Šta je novo?

Asus 4850 Glaciator OC problem

jafazec

Slavan
Učlanjen(a)
02.04.2007
Poena
320
Resih malo da se igram sa kartom i naleteh na probleme.Podignem clockove na 680/1050,pustim warhead benchmark tool,pukne,izbaci vpu recover.Pustim 3dmark 06 izbaci VPU recover.Sve ovo ne bi bilo cudno da pre mesec dana nisam uspeo da odradim ove testove sa ovim clockovima:http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=183264 .
Ne kapiram zasto sad ne sljaka lepo?Jos jedna stvar koja me je navela da se igram sa karticom,jeste to sto sam primetio da u ~20-30% vremena igre ne koriste 100% GPU-a,vec to jako varira od 70-90% najcesce.Retko kad je 100% iskoriscenost.Jel to normalno?Ima li neko ideju zbog cega se ovo sve desava?
Za klokovanje sam koristio Rivu 2.22,prepoznala mi je driver.Kartica se ne pregreva,ne prelazi 67-68C u igrama i u 3dmarku.
Ajd,ideje?:)
P.S.Kada izbaci VPU,ja restartujem komp,kad se opet podigne XP,CCC pokazuje poslednje vrednosti OC-a,dok Riva pokazuje fabrice kvrednosti klokova.Zasto?

Kuku,pa zar niko nema nikakvu ideju?Ajd ne stidite se?:)

Imam istu kartu ^^ slicne prob ... ali zasto neznam ... bagovita kartica mozda? ...ja imam prob sa OC sa pregrevanjem memorije,posle 30tak min igranja,full load naravno,cao....pregreje se,tako da ne OC-em vga vishe >_> poruchio sam (u zemenu sa ovom) Sapphire 4850 toxic... jer iskreno,jos nikad nisam chuo da iko hvali asus vga ...

Ja sam pre mogao da prodjem 3dmark sa 700/1100,warhead bench je pucao na trecem loop-u na ovim vrednostima.Sad karta nece ni da mrdne,izbaci mi neki d3d problem+vpu recover.Ne kapiram.Ajd da nije htela od pocetka,ali htela je..

cek,cek znaci nemozes ni igre da pokrenes? ili mozes ali puknu ?

Na default clockovima sve radi super super.Kada klokujem,ne prolazi ni 3dmark06,puca na 2-3 testu,ne prolazi ni warhead benchmark,puca posle minut.Sve je to pre prolazilo na odredjenim klokovima.

Znam druze ,kao sto sam rekao,ni meni ... tj isti problem.
Moje misljenje je pregrejavanje mem.i to jako brzo...resenje ne postoji koliko sam skontao,jedino tecni azot :p ili jos jedan kuler ...
...nadam se kad mi sapphire stigne da ce sve biti kako treba.

Nije pregrevanje,temperature ostaju iste kao i sa stock vrednostima klokova.
Znaci vise cu da poludim od ovog..Ne bih se bunio da od pocetka nije htela da ide na te klokove,razuman sam,rekao bih sebi da je to do loseg primerka kartice.
Ali opet,zasto je pre htela da radi na odredjenim klokovima,a sada nece????Bilo kakva ideja?

Iskljuci VPU Recover ;), on ocigledno zeza.

jos nikad nisam chuo da iko hvali asus vga ...

Za sve postoji prvi put ;).
Ja sam vlasnik izuzetno kvalitetne Asus graficke karte, sad sto je ona malo zastarela to je druga stvar. OC 513/792 na 660/950 24/7, uz nevelike temperature, bez throtlovanja/pregrevanja/seckanja...
GTS 320MB je u pitanju.
Sutra bi trebalo da se oprostim od nje :S:.

Poslednja izmena:
Cek cek,zar se VPU recover ne aktivira kad se desi neki bag u drajveru,preopterecenje i slicno?Ne ispravljam te samo mi nije bas najjasnije..Mislis da on koci kartu da ode na te klokove?Ako te ne mrzi mozes malo pojasniti?:)
Ja sam izuzetno zadovoljan ovom kartom,eno kakve je rezultate Nikola dobio,jos neki clanovi foruma je imaju i takodje imaju dobre klokove,nego u ovu moju uso neki djavolak,gremlin ili sta vec pa malo zeza;)

deshavalo mi se slichno neshto, prolazili su mi testovi na 735/1115 a sad prolaze na 5mhz manjim klokovima, mozhe biti i do drajvera.

A ajd sad ovo nek mi neko razjasni:D Klokujem karticu na 675/1165,cpu mi je na 3.2ghz,dobijem za 500+ manji skor u 3dmarku06 nego danas kada sam radio test na default?:D Od cega zavise ove glupe varijacije u 3dmarku?
P.S.Nisam iskljucio VPU,sad je prosao test,ali ne smatram merodavnim jer mi je trenutno nesto hladnije u sobi nego preko dana..
EDIT:Sad sam odradio 3dmark06 na default klokovima,dobio sam skor za 700-800 manji nego obicno?!?!??!Zasto se ovo desava??

Poslednja izmena:
Meni to lici na pregrevanje/throtlovanje, ali nisi poemnuo da imas velike temperature.

I iskljuci Vpu Recover, zna da pravi problem sa drajverom kod overkloka, ili promeni drajver.
Ortak kad je kupio 4870 graficku, odmah sam usao u ccc i iskljucio Vpu Recover ;). Taj lik od koga je kupio je bas recimo to naglasio, rekao je recimo da zna da zeza Vpu Recover u Gta4,...

Temperature mi nikad ne prelaze 65C za gpu i shadere,68C za memoriju?

VPU recover ume da zeza kod overkloka. Ne vidim razlog za toliku histeriju ako ti igre rade ok kao i pre, osim ako ti u životu nije najvažniji 3DMark.

Ma nije mi 3dmark uopste bitan,vec sam ga naveo kao testing tool;) Nije ni histerija,nego sam jednostavno zbunjen zasto je nekad htela da se klokuje,zasto sada nece.
Ali dobro,na neki nacin si i u pravu,ja se igram,tako da ne primecujem razliku.Jedino me zanimaju i dalje te neke cudne stvarcice koje se javljaju,ali dobro;)

Ne mogu da kažem da nisam isto primetio i na mojoj karti, ali mislim da ne vredi lupati glavu oko toga. Igre lete,temp. je ok i bole me ufce,držim je na def. vrednostima.

Nazad
Vrh Dno