Šta je novo?

Asus 4890 formula problem

• Začetnik teme Začetnik teme hunder
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa očigledno ne 🙂
Hteo sam samo da ukažem na razliku u rezultatu koji potiče od ostatka mašine s obzirom na to da je grafika ista.

mislio sam da nece bas ovoliko da utice procesor u igrama ali z... sam se.mogu samo da mislim kako ti rade ove igrice koje se kod mene ugusise

Probaj da malo overklokujes procesor.Mada time neces postice neke znacajnije rezultate,svakako je mnogo bolji izbor kupovina novog procesora(ako si u mogucnosti).Taj 5000+ je debeli overkill za tu graficku.

^mislis graficka je overkill za cpu 🙂

^lol,sanjiv sam pa ne znam sta pricam:d
Upravo tako,hvala na ispravci:wave:

Poslednja izmena:
pa sad ajde jedno pitanje koji bi procesor bio pravi par sa ovom grafickom,mislim da se lepo slazu 🙂i koliko bi mogao da dobijem za ovo moje sokocalo

Dajte ljudi, ne moze CPU da mu gusi grafu a ta pritom dobije performanse kao da ima 3850. Napisi sta si imao pre ove karte, ako je bila nvidia mozda nisi lepo obrisao prethodne drajvere. Mada bi najbolje bilo da probas da instaliras svez XP i vidis kako se u njemu ponasa, a mogao bi i pre toga da pogledas u gpu-z programu na koliko puta ti radi pci-sexpress 😀 slot. Moze da se desi da ne radi na 8x ili 16x.

Iako ti procesor jeste usko grlo u toj kombinaciji, ja sam isto pristalica ideje da probaš sa čistom instalacijom sistema i da probaš da eliminišeš neke druge eventualne uzroke pada performansi.
Ne bi trebalo da je taj procesor baš toliko slab.

ma svez win7 32bit sa sve novom karticom prvi drajveri su 9.10
probacu win xp cisto da vidim racliku ali naravno bez dx10

Da li si probao da testiras GPU u FurMark? Tu bi morao GPU da radi 100%

pa i meni kao instalira i fajl bude tezak oko 100kb ali nece da ga pokrene kao da se u toku instalacije sam prekine

testiro sam procesor sa cpu-z i konstantno mi varira brzina procesora od 1000 do 2600mhz naravno i mnozilac se menja od 5 do 13

nije valjda da ga gusi procesor u toj meri..
..ma zauzece je max 60% i to u retkim situacijama.Prosecno 45%vazi za sve igrice

Da 5000+ gusi itekako, kada pogledas GPU zauzece pri gamingu mozes i sam da dodjes do tog zakljucka. Bilo koji cpu iz PII generacije ili intel 65/45nm a da nije celeron bice dovoljan za svaku kartu tog profila, pritom klok procesora bi trebao da dovedes do nekih 3.4-3.6ghz.
Recimo E5400 kloknut na 3.6ghz u nizim rezolucijama i sa low podesavanjima imace losije rezultate nego recimo E8600 ili i7 920 ali zato E5400 3.6ghz uparen sa high end kartom kao sto je tvoja u rezolucijama preko 1680x1050 pri max podesavanjim imace iste performanse kao i pomenuti jaci procesori, sem u par igara koje su optimizovane za Quad cpu a mislim da je poenta gaminga de se igra sa sto boljim grafickim prikazom sto tvoja karta bez problema omogucava u svim aktuelnim igrama.

Ovo neka ti bude smernica samo ako nisi pri parama da pazaris neki Quad PII ili Intel, kupovinom bilo kog drugog skupljeg Dula CPU-a neces nista dobiti kada je gaming u pitanju ali ces svakako prelaskom na recimo E5400 mnogo dobiti u odnosu na 5000+, dok je ces prelaskom sa E5400 na recimo i5 750 trenutno dobiti nesto malo ali Quada cpu-a buducnost i sve vise igara u manjoj ili vecoj meri ce se optimizovati za Quad procesore, tako da kupovinom Quad cpu resio si pitanje procesora u narednih 3-4 god kada je gaming u pitanju.
Realno u Crysis ne bi smeo toliko da ga kolje CPU... Malo mi je cudno i CoD5 toliko lose da radi... Mada moguce je da je do CPU ne znam sta bi drugo moglo da bude, a uz takvu kartu je logicno da se imaju i ostale komponente u skladu s njom...
Realno nema sta da ti bude cudno🙂 radi se o arhitekturi procesora koja nije na visini zadatka. Sve nove igre i gaming softver su optimizovani i maksimalno koriste prednosti conroe arhitektura od njenog pojavljivanja koja je osnova intel cpu-a pocev od E6600 pa do danasnjih i7/i5 procesora.

Poslednja izmena:
Gusi je 5000+, imao sam ga uparenog sa gtx260, i kad sam presao na phenom II 920, totalno druga prica.

