Šta je novo?

Asus 8800gts problem

danijell

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2007
Poena
345
Graficka asus 8800gts 320Mb, pocela da izbacuje "kvacice" (iskrivljena slova). Nisam pokretao nista 3d, bio konektovan na net. Restartujem komp. i pocnu da se pojavljuju "hijeroglifi". Stigne do ucitavanja win-a i tu zakuca. Prvo sto mi je palo na pamet da pogledam da se nije pregrejala, pipnem je i nije nesto posebno vrela, ispod 70c (znam jer pratim temperaturu iz everesta, pa sam stekao neki osecaj :). Restartujem ga i ona najnormalnije proradi. To mi se desavalo nekoliko puta,i uvek posle restarta radi normalno. Sto se igri tice, sve radi najnormalnije. Jedno vreme sam je drzao na 640/1000Mhz, naravno uz pojacan fan. nikad nije presla 80C u igeama. Moze li neka druga komponenta da pravi ovakve probeleme? Memeorija?

Napajanje.
Drug kom sam prodao svoj stari komp ima identican problem.
Posto je problem nastao odma cim sam mu sastavio komp (sve moje sem njegovog kucista) onda sam se ozbiljno posvetio resavanju tog problema. U prvi mah sam pomislio da je bio problem do fllopija(duga prica, al igrom slucaja nije pravio probleme neko vreme nakon iskljucenja istog u biosu) ali sam kasnije definitivno otkrio da je uzrok napajanje, sa drugim napajanjem nema nikakvih problema.

Poslednja izmena:
Nisam predpostavio da je do napajanja. E,sad to mi se desilo 2-3 puta sa razmakom od nekih 15-20 dana, znaci, ne desava se stalno. Ne znam, plasim se da ne otkaze pa ne sprzi nesto. A nije neki problem da bi ga menjao. :trust:

komentar 8800gts

pa druze ja bi rekao da je problem u drajverima-probaj da instaliras najnovije 162.18-imas na nvidija strnici! drugo-sve graficke iz serije 8800gts imaju problema sa nekil kocenjem ili sa grafikom tako da su rekli da ce problem biti resen oko septembra i tu su u pitanju neki novi drajveri!!! to mozes da procitas http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=41330

pa ne znam bas da je do drajvera. to se desava pre dizanja win-a, tako da drajveri i ne stignu da se ucitaju.

Sve je u redu sa tvojom grefom, nekoliko puta sam se susretao sa tim problemom. Uzrok moze biti recimo prasina u slotu ili nepravilan polozaj graficke kartice.

Vrh Dno