Šta je novo?

Asus 4890 formula problem

• Začetnik teme Začetnik teme hunder
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

hunder

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2008
Poena
465
E ovako imam jedan veoma cudan problem nadam se resiv.
doticna kartica na sledecim igricama radi
farcry2 ultrahigh fps min 18-35
cysis2 gamer 18-30
cod5 extra 18-35 kod drugara ovo radi indeticno na 4650
ovo je prosecan fps ali je naj katastrofalniji na cod5 cak i kada ga prebacim na low dobijem samo 10fps vise sta je problem
molim vas za vase misljenje sta je ovde problem na ovoj kartici treba sve da leti zar ne???

procesor amd am2 5000+
mb gigabite nforce 520
ddr2 800 2gb
crosair tx650
wd500aaks

Ako stvarno imas 4890, onda te definitivno CPU kolje. Za 4770 moze da prodje 🙂

Ne verujem da je u pitanju 4770(zasto bi za nju uzimao corsair tx650?).Definitivno te kolje cpu.

Probaj drugu verziju drajvera, i ja sam imao slicnih problema. Meni cod5 na 1280x768 extra podesavanja u multiplayer-u fps ide od 35-80 sa ati 3850 i amd 4000+.

rezolucija je 1440x900 i da postoji 4890 formula gpu 900 memorija 4000
a driver je najnoviji 9.10

Definitivmo te kolje cpu.5000+ jednostavno ne moze da isprati tu graficku.

Pogledaj zauzece GPU-a dok se igras. Mozes sa riva tunerom ili GPUz-om. Pa javi, dal ti je iskoriscena graficka uopste, deluje da nije..

a kako da pogledam iz igre nije mi jasno jedino mogu da pogledam prosesecno zauzece po zavrsenom igranju

samo farcry2 dozvoljava da ga igram u prozoru pa mogu da proverim max 50% zauzece tokom cele igre current load

Ne postoji 4890 formula, mozda si mislio na 4770 formula?
2908_30.jpg

http://www.tweaktown.com/reviews/2908/asus_radeon_hd_4890_formula_graphics_card/index3.html

:wave:

Poslednja izmena:
Mozes istestirat grafu u furmarku , tu bi gpu morao biti 100% zauzet, ako nije ja bi je zamenio. A imas i msi afterburner , u seting imas da namestis da ti pokazuje zauzece gpu dok igras (osd). mada dok pichi igra gpu opterecenje ne mora biti veliko , moze bit i 60 , 70 %

Realno u Crysis ne bi smeo toliko da ga kolje CPU... Malo mi je cudno i CoD5 toliko lose da radi... Mada moguce je da je do CPU ne znam sta bi drugo moglo da bude, a uz takvu kartu je logicno da se imaju i ostale komponente u skladu s njom...

Ma nije mu procesor usko grlo u tolikoj meri da mu ove nabrojane igre jedva rade, ja sam sa istim procesorom i 4850 imao dosta bolje rezultate, pogotovu COD5 koji nije padao ispod 40 fps, nesto tu ne stima, provrti 3d mark 06 i napisi koji ti je rezultat.

Poslednja izmena:
3d mark06 nemam probao sam sa 3DMark Vantage on mi puca na pola tj. zacrni ekran i nista
kad ga skinem javljam se sa rezultatima

a kako da pogledam iz igre nije mi jasno jedino mogu da pogledam prosesecno zauzece po zavrsenom igranju

Cekiraj u Gpu-Z "continue refreshing this screen while GPU-Z is in the background" zatim pokreni cod5 jedno 5-10 minuta, posle izadji iz igre i pogledas na grafu GPU Load, pomeranjem misa iznad grafa pokazivace ti se zauzece u svakoj sekundi u toku igre. A mozes da ukljucis i "log to file" i imaces sve to zapisano.

ma zauzece je max 60% i to u retkim situacijama.Prosecno 45%vazi za sve igrice

Ako nemas instaliran Amd dual-core optimizer, instaliraj ga i probaj onda. A probaj i 9.8 catalyst drajvere.

Poslednja izmena:
Amd dual-core optimizer nece na win7 instalirao sam 9.8catalyst odradio 3DMark Vantage i dobio sledece 3dmark score p5909 gpu 8173 cpu 3227
katastrofa ????????

Pa biće da te ipak koči CPU.
Meni su rezultati iz Vantage-a: P10819, GPU 10047, CPU 14065

po ovome sudeci ubi ga ovaj amd ugusi ga kao ferarijev motor na fici

Pa piše ti u "Moja mašina".
Core 2 Quad Q9550 na 3.4 GHz, 4GB DDR3 i Sapphire 4890.

Nazad
Vrh Dno