Šta je novo?

ASUS 3850 - problem instalacija drajvera

Starter21

Čuven
Učlanjen(a)
27.09.2005
Poena
630
kupio sam asus 3850 / 512mb i javlja mi se neobican problem - prilikom instalacije drajvera dolazi do zamrzavanja u trenutku kad se pojavi onaj crveni atijev panel/grafika. onda, nema druge nego da se restartuje na dugme.

problem se javlja i kod pokusaja instaliranja drajvera sa asusovog diska, kao i prilikom instaliranja sveze skinute verzije 8.1

napominjem da je windows tek instaliran, nema niti jedan softver. postavljeni su samo drajveri za cipset, zvuk i mreznu.

ostatak masine - asus p5kc, e4600, 2x1gb, 320 gb, xp pro tv card.

hvala unapred na pomoci

Reci mi jel si odma pokusao drivere sa diska ili nek skinute sa neta? Jer meni se desila ista srvar vise puta kad sam hteo da imstaliram nove drivere ali ne v8.1 jer tad jos nisu bili izasli.

pokusao sam najpre 8.1 sa harda, a nakon toga sa asus diska

medjutim, problem je resen... pravila ga je leadtek-ova tv kartica, koja u trenutku instalacije grafickih drajvera nije bila instalirana. nekako mi je bilo logicno da nju instaliran nakon toga (valjda tako i treba).

cim sam nju skinuo sa sistema, sve je islo uredno. posle drajvera za grafu, vratio sam i nju i sada je sve ok.

pozdrav svima

pokusao sam najpre 8.1 sa harda, a nakon toga sa asus diska

medjutim, problem je resen... pravila ga je leadtek-ova tv kartica, koja u trenutku instalacije grafickih drajvera nije bila instalirana. nekako mi je bilo logicno da nju instaliran nakon toga (valjda tako i treba).

cim sam nju skinuo sa sistema, sve je islo uredno. posle drajvera za grafu, vratio sam i nju i sada je sve ok.

pozdrav svima

Neverovatno....
Imao sam isti problem i samo sam iscupao modem (agere) i drajveri se instaliraju bez problema!!!
Nije mi na pamet palo... Ovo mi se nikada nije desilo! Bravo!:D

nazalost, moram da osvezim temu...

iako se cinilo da sam resio problem sa instalacijom drajvera, nakon par dana se pokazalo da nije bas tako. simptomi su se pojavljivali (otprilike) ovim redosledom:

> prilikom podizanja win xp-a dolazi do blokade (loading screen, welcome screen, kako kad). ako restartujem na dugme i izaberem "last known..." sistem se digne do kraja.

> win aplikacije rade ok. ali, igre se instaliraju uz velike probleme. moh:airborne i crysis uopste nisam mogao da instaliram (opet, i uvek, freeze), a cod 4 na jedvite jade, iz 3-4 pokusaja i onda je radio ok.

> nerviraju me ovakve stvari i odlucujem da reinstaliram drajvere (puna cc varijanta). nakon sto sam skinuo stare, nove vise nisam uspeo da postavim. svaki put, prilikom pokusaja instalacije, dolazi do zamrzavnja kada se pojavi onaj prvi crveni atijev panel/grafika. naravno (a u vezi sa prvim postom teme), sa sistema sam skinuo i tv karticu i modem. sada ni to ne pomaze...

> odlucujem da pokusam da instaliram samo drajvere, bez cc i to uspeva. nakon toga, bez problema prolazi i crysis i moha. ali... u toku igre zna da dodje do restarta sistema, a ako se to i ne dogodi, u 90% slucajeva komp se restartuje prilikom izbora opcije "quit" u navedenim (i jos nekim) igrama.

to je otprilike to. malo sam detaljnije opisao kako bi bilo sto jasnije, pa da se odmah usredsredimo na resenja.

konfu sam opisao u prvom postu, ali ponavljam > asus p5kc, e4600, 2x1gb, 320 gb, codegen 500W.

Nazad
Vrh Dno