Šta je novo?

ASUS 7600 GT u SLI

pedja-ant

Slavan
Učlanjen(a)
06.06.2004
Poena
309
Pre par dana sam pazario jos jednu ASUS 7600GT karticu i stavio sam ih u SLI.
Zanimam me dal neko ima iskustva sa SLI modovima?

Imam instalirane drajvere 93.81V i oni mi nude nekoliko modova za SLI:

1. Alternate frame rendering
2. Alternate frame rendering 2
3. Split frame rendering
4. SLI Antialiasing
5. Sli single GPU rendering
6. Auto mode

E sad, interesuje me koji je mod najbolji (u kojem modu bih imamo najbolje performanse u igricama)?

Unapred hvala.

AFR i AFR2!

Ok, to sam otprilike i ja zakljucio. Znas li koja je razlika izmedju AFR i AFR2 i sta to uopste znaci? Da li i u tim modovima kartice dele frejmove na pola ili je u pitanju nesto sasvim drugo?

10x

AFR znaci da kartice renderuju frejmove naizmenicno... A sta je AFR 2 nem' pojma... Al' mora da je bolje od AFR :D!

Pre par dana sam pazario jos jednu ASUS 7600GT karticu i stavio sam ih u SLI.
Zanimam me dal neko ima iskustva sa SLI modovima?

Imam instalirane drajvere 93.81V i oni mi nude nekoliko modova za SLI:

1. Alternate frame rendering
2. Alternate frame rendering 2
3. Split frame rendering
4. SLI Antialiasing
5. Sli single GPU rendering
6. Auto mode

E sad, interesuje me koji je mod najbolji (u kojem modu bih imamo najbolje performanse u igricama)?

Unapred hvala.
Najbolje je da pronadjes u podesavanjima u onoj listi igru koju igras i nema da brines. Ima oko 300 naslova. Ako neke i nema, a koristi engine poznate igre izaberes nju. Ako i to nema stavi auto (najcesce odlicno radi), a ako i tada nece (ovo nisam doziveo), podesi rucno jednu po jednu, pa vidi sa kojom ide najbolje ;)

10x.... Ja sam stavio na auto i to ipak radi najbolje jer imam razlicite igrice sa razlicitim engine-ima.

10x.... Ja sam stavio na auto i to ipak radi najbolje jer imam razlicite igrice sa razlicitim engine-ima.

Pa da, pronadjes igru koju igras (najverovatnije ima na spisku) i on ce sam podesiti sve za nju. Jedini nedostatak je potreba da svaki put kada igras drugu igru, odlazis u podesavanja i trazis je na spisku (ako je ima).

Znaci mora sve po spisku ;)

Poslednja izmena:
A da li je neko provalio sta znaci AFR 2? Ja sad prvi put cujem...

Pazi, ja sam najbolje rezultate u 3D Marku 05 postigao kasa izaberem SPLIT FRAME RENDERING ali recimo za DARKSTAR ONE se bolje pokazalo kad stavim na AFR ili na AUTO.

Jel mozes da napises koliko si postigao poena u3d05,i ako se secas koliko je bilo kad si iamo jednu graf...

U 3D Marku 05 sam koristio samo GAME TEST-ove (bez CPU i PIXEL Shadera...)
Kada sam imao samo jednu graficku (overklokovanu) imao sam 6217 poena.
Sada kada sam ubo jos jednu (sada su obe overklokovane pomocu Riva Tuner-a CPU = 650MHz a Mem. = 850Mhz x 2 = 1700MHz) dobio sam 10097 poena.

Obe graficke pod "debelim" opterecenjem ne prelaze 70C.

extra,dobar skor,ja sa mojom jednom izvlacim 6180,ali kako si uspeo toliko da ih clockas,moja radi na 585MHz i mem 1580MHz,nece vise.....
U svakom slucaju kad budem hteo da nadogradjujem necu da menjam graf,vec samo ubacim jos jednu 7600gt....
Hvala na odgovoru,zop...

što niste uzeli gainward-a GoldenSample (700/1700) ... imali bi 7k u 3dm05 ...

:banana: :guitar: :bottle: :cigar: :party: :happy: cheers

Ma nema ta u Čačku,imali su asusovu i leadtekovu,uzeo sam leadtekovu jer se bolje clocka...
Sad skidam drajvere xg za nju,poboljsace dosta i kvalitet i performance,ko zna mozda i izvucem 7k...
A ako ne bude,onda samo voltmod i to je to....

Nazad
Vrh Dno