 4060 Windforce 8GB OC
Storage
Kingston NV3 2TB + HDDs
Zvuk
onboard
PSU
BeQuiet! Pure Power 12 1000W
Kućište
Cooler Master 690 II Advanced.+ 5,25" 4x USB3.0 front panel
Monitor
Dell U2312HM
Miš & tastatura
Logitech K330, M705
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kartica je radila normalo...a onda je komp ugashen i nije paljen jedno 3 nedelje..

Kad je chovek hteo ha upali mashinu...chim je ushao u Windows Xp karta se jednostavno ugasi...crn ekran..i led na monitoru trperi.

Malo smo chachkali i ustanovili smo kad god su instalirani bilo koji Catalysti kartica uvek isto uradi..ugasi sliku i bude crn ekran ali tek poshto se udje u Windows Xp

Kad se deintaliraju drajveri...bude sve ok..pa chak i sa nekim microsoftovim hoce da radi i tera rezoluciju..

Preinstaliran je WinXp i opet isto...posle instalacije cat6.3 i ccc-a crn ekran..

Za vreme od te tri nedelje..bila je oluja neka pa bojim se da je neshto preko modema ili mreze oshtetilo grafiku...npr. preko tv-outa ili slichno.

Josh uvek nije probana na drugoj mashini a plocha na kokoj se ovako ponasha je ASUS P4PE-X/SE(i845pe)

Inache kartica je josh uvek u garanciji...

A što tako novi drajveri, probaj nešto tipa 4.8 ili 4.12 i probaj Omegine bez CC-a. Može i SoftMod ali samo da su drajveri, o5 bez CC-a.

Ma probani su i oni 5.10 i 5.13 i ja mislim oni shto dodjoshe uz karticu al ne vredi..sa ccc-om ili bez...isto..Znachi i bez cp i ccc-a ..samo driver i opet zakuca..

Chini mi se da grafika oce da se zatripuje...Hoce da se ponasha kao da je ukljuchen tv-out (kad se pali) a on nije..(znash kad onako suzi na monitoru sliku po visini a kad udje u win xp normalno rashiri.

Poiskljuchivao sam neke ati servise i sve shto ima veze sa atijem u msconfig i onda kao prodje...ali neshto mi tu smrdi.
Kao kad podigne neki od ATI servisa...ili onih ATi zezancija...da se zapuca.

Znachi grafika je trip...ili riknula ona ili neshto na plochi...ne vidim trece.

Kazem..ne vidim razlog zashto ne bi radilo sa nechim s chim je radilo pre.

Poslednja izmena:
Pa šta može da joj bude ako neće da prihvati veću rezoluciju? DAC ili nešto ne valja sa VPU-om ili nešto ne valja na relaciji VPU - AGP. Vadio si je i vraćao ponovo u AGP?

Vadjeno i vracano...

Ma interesanto shto ona hoce da prihvati veliku rezoluciju..ali sa majkrosoftovim driverom...verovatno on ne uspeva da chache grafiku gde ova ne valja...vetovatno neshto od ovoga sho si rekao...plus deo chipa ili sl. za tv-out...mislim lupam sad.

Nije ni bitno shta je..nego da se precizno ustanovi pa ako je ona vala nek ide na reklamaciju.

Poslednja izmena:
Graficka je riknula sto posto.Imao sam identican problem komp. nije ukljucivan nekoliko dana zbog krecenja i posle toga radi samo sa drajverima koji idu uz XP i to u rezoluciji 800X600 i slika je nekako zamrljana.Nema joj pomoci.

Ako te ne mrzi probaj da preinstaliras sistem pa ako i posle toga nece zna joj se u male oglase (ovo na kraju je sala)

zaxxon je napisao(la):
Ako te ne mrzi probaj da preinstaliras sistem...
Obrati pažnju na #1 post. 😉

ivica je napisao(la):
Ma interesanto shto ona hoce da prihvati veliku rezoluciju..ali sa majkrosoftovim driverom...
Ali onda secka pri skrolovanju gore-dole npr? Ako je tako znači radi u SW modu, a neće u HW (sa ATI drajverima[drajveri za to isluže - da upotrebe HW na pravi nači...]), znači VPU je problem 100%.
Pravac reklamacija. :d

Pardon samo sam preleteo na brzinu nisam video da su probali sa reinstalacijom...

Poslednja izmena:
Probano na drugoj mashini i nishta...isto se deshava..
Probani i 4.8 driveri i 5.2 bez ccc-a ..ma ne vredi..

Sada mashina radi bez drivera..znachi u device manageru pishe video controler...a drajvere nisam instalirao naravno..

Ovako ce do ponedeljka..dok poshalje neke vazne mailove..chovek a u ponedeljak mi je donosi da je nosim ja na reklamaciju...poshto se on vraca u kasarnu..

Valjda nece da mi prave problem poshto je garancija 3 god.

Nazad
Vrh Dno