Šta je novo?

asus 6950 problem

• Začetnik teme Začetnik teme asdfg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

asdfg

Cenjen
Učlanjen(a)
26.10.2010
Poena
151
Kartica je nova i nece da podigne sistem, prilikom boot-a cuje se jedan dugi i 3 kratka bipa,.Zamijenio za drugu, ista situacija. Inace napajanje je antec earthwats 500w iz sonate 3 i ono ima dvije 12v grane sa po 22a, sto je mislim dovoljno za podizanje sistema.
Koje biste mi napajanje preporucili za ovu karticu.
Setup je inace dual core sa 2 harda i cd romom, a upgrade na i2500k stize za koji dan.
Hvala

pogledas u uputstvu za plocu sta znaci taj signal
Da li si probao da napajanja za grafu vodis sa dve razlicite grane ?

Ram je ok, provjereno. Signal je kad sistem ne detektuje grafiku tj kad je neispravna.
Sa dvije grane i vodim napajanje, na grafici imam 1x6 i 1x8 pinova a ja kacim 2x6 sto je ok koliko gledah po netu. Cak i sa 1x6 bi trebao da podigne sistem. Nevjerovatno mi da dvije nove grafike bude neispravne.
Definitivno moram probat sa jacim napajanjem, koje uzeti

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Znam da je signal za grafiku, ali na netu procitah da moze biti i RAM. A to napajanje je i vise nego dovoljno za 6950, samo ako je ispravno. Ja bih ga prvo provjerio, pa tek onda razmisljao o kupovini drugog.

Edit: E da, i provjeri da nisu oba prikljucka sa iste grane.

Poslednja izmena:
Asus p5q pro

Moguce da je neka nekompatibilnost. Ja otkljucanu Sapphire 6950 teram na LCpower od 550w. Probaj update BIOSa.

Slazem se za update BIOS-a na poslednju verziju te ploce jer sam imao slicnu situaciju sa gtx460 i starijom Gigabyte plocom ali posle update-a sistem se podigao najnormalnije.

Kupio novo napajanje, 800w, povezao i 6-pinski i 8-pinski konektor u grafiku i pc upalio lagano. Na 12 v grani cini mi se sad ima oko 70a i nije podijeljeno na dvije grane. Svuda po netu pise da bi i mnogo manje napajanje podiglo karticu ali meni 400w chiftek i 500w antec nijesu uspjeli. Ebi ga. Hvala na pomoci

Nazad
Vrh Dno