Šta je novo?

asus 6850 Black screen

ivan91

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2007
Poena
350
Graficka iz naslova, i na win 7 i na win 10 isti problem, od skoro u toku igranja ili youtube i slicnih playera na hd izbaci black screen, muzika ide iz pozadine, i onda se vrati sve u normalu posle 2-3-4 sec, pa oept zabode i tako u krug.
Temperature su dobre, grafa nije klokovana, cista je.
Da li karta treba u kantu ili da probam nesto ?
Fur mark vrti kako god pustio.

Hvala u napred

Probaj instalirati driver bez catalyst-a..

Unistall cat. isto se ponasa.
Primetio sam da pre nego sto izbaci taj black screen , slika se pretvori u one linije raznih boja kao kada memorija puca.

Poslednja izmena:
Probaj da smanjis memory i core clock za nekih 20-30 mhz pa vidi kako se ponasa...

Kojom app ? GPU Tweak II mi dozvoljava core clock u minus, al memoriju ne mogu usporiti manje od default ? A cenim da bas ona puca.

Skinuo, ne menja mi stvarno klok, gpu-z kaze default 1002 MHz bez obzira sta uradio :/

Ok to radi, smanjio memoriju za 60 i dosta manje puca, al i dalje postoji problem. Probacu je jos kod nekog u kompu da bduem siguran da nisu losi drajveri al cini mi se da je memorija otisla. Samo mi nije jasno kako FurMark prolazi.
Hv

Postoji varijanta da se edituje i BIOS od kartice, mozda je gladna napona.Jel bila klokovana nekada ?Probaj jos da smanjis i core clock i memory...probaj sa 800 mhz recimo za memory...

Igracu se u toku nedelje kad navatam vremena sa klokovima iz afterburnera, bios da cackam nemam volje :D
Sigurno da je klokovana, uzeo sam je polovnu, i ja sam posle tu nesto cackao mada karta nije mogla puno pa je otala kod mene na def vrednostima.

Ima tu dosta stvari, koje mozes da probas...samo mi reci jel su goli cipovi za memoriju ili ide hladnjak preko njih..?

Goli su cipovi.

Smanji klok memorije za vise, tipa 200-300MHz. Na zalost karta crkava polako i ne mozes bas puno toga da uradis. Editovanje i flesovanje BIOS-a nije nista tesko, samo primeni pravilo tri put meri, jednom seci. A cak i da nesto zeznes, sem ako mu nisi stavio neki napon koji ce da je ubije, moci ces da joj flesujes ponovo BIOS ako iskoristis neku drugu graficku da ti daje sliku.

Prvo cu da probam na nekom drugom kompu. Ako je ista prica, leti iz kompa, pa cu traziti polako zamenu na oglasima, kapiram da za 100 e moze da se uzme nesto solidno ?
Jer to da joj smanjujem klok za 300 mhz mi bas i ne igra neku ulogu, pogotovu sto sam samo odlozio problem.

Problem je bio u kablu za napajanje, koje sam profesionalno slivovao tako da ispadaju zice. Mogao sam i da izgorim xD
Hvala svima na pomoci svakako :)

Vrh Dno