Slazem se ja da ga 5000+ gusi i to mnogo, ali ne mogu da shvatim da u cod5 ima u proseku 25fps. Napominjem da sam sa istim procesorom i 4850 u istoj igri pri ful podesavanjima imao skoro duplo bolji fps. Sad sam probao kod ujke COD MW2 koji je zahtevniji od COD5 na istom procesoru odnosno na mom bivsem 5000+ i 3850 pri ful podesavanju rez. 1440*900 teksture na extra i AA 2x i igra radi u proseku 40 fps. Sad hocete da kazete da 4890 biva ugusen procesorom pa daje slabije performanse nego kada sa istim procesorom radi slabija karta, a to nije moguce, jer sa jacom kartom isti procesor u najmanju ruku moze da radi samo isto. Nikako slabije.

Poslednja izmena:
E, na to vec nemam odgovor.

Sa tom kombinacijom sam samo probao gta4(njega da izuzmemo kao relevantan faktor, posto inace trazi quad) i crysis warhead, tako da kad sam presao na 920 prvi put kad sam pustio warhead mislio sam da su mi setovanja na high, medjutim kad sam pogledao u meniju bilo je vec na very high, tako da onako kako mi je radio warhead na high sa 5000+, tako je radio na veryhigh sa 920, znaci debela razlika.

Poslednja izmena:
i da napomenem re5 u dx9 daje mi losije rezultate na benchmark od dx10
meni nista ovde nije jasno????

Koliki fps ti daje benchmark od RE5. Ta igra bi trebala kod tebe da leti sve u sesnaes'.

@hunder
Ceo sistem ima nekog gremlina u sebi i neces naci odgovor na to kroz forum. Mozes da sagledas samo cinjenice 5000+ svakako trebas da zamenis, ako mozes da bocnes u tvoju plocu PII to bi bilo ekstra ako ne mozes onda razmisljaj u poravcu koji sam ti vec predlozio, sve ostalo je gubljenje vremena, cak i da proradi kako treba to opet nije to, karta ipak ostaje ne iskoristena do maksimuma.

Inace tvoj problem mi je dao dobar slagort da pomenem 3D markove koji se ne igraju😛 mozda se ne igraj ali u ovakvim sumnjivim situacijama mogu da ukazu na to da sistem ima problema sa grafickim performansama jer su jako uporedivi sa slicnim sistemima a rezultata ima u izobilju svuda na netu. Kako sada covek da zna dali mu sistem radi skladno ako je vec primetio izrazito mali fps u igrama? najlaksi nacin je da provrti 3Dmark06 ili jos bolje Vantage koji je CPU nezavistan i da vidi kakve ce rezultate da dobije nakon toga potrazi slicne na netu i napravi poredjenj ili mu neko postavi rezultate ovde na forumu, ovako se sve svodi na nagadjanje. A da 3Dmarkovi se ne igraju😛 da cujem sada nekog "bisera" da kaze kao sto se cesto desava "ma *** 3Dmarkove ako ti igrice rade znaci sve je ok" a dali je bas tako?

Obzirom da je ASUS-ova grafika u pitanju proveri da li imas instalirane neke dodatne ASUS-ove programcice koji idu uz nju tipa GamerOSD, SmartDoctor itd. i da li koristis ASUS-ove drivere tj one doradjene za njihove kartice koji se skidaju sa njihovog sajta. Po mom licnom iskustvu njihove instalacije mogu drasticno da obore performanse graficke kartice na nekim masinama. Zasto je to tako, ne bih mogao da ti dam konkretan odgovor, ali jednostavnim deinstaliranjem istih i prelaskom na "standardne" ATI Catalyst drajvere resio sam probleme koji su me svojevremeno mucili....

Taj GamerOSD i SmartDoctor su izazivali kod mene BSOD pri paljenju svake igre, znaci kliknem na ikonicu i kad treba igra da se aktivira BSOD, jedva sam provalio da je do toga, od tada ne koristim nikakve programe koji dolaze uz kartu, samo mogu da skode...

Poslednja izmena:
e ovako odradio par testova i situacija je sl
Re5 prosecni fps 39.7 1440x900 dx10 2xaa high podesavanja
FarCry2 prosecni fps 19.97 1440x900 dx10 2xaa high podesavanja
FarCry2 prosecni fps 21.43 1440x900 dx9 2xaa high podesavanja
ako je neko u mogucnosti da provrti ove benchmark testove na svojim masinama nek okaci cisto zbog uporedjivanja
moja je cpu 5000+
2gb rama 800mhz
grafika ati 4890
i naravno win7 64bit

Poslednja izmena:
Jel ja to vidim 2 GB + W7? 🙂 Nije ni cudo sto su rezultati toliko ocajni...

da napomenem testirao sam i na win xp sp3 32bit dobijam 15fps vise nista vise.
Kod drugara isti procesor,memorija i 4650 1gb u re5 dobije 10fps manje da se pucam u glavu.ovde il je grafika neispravna il ploca.
Ako neko zna ko u bg moze ovo detaljno ispita da znam na cemu sam posto imam garanciju i na grafiku i na plocu.
Da nebude reklama moze na PM hvala vam svima

Poslednja izmena:
Da, svedoči o mogućem razjašnjenu problema... Za kojeg sa sigurnošću možemo reći da nije uzrokovan nedostatkom sistemske memorije. 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno